BKW Opublikowano 23 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca vernum = "24.10_2024.06.13(#9215-c3147e0f7e4)_x64" Czy została wprowadzona nowa zmienna (bądź już istniała), która zmienia sposób działania poleceń _COPY i _MOVE w przestrzeni papieru? Na chwilę obecną zwcad po wywołaniu powyższych poleceń kopiuje bądź przesuwa zakres widoku rzutni tak jakby cały rysunek zawierał się w przestrzeni papieru (poniżej wideo) ZWCAD2024SP14 - move copy w paper.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BKW Opublikowano 24 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca (edytowane) EDIT: Dzisiaj wszystko wróciło do poprawnego działania. Nie jestem w stanie odtworzyć takiego zachowania z powyższego postu. To co wydarzyło się wyżej było sprawdzane i potwierdzone na 2 komputerach. Dzisiaj, przynajmniej na jednym wszystko działa "po staremu". Może ktoś jeszcze natrafił na podobne działanie ? EDIT2: Cofam co napisałem wyżej - zachowanie z pierwszej wiadomości powróciło. Edytowane 24 Czerwca przez BKW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 24 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca Dziękuję za informacje. Próbowaliśmy powtórzyć ale nie udało nam się. Czy może Pan podesłać do nas ten plik dwg, na którym był nagrywany film? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BKW Opublikowano 24 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca Trochę sam zgłupiałem gdyż : 1. W zwcadzie miałem otwarty plik, w którym tego typu zachowanie występuje (sprawdziłem to przed wykonywaniem dalszych poleceń) 2. Zapisałem go z nową nazwą i wyczyściłem ze wszystkiego oprócz kilku elementów. Zachowanie rzutni dalej takie samo. Zapisałem i sprawdziłem czy dalej występuje to samo - występowało 3. Zamknąłem plik bez zapisywania. 4. Otworzyłem go i zaczął działać normalnie 5. Plik bazowy, z którego "robiłem" wyczyszczony plik również zaczął działać normalnie (sic!) Być może jest to spowodowane jakimś wgranym lispem, ale do tej pory takie zachowanie nie występowało (we wcześniejszych wersjach 2024). Plik zaraz wyślę na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 24 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca Dziękuję za informacje i plik, będziemy sprawdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARo Opublikowano 9 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca Od niedawna mam tą wersję zwcada. Zaskoczyła mnie niemożność przesunięcia rzutni, obraz z modelu zostaje zawsze w tym samym miejscu. Szukałam co zmienić w ustawieniach viewportu, ale nie udało mi się. Czy mogę liczyć na podpowiedź? Nagrywanie ekranu 2024-07-09 150330.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BKW Opublikowano 10 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 16 godzin temu, ARo napisał: Czy mogę liczyć na podpowiedź? U mnie działa tylko ZAPISZ, ZAMKNIJ, OTWÓRZ jeszcze RAZ (dany plik). Nie zmienia to faktu, że po jakimś czasie (dłuższym czy krótszym) problem powraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 10 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Zgłosiłem do producenta jakiś czas temu, jednak nie udało nam się w żaden sposób powtórzyć i udokumentować tych rzadkich przypadków, ani rozpoznać sytuacji, kiedy występują. Dziękuję więc za film... Dodałem go do zgłoszenia. Wydaje się najlepszym rozwiązanie może być przekopiowanie obiektów do nowego rysunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 16 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca Mam podobny problem kopiuje okno ale jednocześnie przesuwa. Nic nie mogę z tym zrobić. Nie można też przesunąć okna nie przesuwając jego zawartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 16 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca W dniu 10.07.2024 o 08:21, Adam Klaczek napisał: Zgłosiłem do producenta jakiś czas temu, jednak nie udało nam się w żaden sposób powtórzyć i udokumentować tych rzadkich przypadków, ani rozpoznać sytuacji, kiedy występują. Dziękuję więc za film... Dodałem go do zgłoszenia. Wydaje się najlepszym rozwiązanie może być przekopiowanie obiektów do nowego rysunku. mogę załączyć plik, choć nie wiem czy to problem pliku czy programu? DETAL - POCHYLNIA_.dwg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 16 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca potwierdzam też że przekopiowanie do nowego naprawia problem, pytanie tylko na jak długo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia Czy coś dzieje się w temacie? Niestety problem powraca i staje się "meczący" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia Producentowi kilka dni temu udało się potwierdzić zgłoszone zachowanie. Zostanie wydany patch dla ZWCAD 2024... RobS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia Powiadomimy, kiedy będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 26 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia W dniu 9.08.2024 o 10:57, Adam Klaczek napisał: Powiadomimy, kiedy będzie. Witam, czy jest już jakieś info odnośnie service packa rozwiązującego problem z przesuwaniem/kopiowaniem rzutni w arkuszach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 26 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Wysłaliśmy ponownie zapytanie do ZWSOFT. Jak tylko coś odpowiedzą to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 28 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia Nie mamy jeszcze potwierdzonej daty aktualizacji ZWCAD 2024. Prawdopodobnie będzie to duża aktualizacja (SP) i będzie zawierała cały pakiet poprawek tak jak w przypadku ostatniej aktualizacji starszej wersji ZWCAD 2023 SP 2.3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BKW Opublikowano 11 Września Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września W dniu 28.08.2024 o 14:27, dmatusz3 napisał: Nie mamy jeszcze potwierdzonej daty aktualizacji ZWCAD 2024. Czy coś wiadomo o dacie wydania łatki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 20 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września W dniu 11.09.2024 o 22:20, BKW napisał: Czy coś wiadomo o dacie wydania łatki ? Podbijam pytanie - jakieś wieści na temat terminu wydania aktualizacji czy service packa dla ZW2024, który wyeliminuje błąd z pracą na arkuszach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września Pytaliśmy ZWSOFT jednak nie potwierdzili nam jeszcze terminu wydania kolejnej aktualizacji do ZWCAD 2024. Wczoraj ukazała się aktualizacja do ZWCAD 2025, mam nadzieję, że aktualizacja do 2024 ukaże się wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 23 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października Trochę czasu minęło. Czy coś się zadziało w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 24 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października W przyszłym miesiącu ma pojawić się aktualizacja ZWCAD 2024. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi