KBR Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Zauważyłem taki problem. Ustawiłem sobie swoje menu, potworzyłem swoje ikony i wszystko działa, ale kiedy zamknę komputer i otworzę go ponownie to moje ikony nie wyświetlają się. Muszę usunąć moje menu i wczytać jeszcze raz w formacie mnu, wczytanie w w formacie mns i munuc nie pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 W ZWCAD+ zaczęła działać edycja pojedyńczych atrybutów takim poleceniem *^C^C-attedit;;;;;\;V;R;\; zmiana wartości ale można zmieniać, kolor, styl, kąt wysokość. Bardzo mi tej funkcji brakowało w stosunku do AC. Często zmieniam wartości i otwierało się okno dialogowe, a teraz wskazuję atrybut podaję nową wartość, ok. i mogę wskazać następny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Problem ze znikającym menu został zgłoszony. Tymczasem do czasu opracowania rozwiązania przez ZWSOFT Menu nie trzeba przeładować przez menuload. Wystarczy kliknąć na ikonce prawym przyciskiem myszy, i włączyć grupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawido000 Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Witam, problem wyłączeniem Dynamic Input ciągle istnieje. Jest bardzo uciążliwe. Sprawdzałem na wersji zwcad+ 2012.07.16(3997). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Piszę tyle postów, bo ogólnie jestem zadowolony z +. Wprowadzono wiele możliwości z których korzystałem w AC i jest znacznie szybszy. Jednak jest trochę różnic z poprzednią wersja np. w drukowaniu, miałem wstawiony plik Excela "na sód" to nie został wydrukowany (w ZWCADZIE 2012 w tych samych ustawieniach był drukowany). W ustawieniach mojej drukarki XEROX WC5020 marginesy w formacie A3 były 3;4;3;4, a w + 5;4;5;4 i nie udaje się tego zmienić. Będę musiał pozmieniać formatki i pamiętać o tym przy drukowaniu wcześniejszych projektów. Trochę jest różnic w kreskowaniach - nie trzymają skali przy modyfikacji, ale za to wydaje się że można je rozciągać z granicami, przynajmniej parę razy mi się to udało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Odkryłem ciekawostkę. Nie działa ctr+C, to znaczy działa jak w starych wersjach AC jako "cancel". Nie działa też ctr+V , a Ctr+X działa jako "delete". Nie chcę pisać co mi przychodzi do głowy. I jeszcze jedno w niektórych funkcjach np. LAYMCH, nie działa pre-wybór (najpierw wybieram, a później wywołuję funkcję). Chyba jeszcze w innych funkcjach podobnie nie działa pre-wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Sprawdziłem to Ctrl+C,V,X i działa to poprawnie, możliwe jest też definiowanie własnych skrótów. vernum 2012.07.20, może ma Pan wcześniejszą wersję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 W polskiej wersji działa ctr C działają, ale w angielskiej nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Kiedy będą kody bo już nie działa wersja testowa. Na mojej stronie kodów nie ma kodów do 2012 które dostałem na maila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 ZWSOFT deklaruje udostępnienie kodów aktywacyjnych do miesiąca od premiery ZWCAD+. Premiera ZWCAD+ miała miejsce w ubiegłym tygodniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2P Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 A ja niezmiennie lobbuję za blokami dynamicznymi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 skróty klawiaturowe do kopiowania i wklejania w angielskiej wersji zostały już dodane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Ustawiam okno linii komend jako fly. W ZwCAD+ nie można zmienić rozmiaru takiego okna. Jest ono o stałej szerokości i ma 3 linie. W poprzedniej wersji jak również wszystkich AC można rozmiar linii komend zmieniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 potwierdzam, taki objaw. Zgłosiliśmy to do ZWSOFT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Czy wiadomo coś o terminie kodów do zwcad+. Pytam bo już chyba miesiąc mija od premiery nowego zwcada+. Pojawił się też Zwcad Mechanical? Czy znana jest cena tego programu? Zauważyłem że jest to rozbudowany zwcad+ w związku z tym czy będzie jedna instalka i tylko kodami będzie się aktywować konkretny produkt, czy tez będą to dwa odrębne programy? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Kody do ZWCAD+ powinny być udostępnione do końca miesiąca i będą one dostępne na stronie Licencja Jeśli chodzi o Zwcad Mechanical, to jest dostępny osobny pakiet instalacyjny, a ceny będą wkrótce dostępne na naszych stronach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrykos Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Czy będzie jakaś promocja dla posiadaczy ZWCAD 2012? Czy jako zupełnie nowy program ZWCAD+ nie będzie miał możliwości "aktualizacji" i temu podobnych i należy go zakupić jakby od nowa (nie bardzo mi potrzebne 2 ZWCADY:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Użytkownicy, którzy posiadają wersję ZWCAD 2012 lub zakupią do końca sierpnia wersję ZWCAD 2012 (nową licencję), mają możliwość bezpłatnego przejścia na ZWCAD 2012+. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Coś się licencję na ZWCAD2012+ opóźniają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Kod aktywacyjny ZWCADa+ dla Pańskiej licencji wysłałem mailem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 5 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Witam, pojawiła się nowa wersja ZWCAD+ ENG. Listę zmian zamieściłem tutaj http://www.zwcad.pl/home/nowy-zwcad-2012/49-zwcad-ogolnie/193-nowa-wersja-zwcad-eng.html Kody licencyjne do ZWCAD+ są tutaj: http://licencja.zwcad.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Nowa kompilacja jest DUŻO lepsza od poprzedniej, chociaz kilka braków dalej jest: Nie działa zmienna EXPERT i zwcad+ nie pyta się czy zastąpić istniejące pliki dwg przy zapisywaniu: ;========================================================================= (defun c:testmode () ; test dzialania zmiennej EXPERT (setvar "EXPERT" 0) ; a tu jest błąd bo zwcad+ zachowuje sie zawsze jakby było 2 (command "_saveas" "" "" "_y") ; zwcad+ nie chce potwierdzenia nadpisania pliku, chyba powinno byc zależne od zmiennej EXPERT );defun ;========================================================================= Nie działa zapamiętywanie wielkości okna menedżera warstw, ale filtry warstw już są chyba OK. Jakie to są te nowe funkcje w lispie? Licencjonowanie: Dodano funkcję w LISP do sprawdzania kodu licencyjnego Dodano funkcję w LISP do sprawdzania wersji programu Jest zmienna "CLEANSCREENSTATE" do odczytania czy jest FULLSCREEN, ale jak włączyć FULLSCREN? Skrót CTRL+"0" nie działa tak jak w konkurencji. No i ciągle brak pełnej dokumentacji w HELPIE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assgarth Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Jakie to są te nowe funkcje w lispie? Licencjonowanie: Dodano funkcję w LISP do sprawdzania kodu licencyjnego Dodano funkcję w LISP do sprawdzania wersji programu VERAUTH - sprawdza typ licencji np. "DEV" (Developer) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaltach Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Zacząłem pracować na nowej wersji ZWCADa, ogólne wrażenie OK, ale gdzie się podziały wielolinie odniesienia? Czy będą w najbliższym czasie wprowadzone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Na ten moment, nie jest nam znana data ich wprowadzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi