Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem taki problem. Ustawiłem sobie swoje menu, potworzyłem swoje ikony i wszystko działa, ale kiedy zamknę komputer i otworzę go ponownie to moje ikony nie wyświetlają się. Muszę usunąć moje menu i wczytać jeszcze raz w formacie mnu, wczytanie w w formacie mns i munuc nie pomaga.

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

W ZWCAD+ zaczęła działać edycja pojedyńczych atrybutów takim poleceniem

*^C^C-attedit;;;;;\;V;R;\; zmiana wartości

ale można zmieniać, kolor, styl, kąt wysokość.

Bardzo mi tej funkcji brakowało w stosunku do AC. Często zmieniam wartości i otwierało się okno dialogowe, a teraz wskazuję atrybut podaję nową wartość, ok. i mogę wskazać następny.

Opublikowano

Problem ze znikającym menu został zgłoszony.

Tymczasem do czasu opracowania rozwiązania przez ZWSOFT Menu nie trzeba przeładować przez menuload. Wystarczy kliknąć na ikonce prawym przyciskiem myszy, i włączyć grupę.

Opublikowano

Piszę tyle postów, bo ogólnie jestem zadowolony z +. Wprowadzono wiele możliwości z których korzystałem w AC i jest znacznie szybszy. Jednak jest trochę różnic z poprzednią wersja np. w drukowaniu, miałem wstawiony plik Excela "na sód" to nie został wydrukowany (w ZWCADZIE 2012 w tych samych ustawieniach był drukowany).

W ustawieniach mojej drukarki XEROX WC5020 marginesy w formacie A3 były 3;4;3;4, a w + 5;4;5;4 i nie udaje się tego zmienić. Będę musiał pozmieniać formatki i pamiętać o tym przy drukowaniu wcześniejszych projektów.

Trochę jest różnic w kreskowaniach - nie trzymają skali przy modyfikacji, ale za to wydaje się że można je rozciągać z granicami, przynajmniej parę razy mi się to udało.

Opublikowano

Odkryłem ciekawostkę. Nie działa ctr+C, to znaczy działa jak w starych wersjach AC jako "cancel". Nie działa też ctr+V , a Ctr+X działa jako "delete". Nie chcę pisać co mi przychodzi do głowy.

I jeszcze jedno w niektórych funkcjach np. LAYMCH, nie działa pre-wybór (najpierw wybieram, a później wywołuję funkcję). Chyba jeszcze w innych funkcjach podobnie nie działa pre-wybór.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ustawiam okno linii komend jako fly. W ZwCAD+ nie można zmienić rozmiaru takiego okna. Jest ono o stałej szerokości i ma 3 linie. W poprzedniej wersji jak również wszystkich AC można rozmiar linii komend zmieniać.

Opublikowano

Czy wiadomo coś o terminie kodów do zwcad+. Pytam bo już chyba miesiąc mija od premiery nowego zwcada+.

Pojawił się też Zwcad Mechanical? Czy znana jest cena tego programu? Zauważyłem że jest to rozbudowany zwcad+ w związku z tym czy będzie jedna instalka i tylko kodami będzie się aktywować konkretny produkt, czy tez będą to dwa odrębne programy?

pozdrawiam

Opublikowano

Kody do ZWCAD+ powinny być udostępnione do końca miesiąca i będą one dostępne na stronie Licencja

Jeśli chodzi o Zwcad Mechanical, to jest dostępny osobny pakiet instalacyjny, a ceny będą wkrótce dostępne na naszych stronach.

Opublikowano

Czy będzie jakaś promocja dla posiadaczy ZWCAD 2012? Czy jako zupełnie nowy program ZWCAD+ nie będzie miał możliwości "aktualizacji" i temu podobnych i należy go zakupić jakby od nowa (nie bardzo mi potrzebne 2 ZWCADY:))

Opublikowano

Nowa kompilacja jest DUŻO lepsza od poprzedniej, chociaz kilka braków dalej jest:

Nie działa zmienna EXPERT i zwcad+ nie pyta się czy zastąpić istniejące pliki dwg przy zapisywaniu:

;=========================================================================
(defun c:testmode () ; test dzialania zmiennej EXPERT
(setvar "EXPERT" 0) ; a tu jest błąd bo zwcad+ zachowuje sie zawsze jakby było 2
(command "_saveas" "" "" "_y") ; zwcad+ nie chce potwierdzenia nadpisania pliku, chyba powinno byc zależne od zmiennej EXPERT
);defun
;=========================================================================

Nie działa zapamiętywanie wielkości okna menedżera warstw, ale filtry warstw już są chyba OK.

Jakie to są te nowe funkcje w lispie?

Licencjonowanie:

Dodano funkcję w LISP do sprawdzania kodu licencyjnego

Dodano funkcję w LISP do sprawdzania wersji programu

Jest zmienna "CLEANSCREENSTATE" do odczytania czy jest FULLSCREEN, ale jak włączyć FULLSCREN? Skrót CTRL+"0" nie działa tak jak w konkurencji.

No i ciągle brak pełnej dokumentacji w HELPIE.

Opublikowano

Jakie to są te nowe funkcje w lispie?

Licencjonowanie:

Dodano funkcję w LISP do sprawdzania kodu licencyjnego

Dodano funkcję w LISP do sprawdzania wersji programu

VERAUTH - sprawdza typ licencji np. "DEV" (Developer)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.