Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Odnośnie drukowania przez wbudowaną drukarkę, prześlę informację do ZWSOFT. Dodam tylko, że przez pdfCreator, wydruk jest w porządku.

Pozdrawiam

Jak najbardziej każda drukarka zewnętrzna działa bez zarzutu.

Opublikowano (edytowane)

vernum = "2016.08.12(7273)_x64"  PL

Nie działa opcja cofnij podczas Utnij/ Wydłuż

edit

działa tylko przez klawisz F,

ppm i kliknięcie lpm na "Cofnij"  nie działa

Edytowane przez Omegus
Opublikowano (edytowane)

Mam problem z funkcją UTNIJ. Chcę przyciąć polilinię do wskazanej krawędzi. Klikam krawędź/ enter / klikam w polilinię do ucięcia i niestety nie ucina. Czy to błąd czy z ZW ucinanie działa jakos inaczej a niżeli w ACAD

Małe uszczegółowienie. Nie działa przycinanie polilinii do krawędzi rzutni. Do pozostałych krawędzi działa normalnie

Edytowane przez JKB PROJEKT
Opublikowano

VERNUM = "2016.08.12(7273)_x64"  PL

Nie działa opcja cofnij podczas Utnij/ Wydłuż

edit

działa tylko przez klawisz F,

ppm i kliknięcie lpm na "Cofnij"  nie działa

Witam

U mnie, na tej samej wersji działa zarówno opcja F jak i pod prawym przyciskiem myszy opcja Cofnij. Możliwe, że zostało coś w profilu użytkownika %appdata% z poprzedniej wersji...

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

U mnie, na tej samej wersji działa zarówno opcja F jak i pod prawym przyciskiem myszy opcja Cofnij. Możliwe, że zostało coś w profilu użytkownika %appdata% z poprzedniej wersji...

Pozdrawiam

usunąłem w Appdata pliki ZWsoft

dalej mam ten problem dodam iż przy klikaniu na "Cofnij" na pasku pojawia się napis "Nie wybrano obiektów."

może trzeba coś jeszcze gdzieś usunąć w jakimś folderze?

Opublikowano

Ja myślę, że jakaś opcja jest wyłączona. Myślałem np. o opcji "Wybór obiektu przed poleceniem", ale to chyba nie to. A czy Ctrl+Z powoduje cofnięcie operacji?

Pozdrawiam

Ctrl+Z  powoduje cofnięcie operacji

Teraz widzę ze usunięcie plików z appdata, nie spowodowało zmiany tła na czarne tylko na takie jak wcześniej miałem ustawione.

Jak poprawnie wykonać czystą instalację?

Opublikowano

Proszę spróbować wykonać operację zmiany nazwy katalogu pl-PL na pl-PL_kopia w %appdata%\ZWSOFT\ZWCAD\2017 przy zamkniętym programie ZWCAD.

Nową, "czystą" instalację najlepiej wykonać uprzednio deinstalując program wraz z usunięciem danych użytkownika.

Opublikowano (edytowane)

vernum = "2016.08.26(8293)_x64" PL

Jeżeli chodzi o cofanie przez PPM u mnie ciągle nie działa.

Zauważyłem też, że po zamknięciu programu nie znika on w procesach "Menadżer zadań"

Oraz program gubi położenie toolbarów wersja klasyczna.

Dodam iż program testowany jest na licencji testowej. (już po tych 30 dniach)

Edytowane przez Omegus
Opublikowano

vernum = "2016.08.26(8293)_x64" PL 

Licencja sieciowa

Problemy:

Jeżeli chodzi o cofanie przez PPM u mnie ciągle nie działa => komunikat "Nie wybrano obiektów."

Zauważyłem też, że po zamknięciu programu nie znika on w procesach "Menadżer zadań", tutaj możliwa wina mojego komputera.

Oraz program gubi położenie toolbarów (wersja klasyczna) po ponownym włączeniu programu. (nie zawsze - czasami)

Błędne drukowanie przez wbudowaną drukarkę PDF, poprawiono już grubość czcionki, jest prawie identyczna jak przy drukowaniu do innych zewnętrznych drukarek PDF, jednakże pogrubia znacząco grot znaku architektonicznego.

Opublikowano (edytowane)

vernum = "2016.08.26(8293)_x64" (read only) ENG

Prawy przycisk myszy działa prawidłowo jako ENTER tylko przy WYŁĄCZONEJ opcji 'Shortcut menu in drawing area'. Przy ustawieniach takich jak na załączonym zrzucie z ekranu cały czas wyświetla menu kontekstowe, pomimo ustawionego czasu długiego kliknięcia na 250ms. W AutoCAD i wcześniejszych wersjach ZWCADa krótkie kliknięcie prawym klawiszem myszy prawidłowo działało jako ENTER. Ale i tak jest już krok do przodu :)

post-1463-0-63499700-1472585142_thumb.png

Edytowane przez Marek-M
Opublikowano

vernum = "2016.08.26(8293)_Win32" (read only)

Uwagi pod kątem VBA:

- nadal brak pełnej obsługi VBA (brak możliwości użycia niektórych klas, atrybutów, komend)

- brak możliwości szyfrowania plików LISP (_encryptlisp)

Opublikowano (edytowane)

vernum = "2016.08.26(8293)_x64" (read only)

- edytor tekstu wielowierszowego - nie można zamknąć  poprzez ctrl+enter

- fazowanie z SZIFTEM nie działa tak jak powinno

- nie da się wczytać pasków narzędzi dodatkowych jeżeli korzystamy z interfejsu wstążki

LISP się znacząco poprawił ale obsługa okien DCL jeszcze nie jest zadowalająca

Edytowane przez gruzin
Opublikowano (edytowane)

vernum = "2016.08.26(8293)_x64" (read only) ENG

Edycja atrybutów w bloku w oknie 'Properties' (Ctrl+1) nie działa tak jak wcześniej.

Gdy chcę zmienić zawartość atrybutu, to zamiast przesuwać kursor między istniejącymi znakami w polu z wartością atrybutu, to klawisze strzałek 'lewo/prawo' powodują tylko przemieszczanie pomiędzy atrybutami bloku. Żeby wstawić jakiś znak pomiędzy istniejącymi znakami w atrybucie bloku, to trzeba kliknąć myszką w odpowiednim miejscu.

Edit:

Dodam, że brakuje jeszcze obsługi bloków dynamicznych (o edycji tych bloków już nie wspominam :) ).

Edytowane przez Marek-M
Opublikowano

Skróty klawiszowe powinny być dostępne, ale nie mamy informacji kiedy. W momencie przypisania dwóch liter np. AD do jakiegoś polecenia, według mnie zajmuje podobną ilość czasu i tak samo wymaga naciśnięcia tylko dwóch klawiszy.

Pozdrawiam

Opublikowano

Może to szczegół, ale po wpisaniu aliasu, np A, G czy innej litery, należy to potwierdzić kliknięciem ENTER lub myszki. przez 4 lata tego nie robiłem gdyż po skrótach klawiszowych od razu mamy komendę. Wiem, może to czepianie się o jakieś detale, ale ciężko mi teraz na to się przestawić:)

Opublikowano

VERNUM = "2016.08.26(8293)_x64" (read only) ENG

Edycja atrybutów w bloku w oknie 'Properties' (Ctrl+1) nie działa tak jak wcześniej.

Gdy chcę zmienić zawartość atrybutu, to zamiast przesuwać kursor między istniejącymi znakami w polu z wartością atrybutu, to klawisze strzałek 'lewo/prawo' powodują tylko przemieszczanie pomiędzy atrybutami bloku. Żeby wstawić jakiś znak pomiędzy istniejącymi znakami w atrybucie bloku, to trzeba kliknąć myszką w odpowiednim miejscu.

Witam

Wartości atrybutów najlepiej zmieniać przez dwukrotne kliknięcie myszą na bloku, ale istotnie na pasku właściwości (Ctrl+1), edycja jest nieco uciążliwa.

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.