pawmal Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Witam Dynamiczne wprowadzanie w ZWCAD 2017 jest tylko w zakresie wprowadzania poleceń. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Co z dołączaniem PDF-ów jako odnośnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Będzie możliwość odczytu wektorowych formatów PDF w postaci rysunku (czyli zamiana PDF na obiekty CAD). Już jest możliwość wczytania bezpośrednio formatu DGN. Podkłady PDF aktualnie są planowane na wersję 2018. ------------------------------------------------------------------------------ W biurze jeszcze przez kilka dni są z nami goście z ZWSOFTu. Jednym z nich jest Daniel, odpowiedzialny za rozwój ZWCADa i ustalający priorytety. Zastanawiam się czy ktoś byłby chętny do uczestnictwa w spotkaniu online z nim i z nami. Planujemy uruchomić sesję online w czwartek około południa - 07-07-2016. Będzie można porozmawiać, jak i pisać w języku angielskim i polskim (jedna osoba z naszego biura będzie tłumaczyć). Zapraszam. Martin_S 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Fajnie, skoncze dopinać zaległe sprawy zawodowe i opisze punkt po punkcie priorytety do rozwiązania , które znacznie ułatwią prace podczas rysowania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 wiadomo jakie są szanse na szybkie wprowadzenie LISP i Vlisp do Zwcada 2017? Bez obsługi Lisp i Vlisp nie widzę szansy na pracę zawodową w nowym Zwcadzie. Połowa rysunków w pracowni powstaje przy użyciu nakładek Profilek lub Wentyle i obsługa co najmniej Lispa jest niezbędna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Cały LISP i VL taki jak w 2015 powinien być zaimplementowany do końca września. Podobnie z VBA 32 i 64 bit i .NET. Cały plan zamieściłem tutaj, ale to jest wersja pesymistyczna. Myślę, że wszystko pójdzie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 A jednak moje przypuszczenia niestety sprawdziły się... Myślę, że ZWSoft wiedział to od dawna, tylko nie wiem jaki mieli powód, żeby trzymać się przy dacie, która od pewnego czasu był nierealna jako termin wydania wersji oficjalnej... Wracając do tematu testów. Wstawiłem ostatnio dwa pliki Słup_1.dwg i Ramka - grupa01.dwg. Czy sprawdzał może ktoś czy u niego program zachowuje się podobnie? Zgodnie z harmonogramem wersja zawierająca API będzie dopiero na koniec października, a czy jakaś wersja testowa będzie dostępna już wcześniej żeby firmy przygotowujące nakładki były w stanie szybciej dostosować swoje wersje programów do nowego ZWCada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Witam Sprawdziłem temat przyciągania w blokach i potwierdzam wystąpienie problemu. Oczywiście przekażę to do ZWSOFT. Problem występuje tylko na elementach typu polilinie 2d w blokach. Zastanawia mnie jak zostały stworzone te polilinie w Pana rysunku. Funkcje _rectang i _pline tworzą elementy typu Polilinia a nie polilinia2d. Czy to powstało w jakieś nakładce albo jakiejś starej wersji CADa? Temat grup jest mi znany i został zgłoszony do ZWSOFT już jakiś czas temu. API wciąż jest rozwijane. Obecna wersja ma już coś (podstawowa funkcjonalność LISP, ZRX) , ale do osiągnięcia pełnej zgodności łatwości uruchomienia aplikacji dodatkowych, API wymaga jeszcze trochę pracy i czasu . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 (edytowane) https://www.zwcad.pl/spotkanie-online-z-zwsoft.html Edytowane 6 Lipca 2016 przez Martin_S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Problem występuje tylko na elementach typu polilinie 2d w blokach. Zastanawia mnie jak zostały stworzone te polilinie w Pana rysunku. Funkcje _rectang i _pline tworzą elementy typu Polilinia a nie polilinia2d. Czy to powstało w jakieś nakładce albo jakiejś starej wersji CADa? Witam, ten konkretny plik (Słup1.dwg) został wyeksportowany z programu Peikko Designer. Spotkałem się już z podobnym zachowaniem w przypadku innych plików z blokami, które były utworzone np. Brics_cadzie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icholewa Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Witam. Zapraszamy serdecznie na spotkanie online z Panem Danielem, który jest odpowiedzialny za rozwój ZWCAD. Spotkanie rozpocznie się o godzinie 12:00. Poniżej link do logowania się na spotkanie: Logowanie W oknie logowania proszę wpisać imię nazwisko i adres e-mail. Jeśli wymagane – proszę podać hasło: RTRTRT$$$ Proszę kliknąć „Join” i chwilę poczekać. Program „zapyta się”, czy chcą Państwo uczestniczyć w spotkaniu, należy kliknąć YES: Jest możliwość zadawania pytań w formie Chatu (ikonka po prawej stronie na górze ekranu prezentacji). Pozdrawiam P.S.: Platforma WEBEX, na której prowadzone jest spotkanie online, nie współpracuje z systemem operacyjnym Windows XP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Czy Pan Daniel Huang odebrał mojego maila z rozpisanymi zagadnieniami do rozwiązania w ZWCAD i ZWCAD ARCHITECTURE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Tak. Potwierdzam. Pan Daniel mail otrzymał, i właśnie pisze odpowiedź, a może już nawet ją wysłał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 (edytowane) Tak :) otrzymałem odpowiedź , że przekaże dalej te zagadnienia do ulepszenia lub poprawienia, dzięki :) p.s. przez 3 lata urosło to do 54 stron A4 ;) najbardziej piorytetowe zagadnienia dla mnie to są: SURFACE2SOLIDhttp://www.zwsoft.com/zwcad_forum/viewthread.php?tid=2972&page=3&extra=#pid201483D_BIM_PROFILE much better PATHSURFACEhttp://www.zwsoft.com/zwcad_forum/viewthread.php?tid=2972&page=3&extra=#pid20151solving of AcDbSubDMesh problemhttp://www.zwsoft.com/zwcad_forum/viewthread.php?tid=2972&page=3&extra=#pid20211 Edytowane 7 Lipca 2016 przez Martin_S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Dziękuję wszystkim bardzo za aktywne uczestnictwo w spotkaniu z Danielem. ==================== Zamieściłem filmy z porównaniem niektórych funkcji 2015 i 2017. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Dodane także import plików w formacie DGN. https://www.zwcad.pl/zwcad-plus-2017/kilka-nowosci-i-ulepszen-zwcad/544-import-plikow-dgn.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 jest może kolejna beta do testów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Nie ma. Jak będzie to zaraz ją wstawię. Za około tydzień będzie wersja polska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Jednak wyszła dzisiaj nowsza wersja. Zmiany są tylko dwie: rozwiązano problem z pobieraniem licencji z serwera licencji w wersji 64 bit, rozwiązano problem z obsługą starszych kluczy sprzętowych (czarnych). Aktualne linki są podmienione na pierwszej stronie wątku. Harry 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omegus Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Od wczoraj testuję najnowszą wersję beta ZWCAD 2017. Zauważalna znacząca poprawa płynności działania (podobna do AutoCad'a) w porównaniu do ZWCAD+ 2015 jak najbardziej na plus. Na razie zaobserwowałem trzy kwestie: - długo wczytujący się podgląd wydruku jak również jego zoom-owanie scroll'em - druk do pdf (DWG to PDF.pc5) powoduję, iż w pliku pdf jest inny Styl tekstu niż w modelu - u mnie znacząco pogrubiło czcionkę - brak automatycznego odświeżania rzutni na arkuszach w przypadku gdy nastąpi zmiana w modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek-M Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 vernum = "2016.07.08(5187)_x64" (read only) A czy brak podstawowych funkcji można zgłaszać? Nie działa np: funkcja _chamfer prawy klawisz myszy nie działa jak ENTER (mimo wpisanej nowej funkcji i wciśnięciu ENTER ZWCAD 2017 powtarza poprzednią operację) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 14 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Tak, jak najbardziej można zgłaszać. Na czym polega problem z fazowaniem? Sprawdzałem (co prawda na wersji wcześniejszej) ale działa bez problemu. Problem z prawym przyciskiem myszy jest już zgłoszony i czekamy na rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Fazowanie nie działa z SHIFTem. powinno fazować z odległosciami równymi 0. Zaokrąglanie z shiftem działa na promieniu równym zero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 14 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Fazowanie nie działa z SHIFTem. powinno fazować z odległosciami równymi 0. Zaokrąglanie z shiftem działa na promieniu równym zero. Tak, to prawda. Myślałem, że samo fazowanie nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek-M Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Tak, to prawda. Myślałem, że samo fazowanie nie działa. Faktycznie, fazowanie z odległością <> 0 działa, tylko ja zwykle pracuję z fazowaniem z odległościami ustawionymi na 0 na stałe. Dlatego tez napisałem, że nie działa w ogóle ta funkcja, bo testowałem fazowanie tylko z odległością 0 i to bez SHIFTa :) Ale rozumiem, że fazowanie z odległościami = 0 będzie naprawione, tak? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi