gruzin Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Czy wiadomo coś o potwierdzaniu przy zapisie. Zwcad 2012 oraz autocad i gstacad chcą potwierdzenia przy zastępowaniu pliku, a zwcad+ nie chce. Mi sie wydaje że źle działa zmienna EXPERT, ale na forum zwsoft mówią że jest OK. ;========================================================================= (defun c:testmode () ; test dzialania zmiennej EXPERT (setvar "EXPERT" 0) ; a tu jest błąd bo zwcad+ zachowuje sie zawsze jakby było 2 (command "_saveas" "" "" "_y") ; zwcad+ nie chce potwierdzenia nadpisania pliku, chyba powinno byc zależne od zmiennej EXPERT );defun ;========================================================================= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Niestety jeszcze nic nie wiadomo w temacie zmiennej expert. Czekamy na odpowiedź z ZWSOFT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Czy jest znana data udostępnienia ObjectZRX dla userów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Czy jest znana data udostępnienia ObjectZRX dla userów? na priv poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrykos Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 poza problemem z przestawieniem się do nowych okienek i menu:) pozostaje problem, że dzisiaj w ciągu 2 godzin pracy zwcad+ wyłożył się ze 3-4 razy. Zawiesza się, wyrzuca błędy.. Zwcad 2012 był zdecydowanie bardziej stabilny... a no i pozostały wszechobecne błędy literowe i być może ortograficzne, nie zdążyłem się przyjrzeć, bo się ciągle wieszał:) Przykład to we właściwościach "Polylinia" :) a w 2012 było prawidłowo napisane "Polilinia" :) Ogólnie i 2012 i 2012+ rażą błędami interpunkcyjnymi, literówkami i ortografią... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Witam, proszę o podanie vernum programu, co którego ma Pan zastrzeżenia pod względem stabilności. Całe tłumaczenie na język polski zostanie zweryfikowane już wkrótce. Niestety teraz jest to niemożliwe, ponieważ program bardzo szybko się zmienia i nie otrzymam całości kodu do weryfikacji. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrykos Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 vernum = "2012.07.20(4102)" pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Witam, to jest pierwsze wydanie +, (zaraz po becie) z lipca. W tym tygodniu ukaże się nowa kompilacja wersji polskiej (angielska ukazała się w ubiegłym tygodniu). W wersji angielskiej poprawiono wszelkie zgłoszone przypadki niestabilności programu. Więcej informacji tutaj http://www.zwcad.pl/home/nowy-zwcad-2012/49-zwcad-ogolnie/193-nowa-wersja-zwcad-eng.html Sam pracowałem w wersji polskiej kilkanaście godzin i raczej nie miałem problemów ze stabilnością. Mam nadzieję, że nowa wersja będzie Panu lepiej działać. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 11 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Witam, dodałem właśnie na serwer nowe wersje ZWCAD+ PL. Oto link do nowej kompilacji http://plikicad.net/ftp/zwcad/2012_plus/ZWCAD_Plus_2012_PL.exe Lista zmian jest taka sama, jak w wersji angielskiej. http://www.zwcad.pl/home/nowy-zwcad-2012/194-nowa-wersja-zwcad-pl.html Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrykos Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 dziękuję za informację. powinienem poprzednią wersję odinstalować i zainstalować tą tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 11 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Tak, proszę usunąć starą wersję. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Przy pracy na dwóch monitorach mając ZwCAD'a na drugim monitorze dymki podpowiedzi do ikon wyświetlają się tylko na monitorze podstawowym przy prawej jego krawędzi. Gdy wskazuję ikonki w obszarze pierwszego ( podstawowego ) monitora dymki wyświetlają się prawidłowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Dziękuję za zgłoszenie, prześlę je do Producenta ZWCADa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Okno poleceń (F2) nie zostało poprawione, jak zrezygnuje się z commandbar znaki są wpisywane od tyłu jak jest commnandbar wszystko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenon Wiertara Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Nie wiem czy Patrykos został ocenzurowny czy sam wycofał swój komentarz, ale z tymi rastrami w zwcad + to faktycznie jakaś kicha jest. Co zauważyłem: 1. Rysunki z podkładami rastrowymi jakoś wolno chodzą 2. Nie widzi mi przy wydruku niektórych rastrów 3. Przy przeładowaniu rastra wszystko rysowane na rastrze chowa się pod nim i nie idzie tego przenieś nad obiekt Testowałem to na pliku utworzonym w zwcad 2012 i tam wszystko chodziło bez zarzutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 18 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Nie wiem czy Patrykos został ocenzurowny Czy sugeruje Pan, że cenzurujemy posty na forum? z tymi rastrami w zwcad + Proszę o podanie vernum http://forum.projektuje.net/zanim-wyslesz-posta-prosze-przeczytaj-vt234.htm#992 Obsługa rastrów zostanie wkrótce wymieniona w całości w wersji + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenon Wiertara Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 ZWCAD 2012 _VERNUM = "2011.10.30(17176) ZWCAD 2012+ vernum = "2012.08.30(5622) Napisałem że są dwie możliwości zniknięcia postu więc proszę mi tu niczego nie inputować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Zenon ..ja osobiście wycofałem sie z pracy na 2012+ z nakładkami ... za dużo niedopracowań i braków jeszcze jest .... aktualnie tylko 2012. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e_CAD Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Co do ZwCAD+ to opinię na jego temat pozostawiam użytkownikom. Z naszego punktu programistycznego jest on szybszy i lepszy niż poprzednik. Nasze nakładki e-CAD Żelbet i e-CAD Stal zostały przerobione i dostosowane do nowego ZwCAD+. Dzięki temu już teraz zarówno na ZwCAD jak i ZwCAD+ działają one tak samo i są gotowe do pracy z nowym ZwCADem+. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenon Wiertara Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Ja też zostanę przy 2012. Plusa trzeba traktować na razie z przymrużeniem oka. P.S. W poprzednim poście miało być imputować a nie in..:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seny_Lis Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Wg mnie ważniejszy jest komfort użytkownika, a nie programisty. Również pozostaję przy 2012. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Nie działa zmienna EXPERT i zwcad+ nie pyta się czy zastąpić istniejące pliki dwg przy zapisywaniu: Otrzymałem odpowiedź z ZWSOFT w tej sprawie. Zgłoszeniu nadano numer T5895 W przyszłości dla ułatwienia w sprawie tego zgłoszenia proszę powoływać się na ten numer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Zmienna systemowa: CLEANSCREENSTATE przechowuje ustawienia. niestety w obecnej wersji nie są dostępne polecenia cleanscreenon cleanscreenoff, którymi możliwe jest zmiana ustawienia. W przyszłości będą one wprowadzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_ Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Witam, kiedy pojawi się aktualizacja ZWCADa+ ? Informowano mnie, iż miała się pojawić w drugiej połowie listopada, a dalej jej nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Witam, oficjalna wersja ZWCAD+ 2012 SP1 (Service Pack 1) pojawi się 12 grudnia. Nowy silnik do rastrów mamy nadzieję powinien pojawić się za około 3-6 tygodni po publikacji SP1. ZWSOFT planuje, że do wersji + 2012 pojawi się jeszcze jeden Service Pack nr 2 w okolicach marca 2013. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi