Omegus Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 vernum = "2016.08.12(7273)_x64" PL Ciągle niepoprawne drukowanie przez wbudowaną drukarkę PDF DWG to PDF.pc5, która to pogrubia czcionkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Witam, Odnośnie drukowania przez wbudowaną drukarkę, prześlę informację do ZWSOFT. Dodam tylko, że przez pdfCreator, wydruk jest w porządku. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omegus Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Witam, Odnośnie drukowania przez wbudowaną drukarkę, prześlę informację do ZWSOFT. Dodam tylko, że przez pdfCreator, wydruk jest w porządku. Pozdrawiam Jak najbardziej każda drukarka zewnętrzna działa bez zarzutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omegus Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) vernum = "2016.08.12(7273)_x64" PL Nie działa opcja cofnij podczas Utnij/ Wydłuż edit działa tylko przez klawisz F, ppm i kliknięcie lpm na "Cofnij" nie działa Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez Omegus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JKB PROJEKT Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Mam problem z funkcją UTNIJ. Chcę przyciąć polilinię do wskazanej krawędzi. Klikam krawędź/ enter / klikam w polilinię do ucięcia i niestety nie ucina. Czy to błąd czy z ZW ucinanie działa jakos inaczej a niżeli w ACAD Małe uszczegółowienie. Nie działa przycinanie polilinii do krawędzi rzutni. Do pozostałych krawędzi działa normalnie Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez JKB PROJEKT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 podobny problem wykrył Jan Pajerchin ze Słowacjihttp://www.zwsoft.com/zwcad_forum/thread-4534-1-1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 VERNUM = "2016.08.12(7273)_x64" PL Nie działa opcja cofnij podczas Utnij/ Wydłuż edit działa tylko przez klawisz F, ppm i kliknięcie lpm na "Cofnij" nie działa Witam U mnie, na tej samej wersji działa zarówno opcja F jak i pod prawym przyciskiem myszy opcja Cofnij. Możliwe, że zostało coś w profilu użytkownika %appdata% z poprzedniej wersji... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omegus Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Witam U mnie, na tej samej wersji działa zarówno opcja F jak i pod prawym przyciskiem myszy opcja Cofnij. Możliwe, że zostało coś w profilu użytkownika %appdata% z poprzedniej wersji... Pozdrawiam usunąłem w Appdata pliki ZWsoft dalej mam ten problem dodam iż przy klikaniu na "Cofnij" na pasku pojawia się napis "Nie wybrano obiektów." może trzeba coś jeszcze gdzieś usunąć w jakimś folderze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Ja myślę, że jakaś opcja jest wyłączona. Myślałem np. o opcji "Wybór obiektu przed poleceniem", ale to chyba nie to. A czy Ctrl+Z powoduje cofnięcie operacji? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omegus Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Ja myślę, że jakaś opcja jest wyłączona. Myślałem np. o opcji "Wybór obiektu przed poleceniem", ale to chyba nie to. A czy Ctrl+Z powoduje cofnięcie operacji? Pozdrawiam Ctrl+Z powoduje cofnięcie operacji Teraz widzę ze usunięcie plików z appdata, nie spowodowało zmiany tła na czarne tylko na takie jak wcześniej miałem ustawione. Jak poprawnie wykonać czystą instalację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Proszę spróbować wykonać operację zmiany nazwy katalogu pl-PL na pl-PL_kopia w %appdata%\ZWSOFT\ZWCAD\2017 przy zamkniętym programie ZWCAD. Nową, "czystą" instalację najlepiej wykonać uprzednio deinstalując program wraz z usunięciem danych użytkownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Jutro pojawi się nowa kompilacja vernum = "2016.08.26(8293)" Podmieniłem już linki na pierwszej stronie tego wątku, ale pliki są również tutaj Listę zmian postaram się wkleić jak tylko będzie dostępna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omegus Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) vernum = "2016.08.26(8293)_x64" PL Jeżeli chodzi o cofanie przez PPM u mnie ciągle nie działa. Zauważyłem też, że po zamknięciu programu nie znika on w procesach "Menadżer zadań" Oraz program gubi położenie toolbarów wersja klasyczna. Dodam iż program testowany jest na licencji testowej. (już po tych 30 dniach) Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez Omegus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omegus Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 vernum = "2016.08.26(8293)_x64" PL Licencja sieciowa Problemy: Jeżeli chodzi o cofanie przez PPM u mnie ciągle nie działa => komunikat "Nie wybrano obiektów." Zauważyłem też, że po zamknięciu programu nie znika on w procesach "Menadżer zadań", tutaj możliwa wina mojego komputera. Oraz program gubi położenie toolbarów (wersja klasyczna) po ponownym włączeniu programu. (nie zawsze - czasami) Błędne drukowanie przez wbudowaną drukarkę PDF, poprawiono już grubość czcionki, jest prawie identyczna jak przy drukowaniu do innych zewnętrznych drukarek PDF, jednakże pogrubia znacząco grot znaku architektonicznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek-M Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) vernum = "2016.08.26(8293)_x64" (read only) ENG Prawy przycisk myszy działa prawidłowo jako ENTER tylko przy WYŁĄCZONEJ opcji 'Shortcut menu in drawing area'. Przy ustawieniach takich jak na załączonym zrzucie z ekranu cały czas wyświetla menu kontekstowe, pomimo ustawionego czasu długiego kliknięcia na 250ms. W AutoCAD i wcześniejszych wersjach ZWCADa krótkie kliknięcie prawym klawiszem myszy prawidłowo działało jako ENTER. Ale i tak jest już krok do przodu :) Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez Marek-M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e_CAD Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 vernum = "2016.08.26(8293)_Win32" (read only) Uwagi pod kątem VBA: - nadal brak pełnej obsługi VBA (brak możliwości użycia niektórych klas, atrybutów, komend) - brak możliwości szyfrowania plików LISP (_encryptlisp) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 (edytowane) vernum = "2016.08.26(8293)_x64" (read only) - edytor tekstu wielowierszowego - nie można zamknąć poprzez ctrl+enter - fazowanie z SZIFTEM nie działa tak jak powinno - nie da się wczytać pasków narzędzi dodatkowych jeżeli korzystamy z interfejsu wstążki LISP się znacząco poprawił ale obsługa okien DCL jeszcze nie jest zadowalająca Edytowane 31 Sierpnia 2016 przez gruzin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuardxxx Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 "2016.08.26(8293)_x64" Witam, w wersji 2017 CHYBA brakuje ustawienia skrótów klawiszowych, tak jak było to wcześniej, z klawiszem CTRL, np CTRL+E. Chyba że nie mogę znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Witam Istotnie, w obecnej wersji nie ma jeszcze obsługi skrótów klawiszowych, natomiast jest obsługa aliasów przez polecenie aliasedit. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek-M Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) vernum = "2016.08.26(8293)_x64" (read only) ENG Edycja atrybutów w bloku w oknie 'Properties' (Ctrl+1) nie działa tak jak wcześniej. Gdy chcę zmienić zawartość atrybutu, to zamiast przesuwać kursor między istniejącymi znakami w polu z wartością atrybutu, to klawisze strzałek 'lewo/prawo' powodują tylko przemieszczanie pomiędzy atrybutami bloku. Żeby wstawić jakiś znak pomiędzy istniejącymi znakami w atrybucie bloku, to trzeba kliknąć myszką w odpowiednim miejscu. Edit: Dodam, że brakuje jeszcze obsługi bloków dynamicznych (o edycji tych bloków już nie wspominam :) ). Edytowane 1 Września 2016 przez Marek-M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuardxxx Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 aliasy nie są dla mnie:) wole jednak sktóty CTRL+, a będą te skróty dostępne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Skróty klawiszowe powinny być dostępne, ale nie mamy informacji kiedy. W momencie przypisania dwóch liter np. AD do jakiegoś polecenia, według mnie zajmuje podobną ilość czasu i tak samo wymaga naciśnięcia tylko dwóch klawiszy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuardxxx Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Może to szczegół, ale po wpisaniu aliasu, np A, G czy innej litery, należy to potwierdzić kliknięciem ENTER lub myszki. przez 4 lata tego nie robiłem gdyż po skrótach klawiszowych od razu mamy komendę. Wiem, może to czepianie się o jakieś detale, ale ciężko mi teraz na to się przestawić:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 VERNUM = "2016.08.26(8293)_x64" (read only) ENG Edycja atrybutów w bloku w oknie 'Properties' (Ctrl+1) nie działa tak jak wcześniej. Gdy chcę zmienić zawartość atrybutu, to zamiast przesuwać kursor między istniejącymi znakami w polu z wartością atrybutu, to klawisze strzałek 'lewo/prawo' powodują tylko przemieszczanie pomiędzy atrybutami bloku. Żeby wstawić jakiś znak pomiędzy istniejącymi znakami w atrybucie bloku, to trzeba kliknąć myszką w odpowiednim miejscu. Witam Wartości atrybutów najlepiej zmieniać przez dwukrotne kliknięcie myszą na bloku, ale istotnie na pasku właściwości (Ctrl+1), edycja jest nieco uciążliwa. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 1 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Ja mam małe pytanie odnośnie rastrów. Czy występują jakieś problemy z rastrami - wczytywanie, wyświetlanie, wstawianie, drukowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi