Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

coraz bliżej do premiery wersji beta nowego programu CAD - ZWCAD+.

Na stronie www.zwcad.pl staramy się na bieżąco zamieszczać pewne informacje.

Tutaj zamieściłem trochę informacji o nowym jądrze programu.

http://zwcad.pl/nowe-mozliwosci-zwcad.html

Opis jak przełączyć się pomiędzy interfejsem wstążkowym/klasycznym w ZWCAD+.

http://zwcad.pl/wylaczenie-wstazek-w-zwcad.html

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
:oops:

SHIFT + SPACE

dzięki za czujność.

Nie ma problemu :)

Niemniej konieczne jest jeszcze doprecyzowanie pewnych szczegółów, a mianowicie:

- aby zadziałało w pełni, w chwili gdy przyciskamy L_SHIFT + SPACE, kursor myszki powinien znajdować się dokładnie na (albo w pobliżu) obiektach, które chcemy wybierać;

- teoretycznie nawet nie ma konieczności wcześniejszego ich zaznaczania ile właściwe umiejscowienie kursora;

pozdrawiam

Opublikowano
Chciałem wkleić link do opisu nowej funkcji w ZWCAD+ o nazwie Smart Mouse.

Dzięki tej funkcji możemy wywoływać polecenia za pomocą gestów myszką, przytrzymując wciśnięty prawy klawisz myszki.

http://zwcad.pl/rysowanie-za-pomoca-gestow.html

chybe zupelnie zbedny dodatek. nie lepiej poprawiac bledy ?

przeciez skroty klawiszowe dzialaja sprawniej.

j.

Może nie jest to tak do końca zbędny dodatek, ale jak już się pojawił, to powinien działać sprawnie w 100%. Tutaj niestety też są problemy...

Dla prostych ruchów myszką, można uznać że wszystko jest okey, ale zdefiniowane symbole np. F, B, X czy E, to już nie do osiągnięcia... Program po prostu ich nie "wyłapuje".

Tak czy siak, uważam tą funkcjonalność za właściwy kierunek rozwoju programu.

Sprawdzi się to zwłaszcza w wersjach na netbooki, palmtopy itp. gdzie gestem ręki czy palca, uzyskujemy to co chcemy, a myszka i klawiatura są nieobecne.

pozdrawiam

Opublikowano

Jeszcze troszkę w temacie nowych funkcji dla ZwCAD2012+, to proponuję zwrócić uwagę producenta, aby wszystko umieszczał w HELP.

"smartmouseconfig" - nie ma ani słowa o tej funkcjonalności, a szkoda, gdyż mogłoby znacznie ułatwić tworzenie i usuwanie definicji symboli. Przykłady również mile widziane...

Po kilkunastu próbach udało mi się wywołać symbol "B", który należy kreślić od dołu, a nie od góry :) Każdy ma swój sposób pisania i to niestety też ma znaczenie - samo nakreślenie symbolu jest niewystarczające...

Aby usunąć już wprowadzony symbol do pamięci, należy usunąć jego definicję w oknie "smartmouseconfig" i zatwierdzić przyciskiem "Zapisz", gdyż nie ma innej możliwości np. przycisku typu "Usuń".

pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli chodzi o cycle select to na końcu by podświetlony obiekt został zaznaczony to nie działa klawisz "spacja" tylko "enter" Przynajmniej u mnie tak jest, czy u Was spacja w taki sposób działa?

Opublikowano

Czy można przetestować program przy zainstalowanych wczesniejszych wersjach ZwCADA?

Bezposrednio bo zainstalowaniu versji beta wyswietla się okienko z informacją końcu 30-dniowego okresu próbnego

Obecnie mam zainstalowane dwie licencje ZWCAD 2009i i ZWCAD 2011 (vernum = "2011.06.30(16923)")

Pozdrawiam

Opublikowano

Można testować wersję Beta przy zainstalowanych poprzednich wersjach. Proszę sprawdzić czy zaznaczone jest Zabezpieczenie sprzętowe w menu Pomoc->Licencja->Rejestracja klucza sprzętowego.

Opublikowano

Witam

Zainstalowałem ZwCad+2012 do testowania i przy próbie uruchomienia w wyskakującym oknie "Welcome to ZwCad+ 2012" pokazuje mi że pozostało 0 dni na testowanie i przycisk "Trial" jest wygaszony. Pytanie co mam zrobić żeby móc go przetestować.

Dodam że mam zainstalowane wersje 2009i, 2011 i 2012 na licencji oraz 2010 wersję testową.

Czy któraś z instalacji może coś komplikować ?? zwłaszcza ta testowa ?? jeżeli nie to co może być tego przyczyną ??

pozdr. M.J.

Opublikowano

Proszę wprowadzić jeden z poniższych numerów opisanych w mailu support ZwSOFT:

Dear ZWCAD+ Beta test users,

Thank you for trying ZWCAD+ Beta, the next milestone of the well-received ZWCAD. Since we made the Beta available to the public on June 18th, we've been getting quite a lot of feedback on the activation problem. If you're encountering the same problem, please follow the instructions below to start your trial with ZWCAD+ Beta!

After installation, if it does not state there are 30 days remaining in the trial, please use one of the following license codes to activate ZWCAD+. These licenses expire on July 31st, 2012.

TLS7-EUP4-DC8C-WYHK-BQZJ-QY9P

TP2J-TDZS-5YHS-TFJA-CTDH-9JCR

If there is 30 days remaining on the trial after installation, please click “Trial” to start ZWCAD+, it is not necessary to activate.

Opublikowano
Można testować wersję Beta przy zainstalowanych poprzednich wersjach. Proszę sprawdzić czy zaznaczone jest Zabezpieczenie sprzętowe w menu Pomoc->Licencja->Rejestracja klucza sprzętowego.

W wersji ZWCAD 2011 opcja ta jest zaznaczona, w ZWCAD+ nie mam możliwości nic zaznaczyć ponieważ pojakwia sie tylko okinenko o końcu okresu testowego tak jakby program byl zainstalowany przed miesiącem.

Opublikowano

A jakie są zmiany w języku VBA ??

Na pierwszy rzut oka widzę że zmieniono rozszerzenie pliku *.zvb na *.zpvb i nie można bez przerabiania wczytać projektu.

W składni też mi wyrzuca nieprawidłowości prawie na każdym kroku.

widze też że klasy Zwcad..... zmieniono na Zcad.....

Prześledzić cały projekt (kilkaset tysięcy linii kodu) to będzie mozolna robota :(

Czy są jakieś HELPy do VBA dla tej wersji ZwCada ??

Opublikowano

Jest kilka zmian w VBA z pewnością największą zmianą jest zmiana formatu pliku.

Najłatwiej problem ten jest rozwiązać przez uruchomienia pustego projektu i poprostu przekopiować cały kod pomiędzy programami.

Kolejną różnicą jest zmiana w modelu z ThisDocument na ThisDrawing.

Należy też zmienić metodę dodawania punktu z AddPointEntity na AddPoint.

Helpa do tej wersji ZWCADa nie ma, myślę, że w oficjalnej wersji będzie.

W sumie dostosowanie nie powinno być zbyt czasochłonne.

Opublikowano

Witam.

Zainstalowałem wersję

ZWCAD+ 2012 Beta Polska Wersja:23-06-2012

Mam problem, ponieważ nie mogę aktywować produktu w wersji testowej 30-dni.

Podane wyżej kody nie działają, albo robię to źle. Jest kilka możliwości aktywacji i nie wiem którą wybrać. Proszę o podpowiedź.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.