pawmal Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Na Windows Vista lub 7, program trzeba uruchomić przez prawy przycisk myszy Uruchom jako Administrator. Jeśli ma Pan połączenie z Internetem proszę wybrać aktywacja Online. Gdyby dalej występował problem, proszę sprawdzić firewall lub antywirus. W przypadku niepowodzenia proszę skorzystać z aktywacji Offline, wygenerować plik żądania i przesłać na pomoc@dobrycad.pl W odpowiedzi zostanie przesłany plik odpowiedzi, który trzeba wczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 A jak jest z personalizacją np toolbarsy, własne menu, aliasy. Chciałem wczytać profil ale się nie udało? Również nie działa polecenia _customize (okno się wyświetla ale nic wczytać nie można) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Wersja beta nie obsługuje jeszcze tego polecenia. Powinno to zostać dodane w wersji stabilnej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 To znaczy że w ZWCAD+beta nie można ustawić aliasów, ani toolbasów, ani modyfikować menu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 To znaczy że w ZWCAD+beta nie można ustawić aliasów, ani toolbasów, ani modyfikować menu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Obecnie w wersji beta, stosowanie polecenia customize jest ograniczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 To znaczy że w ZWCAD+beta nie można ustawić aliasów...? Można skróty dostosować. Zrobili PGP. Trzeba tylko poszukać i można spersonalizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 ZWCAD.pgp chyba nie dział. W ZWCAD trzeba było majstrować w rejesstrach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 U mnie chyba działa :grin: C:\Users\Nazwa_użytkownika\AppData\Roaming\ZWSoft\ZWCAD\2012\pl-PL\Support\ZWCAD.PGP Po zmianach trzeba odpalić ponownie ZW. Zmienna RE-INIT nie działa, a inaczej nie umiem przeładować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Jak zmieniłem w powyższej lokalizacji to jest ok. Wcześnie znalazłem te pliki w dwóch innych lokalizacjach: C:\Program Files (x86)\ZWCAD+ 2012 PLK\UserData\Support C:\Program Files (x86)\ZWCAD+ 2012 PLK\support Zmiana tych plików nie dawała efektu. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Sprawdziłem plik ZWCAD.mnu i zmodyfikowałem po swojemu i jestem zaskoczony bo to co nie działa w ZWCAD działa w ZWCAD+. W AC nie włączałem uchwytów tylko maiłem podpięte pod shift + prawy klawisz myszki przecięcie, ctr+ppm _end i shift+ctr+ppm _mid Taki sposób załatwia większość potrzeb uchwytów a nie denerwuje kiedy łapie uchwyt kiedy tego nie chcę. ***BUTTONS2 // Shift + button [Apparent Intersect]_appint ***BUTTONS3 // Control + button [Endpoint]_endp ***BUTTONS4 // Control + shift + button [Midpoint]_mid to samo mam w przypadku AUX Jest tylko problem z ctr+ppm najpierw wyskakuje okienko z wyborem enter, anuluj, zamknij, itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RKEMOR Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Czy ZWCAD+ będzie obsługiwał multiodnośniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 W pierwszej wersji może nie być jeszcze multiodnośników, ale w kolejnych kompilacjach powinny być wprowadzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Dzień dobry! Czy jest możliwość poprawienia funkcjonowania lub raczej płynnego wyświetlania krzyża nitkowego??? Pracuję przy pełnym krzyżu nitkowym i na ZWCad jest problem ciągłego migotania przy każdym ruchu myszką lub kółkiem (można dostać oczopląsu), który nie występuje przy pracy na Autocadzie (porównywane w tym samym czasie na tym samym pliku). Z czego może to wynikać? Szukałem jakiś ustawień w opcjach niestety nic nie znalazłem, chyba, że są gdzieś poukrywane, lub można to zmienić zmienną systemową??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Czy jest możliwość poprawienia funkcjonowania lub raczej płynnego wyświetlania krzyża nitkowego? Zmiennej systemowej raczej nie ma. Być może pomogłaby Panu zmiana koloru krzyża nitkowego z koloru 0 na np. 253? Kontrast jest nieco mniejszy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Witam, tutaj opisałem nieco funkcjonalność palet narzędzi w ZWCAD+. http://zwcad.pl/nowe-palety-narzedzi.html Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Utworzyłem krótki opis polecenie FIELD w ZWCAD+. http://zwcad.pl/home/nowy-zwcad-2012/48-zwcad-technicznie/179-polecenie-field-pole.html Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Na filmie zauważyłem paski ikon jak się je ustawia? Nie mogę znaleźć wielu poleceń przydałaby się jakaś skrócona instrukcja bo nie wszystko jest intuicyjne. Nawet units nie mogłem znaleźć. Posiłkuję się ZWCAD2012., bo nie pamiętam nazw poleceń. Jeżeli chodzi o field to fajna funkcja, ale czy można ustawiać format pola. np żeby były 2 cyfry po przecinku, mimo że w units jest 4? I czy można zablokować zmianę wartości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Chciałem sprawdzić powiązanie wymiarów w przestrzenni papieru z modelem i u mnie nie działa, a próbowałem jak na filmie pokazowym. Może o czymś nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 11 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Tutaj jest opis jak wyłączyć wstążki http://zwcad.pl/wylaczenie-wstazek-w-zwcad.html. Dokładność pól jest taka, jak jak ustawiona w w oknie UNITS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Link coś nie działał http://zwcad.pl/wylaczenie-wstazek-w-zwcad.html Udało mi się wczytać moje menu i ikony. Niektóre działają poprawnie, a niektóre nie. Np. Ikony rozwijane nie działają (_Flyout) Ale nie tylko, sporo funkcji również nie dział. np BKGCOLOR nieznane polecenie, w niektórych wcześnie trzeba było podać np "on" teraz "1", albo "y" teraz "t" mam nadzieje że to wszystko będzie można dostosować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Oto przykład działającego menu ***MENUGROUP=ZW ***TOOLBARS **RT ~O0 [_Toolbar("RT", _Floating, _Show, 777, 444, 0)] ~O1 [_Flyout("Otmetka", "Otm.bmp", "Otm.bmp", _OtherIcon, ZW.RT_Otmetka)] **RT_Otmetka ~§°2 [_Toolbar("V_Otmetka", _Floating, _Hide, 666, 333, 0)] ~§°3 [_Button("Otmetka", "Otm.bmp", "Otm.bmp")]^C^CROtmetka ~§°4 [_Button("Otm.bas", OtmD.bmp, OtmD.bmp)]^C^CROtmetkaD ~§°5 [_Button("Otm.bas.chain", OtmDA.bmp, OtmDA.bmp)]^C^CROtmetkaDD **Helpstrings ~§°1 [draw mark] ~§°3 [draw mark, var1] ~§°4 [draw mark, v2 - from base] ~§°5 [draw mark, v3 - from base, chain] Różnice jakie muszą być wprowadzone to: 1. Flyout jako ostatni parametr używało nazwy toolbar w powyższym przykładzie np: RT_Otmetka Nazwę należy poprzedzić nazwą całego menugroup i kropką czyli tutaj ZW.RT_Otmetka 2. na końcu definicji flyout dodawałem funkcję która domyślnie ma się uruchamiać, to należy usunąć. Gdyby nie udało się Panu uruchomić poprawnie pliku, proszę o przesłanie go na adres pomoc@dobrycad.pl. Postaramy sie pomóc. Zmiany parametrów wywoływanych funkcji prawdpodobnie dokonane były by uzyskać zgodność ze standardem AutoCADa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Dziękuję. Poprawiłem i ikony rozwijalne działają. Miałem trochę grup ikon przerobionych z oryginalnych i teraz nie wyświetlają się obrazki, polecenia działają. np **STANDARD TBAR_Standard [_Toolbar("Standard", _Top, _Show, 0, 44, 1)] ID_QNew [_Button("QNew", RCDATA_16_NEW, RCDATA_16_NEW)]^C^C_qnew ID_Open [_Button("Open", RCDATA_16_OPEN, RCDATA_16_OPEN)]^C^C_open Ikonek z 2012+ nie można przerabiać. Coś można poradzić Np takie polecenie działało a teraz nie za bardzo ID_łączenie_w_linię [_Button("łączenie w linię", joinlinie.bmp, joinlinie.bmp)]^C^Cpedit M;\ J 0 X; próbowałem coś zmienić ID_łączenie_w_linię [_Button("łączenie w linię", joinlinie.bmp, joinlinie.bmp)]^C^Cpedit W;\ T;D;;;; ale nie działa. Przy "starym" trybie źle jest wyświetlane okno ZWCADa. Od dołu i z prawej stronie jest pasek kilku milimetrowy gzie przebija pulpit i nie widać okna ZWCADa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Dziękuję. Poprawiłem i ikony rozwijalne działają. Miałem trochę grup ikon przerobionych z oryginalnych i teraz nie wyświetlają się obrazki, polecenia działają. np **STANDARD TBAR_Standard [_Toolbar("Standard", _Top, _Show, 0, 44, 1)] ID_QNew [_Button("QNew", RCDATA_16_NEW, RCDATA_16_NEW)]^C^C_qnew ID_Open [_Button("Open", RCDATA_16_OPEN, RCDATA_16_OPEN)]^C^C_open Ikonek z 2012+ nie można przerabiać. Coś można poradzić Np takie polecenie działało a teraz nie za bardzo ID_łączenie_w_linię [_Button("łączenie w linię", joinlinie.bmp, joinlinie.bmp)]^C^Cpedit M;\ J 0 X; próbowałem coś zmienić ID_łączenie_w_linię [_Button("łączenie w linię", joinlinie.bmp, joinlinie.bmp)]^C^Cpedit W;\ T;D;;;; ale nie działa. Przy "starym" trybie źle jest wyświetlane okno ZWCADa. Od dołu i z prawej stronie jest pasek kilku milimetrowy gzie przebija pulpit i nie widać okna ZWCADa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Proszę o informacje, jaką wersję Pan używa. Informacje te można uzyskać wpisując polecenie "vernum". Odnośnie problemu z wyświetlaniem okna proszę podesłać zrzut z ekranu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi