Martin_S Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2017 (edytowane) Dzieki, ściągam....aby ZWCAD ARCHITECTURE w pełni rozwinął skrzydła jak dla mnie brakuje mi: ARTISANA oraz konwertera brył powierzchniowych na solidowe ....tylko tyle. p.s. na oficjalnej stronie ZWSOFT po staremu...nie wiedzieć czemu Edytowane 2 Stycznia 2017 przez Martin_S Cytuj
Martin_S Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2017 (edytowane) Od lipca 2016 zasygnalizowany BUG węgarkach i dalej nie poprawiony ...... pół roku i "ręce opadają" ....tam pracują inżynierowie budownictwa? BUGI : - węgarki po stronie wewnętrznej ściany po stronie otwierania do siebie skrzydła okna - tak jak wskazuje to znacznik czerwony X odpowiadajacy za blok 2D stolarki - przekrój poziomy - rzut powinien pokazac linie łaczące krawedzie wewn. i zewn. sciany z opcja aktywacji parapetów wewn. i zewn. Edytowane 2 Stycznia 2017 przez Martin_S Cytuj
perlon Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2017 54 minuty temu, Martin_S napisał: Od lipca 2016 zasygnalizowany BUG węgarkach i dalej nie poprawiony ...... pół roku i "ręce opadają" ....tam pracują inżynierowie budownictwa? Nie inżynierowie budownictwa tylko programiści no i oczywiście marketingowcy. Dlatego wprowadzanie nowinek idzie lepiej niż poprawianie błędów. W reklamach lepiej wygląda krótka lista nowości niż długa lista poprawionych bugów. Cytuj
icholewa Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2017 Poprawa czerwonego znacznika ma zostać uwzględniona w kolejnych wersjach. Temat węgarków ma zostać skonsultowany przez zespół ZWSOFT. Opcji wewnętrznej/zewnętrznej linii parapetu nie było w programie i została przyjęta jako możliwość do wprowadzenia w przyszłościowych wersjach. Cytuj
Martin_S Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2017 BUG w 2017 Błędnie generowane hatche ścian warstwowych - symulacja hatchy ocieplenia wersja 2017 ----------------------------------------------------------- Natomiast w starszej 2015 wersji ten sam plik wyświetlany jest prawidłowo --------------------- testowy plik dwg HATCHE_ERROR_2017.dwg Cytuj
icholewa Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2017 Dziękuję za informację. Problem z kreskowaniem już wcześniej został zgłoszony do producenta. Cytuj
Martin_S Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 Mineło 5 miesięcy coś wiadomo o Architecture? Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 Z tego co rozmawialiśmy w ubiegłym tygodniu wynika, że Architecture będzie dostępny w drugiej połowie maja. Cytuj
Martin_S Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2017 (edytowane) Dnia 16.07.2016 o 22:51, Martin_S napisał: Pierwsze testy ZWCAD ARCHITECTURE 2017 ENU 32bit .... bo nie ma wersji ENU 64 bit jeszcze wnioski: narzędzia z wersji 2015 przepisano do 2017, błędy zgłaszane w 2015 są te same jak 2017 ARCHITECTURE jest uboższy niz ZWCAD 2017, np. "wykastrowany" pasek TOOLS Pojawił sie nowy ZWCAD ARCHITECTURE 2017 SP2 z nierozwiazanymi błędami ktore były zgłaszane od 2lat (2015 węgarki) (hatch kilka mies.) Edytowane 16 Czerwca 2017 przez Martin_S Cytuj
Adam Klaczek Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2017 Dzień dobry, Wydaje się, że powinien Pan zresetować profil - ja mam Narzędzia i aktualne vernum: Cytuj
Martin_S Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2017 Przyklady były pokazane serwisowi na profilu z własnymi bibliotekami i na zresetowanym.......... problem kompletnie nie rozwiązany od strony wiedzy budowlanej i CAD....nie czepiam sie nowego kodu wcale. Cytuj
montek Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2017 @Martin_S Czy w ZWcad Architecture jest dostępna funkcja "flatshot" oraz objectscale z góry dziękuję , pozdrawiam Cytuj
Martin_S Opublikowano 4 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2017 (edytowane) A którą wersję bo w 2015+ nie widze, a 2017+mimo upgrejdu wcale nie uzywam Edytowane 4 Września 2017 przez Martin_S Cytuj
montek Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2017 (edytowane) Dziękuję @Martin_S za sprawdzenie. Miałem nadzieję, że jest FlatShot lub OBJECTSCALE ( tą funkcję zgłosiłem w propozycjach do Zwcad2017 i wyżej) . Są to fajne funkcje, które są dostępne w innych klonach CADa 2D/3D. Myślałem że jak model 3D to być może funkcja FlatShot będzie w wersji Architecture. Wersji 2018 Zwcada jeszcze nie testowałem i raczej nie liczę na przełomowe zmiany :( Wierzę, ludzie z Zwcad walczą, ale nadrobić kilka lat jest bardzo trudno, a konkurencja nie zasypuje gruszek w popiele. Edytowane 4 Września 2017 przez montek Cytuj
Martin_S Opublikowano 4 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2017 aaaaaaaaaaaa czaję ...FlatShot z tego co widze jest podobny do SOLPROF Cytuj
pawmal Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2017 A funkcja SOLPROF będzie w ZWCAD 2018. Cytuj
montek Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2017 Godzinę temu, Martin_S napisał: aaaaaaaaaaaa czaję ...FlatShot z tego co widze jest podobny do SOLPROF Jest podobna, ale z tego co widziałem to jednak nie to samo 57 minut temu, pawmal napisał: A funkcja SOLPROF będzie w ZWCAD 2018. Funkcja SOLPROF, która w 2015+ a będzie dopiero przywrócona w Zwcad 2018 Cytuj
Martin_S Opublikowano 29 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 z forum ZWSOFT: "Hi Martin, The ZWCAD Architecture 2018 will be planed at early of Nov. 2017. We will check those issues above and update the situation to you later." Cytuj
Martin_S Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 (edytowane) Dziś wydano ZWCAD ARCHITECTURE 2018 .... ale na "starszej wersji" 2018 ...sprawdze co poprawiono Edytowane 6 Listopada 2017 przez Martin_S Cytuj
Martin_S Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 (edytowane) Jestem zawiedziony ...stare 'bugi" kompletnie nie naprawione ....węgarki po stronie wewnętrznej ściany generowane są nadal i hatche są źle wyświetlane https://www.zwsoft.com/zwcad_forum/viewthread.php?tid=2972&page=8&extra=#pid25588 po paru zabiegach mozna to porygowac jako tako...ale to zajmuje czas .... inne uwagi...skoro jest stworzony tzw. "ciemny" interfejs...to narzędzia ARCHITECTURE powinny także byc na "grafitowym" tle z jasnym tekstem ,,, kompletnie do przemyslenia i zmiany bo dla mnie malo logiczne Edytowane 7 Listopada 2017 przez Martin_S Cytuj
Martin_S Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 standardowe funkcje wersji "surowej" bez mojej biblioteki 2D 3D przekrój z polską wersją kot wysokościowych Cytuj
Martin_S Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 "problem" z kompatybilnością wsteczną miedzy 2018 a 2015 na wersji 2018 mamy: w wersji 2015 widzimy to: natomiast w drugą strone jest ok w 2015 jest tak: po otwarciu w 2018 stary rzut z 2018 po lewej ok, nowy po prawej z 2015 jest ok podsumowanie modelowanie w 2015 w 2018 jest ok odwrotnie juz nie Cytuj
Martin_S Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2017 (edytowane) Brak konsekwencji od 2015r. ...przypomnienie do wersji 2018 cytat z helpa: "Editing Pinch Point The following figure shows six pinch points of editing for door/window object. It should be pointed out that functions of some pinch points can be switched with Ctrl. For common doors and windows, two-dimensional and three-dimensional opening directions are separately controlled because two-dimensional and three-dimensional door and window blocks are separately made and the system cannot automatically ensure thattheir opening directions are consistent."...znaczniki do bloków 2D i 3D są osobne, ich kierunki otwierania powinny być zgodne. Dzięki tej zasadzie można utrzymać kompatybilność między rocznikami i przenosić archiwalne biblioteki 2D i 3D bez strat. Tego nie odpuszczę śledząc prawidłowy rozwój Architecture od wersji 2012 od 2013r. Edytowane 19 Listopada 2017 przez Martin_S Cytuj
Martin_S Opublikowano 23 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 przyszłość;) Cytuj
Martin_S Opublikowano 14 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2017 Fajna nowość z Polski https://imeshup.com/ ...byłaby szansa by ZWSOFT i np. Pictorex zainteresowali się 3D? coś jakby pseudo BIM http://www.inzynierbudownictwa.pl/technika,materialy_i_technologie,artykul,imeshup_-_google_docs_dla_projektantow_3d,10569 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi