dmatusz3 Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Oto link do angielskiej wersji 2.1. Przyznam, że nie testowaliśmy go jeszcze, ale zaczynamy. SP_2.1_Beta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 (edytowane) @wojwe, tez dostałem takiego maila, ja sie wstrzymam do konca testow wersji angielskiej 2.1 ENU, ale pozytywne testy wersji polskiej to b. dobry znak dla angielskiej wersji. 21-05-2015 Jenny z ZWSOFT zapowiada że patch nie pojawi sie w tym tygodniu, w tym wątku da Ona znać kiedy będzie, problem "wykrzaczania" został znaleziony. http://www.zwsoft.com/zwcad_forum/thread-4073-1-1.html Edytowane 21 Maja 2015 przez Martin_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Dzięki :hi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Ja właśnie zainstalowałem SP2.1 na 2 kompach w których się wysypywał Zwcad, jutro dam znać jak się sprawuje nowa instalka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BKW Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) Zainstalowaliśmy w biurze SP 2.1 i ujawnił się taki oto błąd. Przy ucinaniu czerwonej linii do zielonej poprzez zaznaczenie oknem program ucina linię nie po tej stronie. Przy pojedynczym kliknięciu w czerwoną linię wszystko działa ok. Edytowane 22 Maja 2015 przez BKW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Witam Proszę spróbować przestawić zmienną EDGEMODE na 1 i sprawdzić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Jak wygląda wykorzystanie procesora i stabilność tej wersji SP2.1? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BKW Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) Witam Proszę spróbować przestawić zmienną EDGEMODE na 1 i sprawdzić. Pozdrawiam Niestety przestawienie tej zmiennej nie pomaga. Co najdziwniejsze - niektóre linie obcina w przedstawiony wcześniej sposób, a innych w ogóle nie obcina poprzez zaznaczenie oknem. Wszystko działa poprawnie przy klikaniu pojedynczo w poszczególne elementy. Dodam również, że tego typu zachowanie ma miejsce nie tylko na "płasko", ale róznież w przestrzeni (nie ważne czy ucinane elementy są w jednej płaszczyźnie czy nie i czy układ jest ustawiony w płaszczyźnie ucinanych elementów). EDIT: Jak wygląda wykorzystanie procesora i stabilność tej wersji SP2.1? Pozdrawiam U mnie jak narazie wszystko działa, ale lepiej będę mógł się wypowiedzieć dopiero w następnym tyg. Wracając jeszcze do polecenia TRIM. Przeprowadziłem test: - narysowałem linię oraz kilkanaście linii przecinających tą pierwszą (w formie zygzaka) - dorysowałem kilkanaście linii w postaci "lustrzanego odbicia" wcześniejszego zygzaka - zastosowałem polecenie 3DORBIT - w układzie globalnym użyłem polecenia TRIM (działa dość dobrze chociaż nie ucina wszystkich linii) - cofnąłem wszystko do postaci nieboobcinanej - obróciłem wszystkie elementy względem osi y o 90 stopni - ustawiłem układ w płaszczyźnie elementów - użyłem polecenia TRIM I tutaj dopiero robi się sieczka - jedne elementy są ucinane, inne nie, jeszcze inne obcinane nie z tej strony. Cały czas piszę o zaznaczaniu elementów poprzez okno a nie pojedynczym kliknięciem. Edytowane 22 Maja 2015 przez BKW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Witam Może ten lokalny układ współrzędnych nie leży dokładnie w płaszczyźnie obiektów. Ja użyłem LUW obiektu i ucinanie oknem zadziałało poprawnie. Będziemy to jeszcze sprawdzać w poniedziałek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 u mnie stabilność w porządku w wersji SP2.1 ENG - nie mam uwag :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Dziękuję bardzo za info. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 U mnie podobnie wersja angielska 2.1 chodzi bez problemu, test zużycia CPU w trybie wstążkowym podobny jak w klasycznym , przy biernym stanie 0% ...max 2% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Dzięki za info. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 27 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Dzień dobry, czy wiadomo może już kiedy oficjanie zostanie wydane SP2.1? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Witam, oficjalnie zostanie wydana końcem maja - do pobrania wersji instalacyjnej, oraz aktualizacji online. My na stronie wstawimy ją w czwartek lub piątek, ale aktualizacja online wersji polskiej będzie opóźniona o tydzień (na naszą prośbę). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Czekamy na stabilną wersję SP2.1. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 nieoficjalna wersja 2.1 PL i EN jest stabilna, "zaryzykowałem", zainstalowałem, testy pozytywne, formalnie można czekać na oficjalną, ale to nic nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roald Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Wersja ZwCAD+ 2015 o numerze 2015.05.26(27086) ukazała się na serwerze Download na stronie firmowej www.zwsoft.com. Pozdrawiam Roald Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 (edytowane) cytuję Jenny: "@Goran, it is coming, please wait.@Martin, yes it will be available soon, and it is a newer version than the one you got, more fixes." Ta nowa w/w wersja jest chyba jeszcze lepsza od bety 2.1 (vernum = "2015.05.15(26991)" ? zawiera wiecej poprawek Edytowane 2 Czerwca 2015 przez Martin_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Czyli poprawione poprawki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Główne zmiany w 2.1 ZWCAD+ 2015 SP2.1 is here now. This time we bring enhancements to the stability of ZWCAD+ 2015 SP2.1. There are some new features: Flip Dimension Arrow For large projects that require tons of annotations. The irregular annotation layout would interfere visual experience thus decrease working efficiency. Click to View Larger Image 3GB OS Switch For designers who use 32 bit system, turn on the 3GB switch will allocate more memory to ZWCAD+, which means ZWCAD+ can work more fluently with the new feature, especially with large drawings. Click to View Larger Image BMP/JPEG Plotters For users who were previously frustrated by the inability to print raster images like BMP and JPEG. The newly added BMP/JPEG plotters will end that. Drawings will have multiple ways to "come to life". Click to View Larger Image Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Pełna lista zmian tu: http://marketing.zwsoft.com/Marketing/ZWCADPlus2015/ZWCAD_Plus_2015_SP2_Release_Notes.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 (edytowane) A toolbarsy przy pracy dwumonitorowej dalej spier... przepraszam uciekają poza obszar widoczny na monitorach. Podejrzewam, że może to mieć coś wspólnego z odpalaniem środowiska VBA. Rysuje mi się niejasna korelacja między używaniem nakładek napisanych w VBA a uciekaniem toolbarsów ale nie mam na to konkretnej receptury jak doprowadzić do takiej sytuacji. Żeby nie było uciekają toolbarsy nie tylko z nakładek ale i standardowe ale takie które są fly a nie takie przypięte do któregoś z boków. Edytowane 3 Czerwca 2015 przez perlon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Witam Informacja o nie pojawiających się paskach narzędzi w przypadku pracy na dwóch monitorach została przekazana do producenta stosunkowo niedawno. Prawdopodobnie nie udało się jeszcze tego rozwiązać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi