ZWCAD+ nowe informacje.

dmatusz3

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wiadomo coś o potwierdzaniu przy zapisie. Zwcad 2012 oraz autocad i gstacad chcą potwierdzenia przy zastępowaniu pliku, a zwcad+ nie chce. Mi sie wydaje że źle działa zmienna EXPERT, ale na forum zwsoft mówią że jest OK.

;=========================================================================
(defun c:testmode () ; test dzialania zmiennej EXPERT
   (setvar "EXPERT" 0) ; a tu jest błąd bo zwcad+ zachowuje sie zawsze jakby było 2
   (command "_saveas" "" "" "_y") ; zwcad+ nie chce potwierdzenia nadpisania pliku, chyba powinno byc zależne od zmiennej EXPERT
);defun
;=========================================================================

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

poza problemem z przestawieniem się do nowych okienek i menu:) pozostaje problem, że dzisiaj w ciągu 2 godzin pracy zwcad+ wyłożył się ze 3-4 razy. Zawiesza się, wyrzuca błędy..

Zwcad 2012 był zdecydowanie bardziej stabilny...

a no i pozostały wszechobecne błędy literowe i być może ortograficzne, nie zdążyłem się przyjrzeć, bo się ciągle wieszał:)

Przykład to we właściwościach "Polylinia" :) a w 2012 było prawidłowo napisane "Polilinia" :)

Ogólnie i 2012 i 2012+ rażą błędami interpunkcyjnymi, literówkami i ortografią...

Witam,

proszę o podanie vernum programu, co którego ma Pan zastrzeżenia pod względem stabilności.

Całe tłumaczenie na język polski zostanie zweryfikowane już wkrótce.

Niestety teraz jest to niemożliwe, ponieważ program bardzo szybko się zmienia i nie otrzymam całości kodu do weryfikacji.

Pozdrawiam

Witam,

to jest pierwsze wydanie +, (zaraz po becie) z lipca.

W tym tygodniu ukaże się nowa kompilacja wersji polskiej (angielska ukazała się w ubiegłym tygodniu).

W wersji angielskiej poprawiono wszelkie zgłoszone przypadki niestabilności programu.

Więcej informacji tutaj http://www.zwcad.pl/home/nowy-zwcad-2012/49-zwcad-ogolnie/193-nowa-wersja-zwcad-eng.html

Sam pracowałem w wersji polskiej kilkanaście godzin i raczej nie miałem problemów ze stabilnością. Mam nadzieję, że nowa wersja będzie Panu lepiej działać.

Pozdrawiam.

Witam,

dodałem właśnie na serwer nowe wersje ZWCAD+ PL.

Oto link do nowej kompilacji http://plikicad.net/ftp/zwcad/2012_plus/ZWCAD_Plus_2012_PL.exe

Lista zmian jest taka sama, jak w wersji angielskiej.

http://www.zwcad.pl/home/nowy-zwcad-2012/194-nowa-wersja-zwcad-pl.html

Pozdrawiam

Nie wiem czy Patrykos został ocenzurowny czy sam wycofał swój komentarz, ale z tymi rastrami w zwcad + to faktycznie jakaś kicha jest. Co zauważyłem:

1. Rysunki z podkładami rastrowymi jakoś wolno chodzą

2. Nie widzi mi przy wydruku niektórych rastrów

3. Przy przeładowaniu rastra wszystko rysowane na rastrze chowa się pod nim i nie idzie tego przenieś nad obiekt

Testowałem to na pliku utworzonym w zwcad 2012 i tam wszystko chodziło bez zarzutu.

Nie wiem czy Patrykos został ocenzurowny

Czy sugeruje Pan, że cenzurujemy posty na forum?

z tymi rastrami w zwcad +

Proszę o podanie vernum

http://forum.projektuje.net/zanim-wyslesz-posta-prosze-przeczytaj-vt234.htm#992

Obsługa rastrów zostanie wkrótce wymieniona w całości w wersji +

Co do ZwCAD+ to opinię na jego temat pozostawiam użytkownikom.

Z naszego punktu programistycznego jest on szybszy i lepszy niż poprzednik.

Nasze nakładki e-CAD Żelbet i e-CAD Stal zostały przerobione i dostosowane do nowego ZwCAD+.

Dzięki temu już teraz zarówno na ZwCAD jak i ZwCAD+ działają one tak samo i są gotowe do pracy z nowym ZwCADem+.

• 2 miesiące temu...

Witam,

oficjalna wersja ZWCAD+ 2012 SP1 (Service Pack 1) pojawi się 12 grudnia.

Nowy silnik do rastrów mamy nadzieję powinien pojawić się za około 3-6 tygodni po publikacji SP1.

ZWSOFT planuje, że do wersji + 2012 pojawi się jeszcze jeden Service Pack nr 2 w okolicach marca 2013.

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.