stuardxxx Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 Kolejne braki, a mianowicie brak palet narzędzi, centrum projektanta, nie działają charakterystyczne punkty tymczasowe. (np. przy rysowaniu linii po wciśnięciu klawisza SHIFT nie wyświetlają się opcje Uchwytów tymczasowych. 2016.08.26(8293)_x64
pawmal Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 Punkty tymczasowe można włączyć przez SHIFT + PPM (prawy przycisk myszy) lub sam PPM->Nadpisanie uchwytów. Pozdrawiam W dniu 31.08.2016 o 12:02, gruzin napisał: VERNUM = "2016.08.26(8293)_x64" (read only) - edytor tekstu wielowierszowego - nie można zamknąć poprzez ctrl+enter - fazowanie z SZIFTEM nie działa tak jak powinno Przekazałem informację do ZWSOFT.Pozdrawiam
stuardxxx Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) Gdzie bo nie widze?2016.08.26(8293)_x64 Sory teraz działa, wcześniej nie działało, reset komputera pomógł Edytowane 1 Września 2016 przez dmatusz3
dmatusz3 Opublikowano 1 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 W dniu 29.08.2016 o 19:39, JKB PROJEKT napisał: Małe uszczegółowienie. Nie działa przycinanie polilinii do krawędzi rzutni. Do pozostałych krawędzi działa normalnie Czy udało się Panu sprawdzić zachowanie tej funkcji w najnowszej wersji? ========================================================================= Odnośnie dodawania gripów na polilinii (poruszany wcześniej w wątku). Udało nam się dopasować skrypt, który w miejscu kliknięcia polilinii dodaje uchwyt. Po wczytaniu skryptu powstaje polecenie apv. Cały opis i pobranie pliku.
JKB PROJEKT Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 W dniu 1.09.2016 o 11:45, dmatusz3 napisał: Czy udało się Panu sprawdzić zachowanie tej funkcji w najnowszej wersji? ========================================================================= Odnośnie dodawania gripów na polilinii (poruszany wcześniej w wątku). Udało nam się dopasować skrypt, który w miejscu kliknięcia polilinii dodaje uchwyt. Po wczytaniu skryptu powstaje polecenie apv. Cały opis i pobranie pliku. Niestety nic się nie zmieniło - nadal nie przycina do krawędzi rzutni polilinii. Przekażę kolejne uwagi. Najdziwniejszą rzeczą jaką znalazłem jest korzystanie z LUW. Otwierasz rysunek i bez problemu przez jakiś czas możesz się przełączać na inne układy współrzędnych próbkowane z jakichś obiektów rysunku. Po pewnym czasie jednak możliwość ta staje się niemożliwa :) Jeżeli znów chcesz przejść na inny niż standardowy LUW wówczas trzeba zamknąć program i otworzyc jeszcze raz. Spróbujcie sobie to zobaczycie o czym mówię
gruzin Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 kolejny błąd: - dla ułatwienia piszemy teks jednowierszowy poziomo (kąt obrotu równy 0) np "jeden" - obracamy LUW o 90° prawo - ustawiamy widok na aktualy "_plac" "_c" - piszemy teks jednowierszowy poziomo (kąt obrotu równy 0) np "dwa" <<<tekst jest do góry nogami>>> kolejny błąd (command "_.zoom" "_c" (trans widok 0 1) wyswidoku) polecenie nie przyjmuje poprawnie ani punktu środka widoku ani jego wysokości (używam tego do obracania widoków o 90° i przywracania środka widoku po obrocie
kruszynski Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 W dniu 31.08.2016 o 12:02, gruzin napisał: LISP się znacząco poprawił ale obsługa okien DCL jeszcze nie jest zadowalająca To co zgłaszał Pan wcześniej że okna DCL wieszają program działa, sprawdziłem też temat zawartości list rozwijalnych i też wyświetlają się poprawnie. Proszę podać więcej szczegółów czego jeszcze brakuje. W dniu 1.09.2016 o 07:00, Marek-M napisał: Dodam, że brakuje jeszcze obsługi bloków dynamicznych (o edycji tych bloków już nie wspominam :) ). Właśnie to sprawdziłem i spotkała mnie miła niespodzianka. na tym przykładzie jaki sprawdziłem, bloki dynamiczne są obsługiwane, co prawda nie ma jeszcze edycji, ale działa to tak, jak było wersji +2015. W dniu 2.09.2016 o 06:16, gruzin napisał: (command "_.zoom" "_c" (trans widok 0 1) wyswidoku) polecenie nie przyjmuje poprawnie ani punktu środka widoku ani jego wysokości (używam tego do obracania widoków o 90° i przywracania środka widoku po obrocie Sprawdziłem na takim przykładzie: Zapisuję aktualny widok w zmiennych: (setq wyswidoku (getvar "VIEWSIZE") ) (setq widok (trans (getpoint ) 1 0 ) ) zmieniam widok przez zwykłe funkcje ZWCADa, następnie chce go przywrócić: (command "_.zoom" "_c" (trans widok 0 1) wyswidoku) Nie zgłosiło żadnego komunikatu błędu, i widok ustawiło tak, jak przed zmianami. Żeby sprawdzić działanie funkcji trans na początku zmieniłem układ współrzędnych? Może jeszcze coś pominąłem, ale moim zdaniem to działa poprawnie.
gruzin Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 ;========================================================================= (defun c:obrlll () (mh:obrotwidoku "L") ); defun ;========================================================================= ;========================================================================= (defun c:obrrrr () (mh:obrotwidoku "R") ); defun ;========================================================================= ;========================================================================= (defun mh:obrotwidoku ( mode / widok wyswidoku punktnax punktnay) ; mode [L, R] - L-obrót w lewo, R-obrót w prawo ;========================= ;(setq MHSelMember (mh:SYS_GetSelection)) ;(mh:ustzap) ;========================= ;(trans PP 1 0) (setq widok (trans (getvar "VIEWCTR") 1 0) wyswidoku (getvar "VIEWSIZE") punktnax (polar widok (if (= mode "R") (* pi 0.5) (* pi 1.5)) 10) punktnay (polar widok (if (= mode "R") (* pi 1) (* pi 0)) 10) ) (command "_ucs" "3" widok punktnax punktnay) (command "_plan" "_c") (command "_.zoom" "_c" (trans widok 0 1) wyswidoku) ;========================= ;(mh:ustprzywr) ;(mh:SYS_SetSelection MHSelMember) (princ) );defun ;========================================================================= proszę na tym protestować i porównać wyniki z zwcada 2015 2017 Cytat To co zgłaszał Pan wcześniej że okna DCL wieszają program działa, sprawdziłem też temat zawartości list rozwijalnych i też wyświetlają się poprawnie. Proszę podać więcej szczegółów czego jeszcze brakuje. Okienka do wprowadzania wartości liczbowych nie działają. Listy wyświetlaja się już dobrze.
kruszynski Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 W dniu 2.09.2016 o 07:49, gruzin napisał: proszę na tym protestować i porównać wyniki z zwcada 2015 2017 OK, teraz widzę różnicę . Przekażę temat do ZWSOFT. W dniu 2.09.2016 o 07:49, gruzin napisał: Okienka do wprowadzania wartości liczbowych nie działają. Proszę mnie poprawić jeśli się mylę. Do wprowadzania wartości odpowiednią "kontrolką" jest : edit_box Nie ma ona parametru, który zapewniałby ograniczenie wprowadzane wartości tylko do liczb. Czy może jest inaczej? Jak mogę sprawdzić i udowodnić twórcom ZWCADa że "nie działają"
gruzin Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2016 Toolpalettes i designcenter będą dodane do zwcada 2017? Wiadomo kiedy? Editboxy nie działają i postaram się skopiować kawałek kodu jak tylko będę przy kompie a nie tablecie.
sanitarnik Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2016 Kilka spostrzeżeń odnośnie ZWCAD 2017 vernum = "2016.08.26(8293)_x64" 1. Nie działa zatwierdzanie Ctrl+Enter tekstu wielowierszowego oraz wielolinii odniesienia. 2. Przy ustawieniu bloku w wielolinii odniesienia atrybuty w nim są przesunięte i dodatkowo obrócone o kilka stopni w kierunku dodatnim. 3. Nie można edytować atrybutów bloków umieszczonych w wielolinii odniesienia. 4. Czy w ZWCAD 2017 będzie dostępna funkcja Layer Translator (korzystam z wersji angielskiej), która jest dostępna w ZWCAD+. Bardzo przydatne narzędzie pozwalające w bardzo szybki sposób przekształcić strukturę warstw rysunku wyeksportowanego np. przez zewnętrzny program obliczeniowy, do struktury z której normalnie korzystamy w pozostałych plikach w pracowni.
pawmal Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Witam Na ten moment ciężko powiedzieć czy paleta narzędzi, centrum projektanta i konwerter warstw będą dostępne- zapytamy ZWSOFT. Jeśli chodzi o przekazane spostrzeżenia, to sprawdzimy to i przekażemy informację. Pozdrawiam
kruszynski Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Palety narzędzi mają pojawić się w wersji , która zostanie opublikowana w tym miesiącu, albo na początku przyszłego.Na Centrum Projektanta przyjdzie nam poczekać dłużej, niestety na chwilę obecną nie mam deklaracji kiedy uda się to wprowadzić.
gruzin Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 (edytowane) W dniu 2.09.2016 o 12:26, kruszynski napisał: OK, teraz widzę różnicę . Przekażę temat do ZWSOFT. Proszę mnie poprawić jeśli się mylę. Do wprowadzania wartości odpowiednią "kontrolką" jest : edit_box Nie ma ona parametru, który zapewniałby ograniczenie wprowadzane wartości tylko do liczb. Czy może jest inaczej? Jak mogę sprawdzić i udowodnić twórcom ZWCADa że "nie działają" (defun mh:MsgCommaToDot ( msg / dd OutMsg) ; zwraca przetworzony tekst z zamienionymi przecinkami na kropki (np. w celu przeanalizowania tekstu czy nie jest liczbą) ;========================================================================= (setq dd 1 OutMsg "" );setq (repeat (strlen msg) (progn (if (= (substr msg dd 1) ",") (setq OutMsg (strcat OutMsg ".")) (setq OutMsg (strcat OutMsg (substr msg dd 1))) );if (setq dd (1+ dd)) );progn );repeat OutMsg );defun ;========================================================================= (defun c:studnia ( / dcl_id DCL_srednica_studni DCL_osadnik zamkniecie srednica_studni osadnik PG PD A1 A2 A3 A4 A5 A6 B1 B2 B3 B4 B5 B6) ;(mh:ustzap) ;=========================================================== (setvar "dimzin" 0) (setvar "osnapcoord" 1) ;============================================================= (setq dcl_id (load_dialog "profilek-profile.dcl")) (if (not (new_dialog "studnia" dcl_id)) (progn (alert "Nie znaleziono pliku profilek-profile.dcl") (exit) );progn );if ;================== (if (null *DCL_studnia*) (setq *DCL_studnia* (list "42,5" "0")) ) (setq DCL_srednica_studni (car *DCL_studnia*) DCL_osadnik (cadr *DCL_studnia*) ) ;================== (foreach % (list "DCL_srednica_studni" "DCL_osadnik") (set_tile % (eval (read %))) (action_tile % (strcat "(setq " % " $value)")) ) ;================ (start_image "sldStud") (fill_image 0 0 (dimx_tile "sldStud")(dimy_tile "sldStud") -0) (slide_image 0 0 (dimx_tile "sldStud")(dimy_tile "sldStud") "profilek_studnia") (end_image) ;================ (action_tile "accept" "(done_dialog) (setq zamkniecie 1)") (action_tile "Cancel" "(done_dialog) (setq zamkniecie 0)") (start_dialog) (unload_dialog dcl_id) (if (= zamkniecie 1) (progn (setq *DCL_studnia* (list DCL_srednica_studni DCL_osadnik)) );progn );if ;========================================================================= ;Sprawdzenie i podstawienie do zmiennych numerycznych wartości z editbox'ów (if (> (atof (mh:MsgCommaToDot DCL_srednica_studni)) 0) (setq srednica_studni (atof (mh:MsgCommaToDot DCL_srednica_studni))) (progn (alert "Średnica studni nie jest wpisana poprawnie!") (setq zamkniecie 0) ) ) (if (>= (atof (mh:MsgCommaToDot DCL_osadnik)) 0) (setq osadnik (atof (mh:MsgCommaToDot DCL_osadnik))) (progn (alert "Głębokość osadnika nie jest wpisana poprawnie!") (setq zamkniecie 0) ) ) ;========================================================================= (if (= zamkniecie 1) (progn (setq PG (getpoint "\nKliknij górę studni") PD (getpoint PG "\nKliknij dół studni") );setq (setq A1 (polar PG pi (/ srednica_studni 2)) A2 (polar PG 0 (/ srednica_studni 2)) A3 (polar A1 (* 1.5 pi) 10) A4 (polar A3 0 3) A5 (polar A4 0 (- srednica_studni 6)) A6 (polar A5 0 3) B1 (polar (polar PD pi (/ srednica_studni 2)) (* 1.5 pi) (+ 5 osadnik)) B2 (polar B1 0 srednica_studni) B3 (polar B1 (/ pi 2) 10) B4 (polar B3 0 3) B5 (polar B4 0 (- srednica_studni 6)) B6 (polar B5 0 3) );setq (setvar "celweight" 020) (command "_line" A1 A2 B2 B1 A1 "" "_line" A3 A6 "" "_line" B3 B6 "" "_line" A4 B4 "" "_line" A5 B5 "" );command ;(setvar "clayer" "IS_niedruk") (setvar "celweight" -1) (command "_point" PD) );progn );if ;(mh:ustprzywr) );defun studnia ;========================================================================= oraz plik dcl: "profilek-profile.dcl /////////////////////////////// // okno główne komendy PKS // /////////////////////////////// profil : dialog { label = "Opisywanie profili podłużnych"; : boxed_column { label = "Dane:"; : edit_box { edit_limit = 10; edit_width = 10; key = "DCL_POZIOM"; label = "Wpisz wartość poziomu por. [m]: "; } : edit_box { edit_limit = 10; edit_width = 10; key = "DCL_odl0"; label = "Odległość dla punktu \"0\" [m]: "; } : edit_box { edit_limit = 10; edit_width = 10; key = "DCL_srednica"; label = "Średnica rurociągu [mm]: "; } : edit_box { edit_limit = 10; edit_width = 10; key = "DCL_skalapoziom"; label = "Skala pozioma <1:xxx>: "; } : edit_box { edit_limit = 10; edit_width = 10; key = "DCL_skalapion"; label = "Skala pionowa <1:yyy>: "; } : edit_box { edit_limit = 10; edit_width = 10; key = "DCL_nrwezla"; label = "Numer pierwszego węzła: "; } spacer; } : boxed_column { label = "Ustawienia:"; : popup_list { edit_width = 20; label = "Opisywanie kolizji:"; key = "DCL_opis_kolizji" ; } : popup_list { edit_width = 20; label = "Metryka tabelki:"; key = "DCL_METRYKA" ; } : popup_list { edit_width = 20; label = "Sposób rysowania sieci:"; key = "DCL_spodos" ; } : popup_list { edit_width = 20; label = "Sposób liczenia zagłębienia:"; key = "DCL_zaglebienie" ; } : popup_list { edit_width = 20; label = "Materiał rurociągu:"; key = "DCL_ruramaterial" ; } : popup_list { edit_width = 20; label = "Oznaczenie węzłów:"; key = "DCL_wezel" ; } spacer; } ok_cancel; } /////////////////////////////////// // okno główne komendy STUDNIA // /////////////////////////////////// studnia : dialog { label = "Studnia w przekroju"; : boxed_column { label = "Dane:"; : edit_box { edit_limit = 10; edit_width = 10; key = "DCL_srednica_studni"; label = "Średnica studni [cm]: "; } : edit_box { edit_limit = 10; edit_width = 10; key = "DCL_osadnik"; label = "Głębokość osadnika [cm]: "; } spacer; } : image { height = 17 ; width = 20 ; key = "sldStud" ; color = 0 ; } ok_cancel; } mam nadzieje ze kod będzie działać (wyciąłem go z większego pliku) plik z załacznika wymaga zmiany rozszerzenia na "*.sld" pozdrawiam profilek_studnia.zipPobieranie informacji ... Edytowane 5 Września 2016 przez gruzin
kruszynski Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Wydaje mi się, że temat jest głębszy. W załączniku mój przykład najprostszego okna, zawierającego 2 kontrolki typu "edit_box". Moim zdaniem to działa poprawnie. Natomiast próbując uruchomić Pana przykład, wyświetla się okno, kontrolki są puste, a w pasku poleceń komunikat błędu: Error: incorrect type - nil happened in: #<Subr SET_TILE> Nie da się nic wpisać w kontrolki ani zamknąć okna. Czy takie objawy występują też u Pana? czy jeszcze coś innego? #<Subr SET_TILE> naprowadza, na to, że błąd jest przy wprowadzaniu wartości do kontrolki edit_box a komunikat: "incorrect type - nil" świadczy że wprowadzana wartość jest "nil". tak jakby zmienna nie miała przypisanej wartości. Tylko jak to możliwe skoro linijkę wcześniej ustawia Pan wartość zmiennej ? Postaram się dowiedzieć czegoś więcej, tylko proszę o potwierdzenie że mówimy o tym samym problemie. TestDCL.ZIPPobieranie informacji ...
kojacek Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Nie wiem jak ma to działać w ZwCAD-zie, ale funkcja mh:MsgCommaToDot, ogólnie nie wiadomo czemu służy. W mojej opinii zamiana przecinków na kropki powinna mieć miejsce tylko w jednej sytuacji: pozostałe znaki reprezentują liczby. Tak nie jest.
gruzin Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 W dniu 5.09.2016 o 13:39, kojacek napisał: Nie wiem jak ma to działać w ZwCAD-zie, ale funkcja mh:MsgCommaToDot, ogólnie nie wiadomo czemu służy. W mojej opinii zamiana przecinków na kropki powinna mieć miejsce tylko w jednej sytuacji: pozostałe znaki reprezentują liczby. Tak nie jest. założenie jakie mi kiedyś przyświecało było takia aby w polu EDIt BOX można było wpisać cyfry zarówno z przecinkiem jak i z kropką. Następnie warunkiem: (if (> (atof (mh:MsgCommaToDot DCL_srednica_studni)) 0) sprawdzałem, czy rzeczywiście jest to liczba dodatnia bo tylko taka wprowadzona jest poprawna jako dana do dalszej pracy programu. W zwcad 2017 nie działa mi po prostu pole z wprowadzaniem danych. Nie da się nic w te pola wpisać i nie chodzi tu o funkcje zamiany przecinków na kropki. W dniu 5.09.2016 o 13:39, kojacek napisał: Nie wiem jak ma to działać w ZwCAD-zie, ale funkcja mh:MsgCommaToDot, ogólnie nie wiadomo czemu służy. W mojej opinii zamiana przecinków na kropki powinna mieć miejsce tylko w jednej sytuacji: pozostałe znaki reprezentują liczby. Tak nie jest. Jak się głębiej nad tym zastanowić to może masz rację.
kruszynski Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2016 Na podstawie przesłanego przez Pan przykładu nie mogę potwierdzić że edit_box nie działa. Kiedy chce Pan wpisać coś do pola, kursor pojawia się w polu? Okno jest aktywne? można wyłączyć okno ? Czy w pasku poleceń pojawiają się jakieś komunikaty?
Wyrosle Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2016 W dniu 1.09.2016 o 07:59, dmatusz3 napisał: Ja mam małe pytanie odnośnie rastrów. Czy występują jakieś problemy z rastrami - wczytywanie, wyświetlanie, wstawianie, drukowanie? Podczas publikacji do PDF przy użyciu wewnętrznej drukarki DWG to PDF . Rastry ustawione jako przezroczyste podczas drukowania "tracą" swoją przezroczystość w wyniku czego zasłaniają wszystkie warstwy znajdujące się pod nimi. W zewnętrznych drukarkach (na przykład w PDF Creator) problem nie występuje, ale tam za to nie można ustawić własnego formatu papieru. Dla drogowców to problem.
pawmal Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2016 Witam Odnośnie wydruku przez DWG to PDF, to informacja została przekazana.Niestandardowy format w przypadku drukarek zewnętrznych, można ustawić w opcjach zaawansowanych. Pozdrawiam
Wyrosle Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2016 W dniu 6.09.2016 o 12:36, pawmal napisał: Witam Odnośnie wydruku przez DWG to PDF, to informacja została przekazana. Niestandardowy format w przypadku drukarek zewnętrznych, można ustawić w opcjach zaawansowanych. niestandardowy wydruk pdfCreator.png Pozdrawiam Tak. Dziękuje. Rozwiązanie to ma zastosowanie gdy rysunek mieści się na 1 arkuszu. Gdy rysunek zajmuje 10, 20, arkuszy , przydatna jednakowoż jest możliwość tworzenia i zapisywania własnych arkuszy papieru ,możliwość taką daje wewnętrzna drukarka PostScrip DWG to PDF. Wystarczy jedynie usunąć z niej wspomniane w wcześniejszych postach błędy. Dziękuje Pozdrawiam Zamykam Temat
gruzin Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2016 W dniu 5.09.2016 o 13:37, kruszynski napisał: Wydaje mi się, że temat jest głębszy. W załączniku mój przykład najprostszego okna, zawierającego 2 kontrolki typu "edit_box". Moim zdaniem to działa poprawnie. hmmm. Mi nie udało się tego uruchomić na zw2017 wyskakuje: Command: TEST:DCL ; error: quit / exit abort Command: W dniu 5.09.2016 o 13:37, kruszynski napisał: Nie da się nic wpisać w kontrolki ani zamknąć okna. Czy takie objawy występują też u Pana? czy jeszcze coś innego? dokładnie tak. nie da się nic wpisać w kontrolki i są one na początku puste bez domyślnych wartości. Okna też się nie da zamknąć. W dniu 5.09.2016 o 13:37, kruszynski napisał: #<Subr SET_TILE> naprowadza, na to, że błąd jest przy wprowadzaniu wartości do kontrolki edit_box a komunikat: "incorrect type - nil" świadczy że wprowadzana wartość jest "nil". tak jakby zmienna nie miała przypisanej wartości. Tylko jak to możliwe skoro linijkę wcześniej ustawia Pan wartość zmiennej ? No właśnie. Uprościłem to trochę do stwierdzenia że kontrolki editbox nie działają.
kruszynski Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 W dniu 6.09.2016 o 15:15, gruzin napisał: hmmm. Mi nie udało się tego uruchomić na zw2017 wyskakuje: Command: TEST:DCL ; error: quit / exit abort Command: Myślę, że to kwestia ścieżki do pliku DCL. czy zmienił Pan ścieżkę w linii 8 na taką, w jakiej u Pana jest zapisany plik? W dniu 6.09.2016 o 15:15, gruzin napisał: dokładnie tak. nie da się nic wpisać w kontrolki i są one na początku puste bez domyślnych wartości. Okna też się nie da zamknąć. To chyba dlatego że nie zadziałało set_tile a dalej nie wykonało się start_dialog. Proszę dla testu zakomentować linijkę (set_tile % (eval (read %))) Nie przypisze wartości domyślnej, ale sprawdzimy czy reszta zadziała.
kruszynski Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 Wychodzi na to, że nie działa funkcja action_tile . (action_tile "accept" "(done_dialog ) (setq zamkniecie 1) ") Wykonuje (done_dialog), ale już zamkniecie zawsze jest nil. Z tym można sobie poradzić: (action_tile "accept" "(done_dialog 1 )") ... (setq zamkniecie (start_dialog) ) Kolejna sprawa to przypisanie działania do edit_box (action_tile % (strcat "(setq " % " $value)")) nie przypisuje wartości do zmiennej To już poważniejszy temat. można się ratować odczytywaniem zmiennych z kontrolek analogicznie , z użyciem: (get_tile % ) ale zdaję sobie sprawę, że to byłoby pracochłonne. Zgłoszę do ZWSOFT co udało mi się ustalić .
gruzin Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 ja przepraszam że odpisuje tak tylko raz na kilka dni, ale w robocie mam taki nawał pracy że nie mam czasu wgłebić sie w błędy zw2017 i dokładnie ich poanalizować i poszukac. obecnie nie mam czasu na takie przyjemności. jednak kolejne wersje zwcada bede sukcesywnie testował w wolnej chwili :-) i bede zgłaszał wszystko co uda mi sie znaleźć.
Rekomendowane odpowiedzi