pawmal Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Witam Gdyby pojawił się problem z czarnym tłem obrazu, to proszę spróbować ustawić tło ekranu na kolor biały oraz przeładować raster z poziomu Menedżera rastrów (polecenie obraz lub _image), to powinno tymczasowo rozwiązać problem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quina Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam! To mój pierwszy post. Po aktualizacji ZWCAD+ 2012 PRO do SP2 pojawiły się następujące błędy: - program nie łapie często przecięć polilini - nie można ciąć, wydłużać, fazować, łączyć, - kreskowanie padło. Na obrazku po prawej kreskowanie z SP1, po prawej zrobione w SP2. Oba mają uzgodnione właściwości i wszystkie parametry zgodne. W związku z ww. usprawnieniami w SP2 w dniu dzisiejszym utraciłem możliwość pracy na ZWCadzie. Chyba będę musiał wrócić na SP1. Przy okazji dorzucę stary błąd: na moim ploterze HP DesignJet 510 ZWCAD źle drukuje - obcina początek i koniec arkusza, obiekty pod spodem są drukowane na wierzchu (podkłady, kreskowania). Rozwiązałem problem drukując wszystko z DWG Viewera gdzie wszystko śmiga out-of-box (ctrl+o, ctrl+p enter). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witamy na forum, czy mógłby Pan podesłać fragment tego pliku z kreskowaniem? W jaki sposób modyfikuje Pan polinię? Zaznacza Pan oknem, czy wskazuje pojedynczy obiekt. Testuję to intensywnie kilka minut, i wszystko działa ok. Czy używa Pan sterownika wewnętrznego czy od producenta plotera? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quina Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Nie mam pojęcia jaki jest sterownik. Jednak u konkurencji działa:-) Kreskowanie i polilinię podesłałem na maila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Tak, dziękuję, otrzymaliśmy maila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenon Wiertara Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Witam! Jak przenieść utworzony pasek narzędzi w zwcad do zwcad+ ?. Ładuje plik mnu do nowego zwcada, pasek narzędzi zostaje wczytany ale bez obrazków przycisku (same pytajniki). Z tym można sobie poradzić metodą kopiuj/wklej, problem pojawia się jednak w momencie restartu programu bo utworzona przeze mnie grupa menu nie zostaje zapamiętana. I jak to wygląda z ta migracją ustawień w SP2 bo nigdzie nie mogę tego znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Witam. U mnie niniejszy plik po edycji "sam się naprawia" :) Pozdrawiam. Tak, naprawia się. Zatem trzeba otworzyć na chwilę wszystkie błędne teksty w pliku (raczej nie jest to kilka czy kilkanaście tekstów, trzeba też wszystkie przejrzeć). Po takiej naprawie zapisujemy plik i go zamykamy. Po ponownym otwarciu znowu mamy popsute. Całe szczęście że te popsute pliki są z autocada i w tych stworzonych przeze mnie na Zwcadzie jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Witam Taki plik wystarczy otworzyć w ZWCAD 2012 i ponownie zapisać. Po tej czynności czcionki powinny wyświetlać się poprawnie w ZWCAD+2012. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Witam! Jak przenieść utworzony pasek narzędzi w zwcad do zwcad+ ?. Ładuje plik mnu do nowego zwcada, pasek narzędzi zostaje wczytany ale bez obrazków przycisku (same pytajniki). Z tym można sobie poradzić metodą kopiuj/wklej, problem pojawia się jednak w momencie restartu programu bo utworzona przeze mnie grupa menu nie zostaje zapamiętana. I jak to wygląda z ta migracją ustawień w SP2 bo nigdzie nie mogę tego znaleźć Witam Jeśli chodzi o wyświetlane ikony, to być może nie znajdują się one w katalogu głównym zainstalowanego programu. Problem z zapamiętywaniem menu może być spowodowany uprawnieniami Administratora lub tym, że po uruchomieniu programu, ładuje się domyślny profil. Ustawienie profilu jest opisane pod tym linkiem ustawienie profilu. Proszę o sprawdzenie lub przesłanie pliku menu do weryfikacji. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quina Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Czy używa Pan sterownika wewnętrznego czy od producenta plotera? Sterownik systemowy ściągnięty przez windows. W DWG Viewer ów problem nie występuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AM-PROJEKTY Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Witam a ja mam taki problem, który powstał po SP2 zarówno w domu na WIN7 jak i w pracy na Viscie Polecenie: Inicjalizacja systemu VBA... Okres testowania upłynie za dni: 29 menuload Nieznane polecenie "MENULOAD". Naciśnij klawisz F1 by uzyskać pomoc. Polecenie: C:\Szansa\Drogi+\Menu\DrogiPL.mnu Nieznane polecenie "C:\SZANSA\DROGI+\MENU\DROGIPL.MNU". Naciśnij klawisz F1 by uzyskać pomoc. Polecenie: _.-VBARUN Nazwa makra: InitApp Polecenie: Drogi: Do końca okresu testowania pozostało dni: 29 Polecenie: Drogi - v30082012 I niestety nie da się korzystać z programu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Witam Rozwiązanie problemu znajduje się w wersji nakładki: http://plikicad.net/ftp/zwcad/szansa/Drogi_v1.4.04__2013_03_05.exe Już niedługo wydana zostanie nowa aktualizacja z nowymi funkcjami Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi