Crea00 Posted August 10, 2022 Report Share Posted August 10, 2022 Dzień dobry, Czym spowodowana jest sytuacja interfejsu jak w załączniku? Jak mogę to naprawić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted August 10, 2022 Report Share Posted August 10, 2022 Czy były wykonywane jakieś czyszczenia rejestru, systemu plików albo coś w tym stylu? Najprościej będzie przeinstalować nakładkę ZWTraffic, ikony powinny się zainstalować ponownie. kruszynski 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crea00 Posted August 10, 2022 Author Report Share Posted August 10, 2022 Tylko aktualziacje systemu. Czy mogę zrobić reinstalację zachowując zapisane ustawienia jeżeli chodzi o własne konfiguracje wysokości opisów znaków, lini itp? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted August 11, 2022 Report Share Posted August 11, 2022 Może wystarczy załadować menu, jak w instrukcji nakładki: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crea00 Posted October 6, 2022 Author Report Share Posted October 6, 2022 Reinstalacja pomogła, ale gdy problem pojawi się ponownie - będę pamiętał o tym sposobie załadowania menu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crea00 Posted October 9, 2022 Author Report Share Posted October 9, 2022 W dniu 11.08.2022 o 09:24, Adam Klaczek napisał: Może wystarczy załadować menu, jak w instrukcji nakładki: Nie pomogło. Dzisiaj znów pojawiły się chmurki zamiast menu. Dzieje się to bez zauważalnych zależności. Po prostu, załączam ZWCAD i są chmurki. Trzeba reainstalowac nakładkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crea00 Posted September 21, 2023 Author Report Share Posted September 21, 2023 Dzień dobry, Wracam do tematu, gdyż ostatnio staje się to dość irytujące. Konieczna jest zawsze reinstalacja nakładki. Dzieje się to niezależnie na dwóch komputerach. Nie zauważyłem zależności w przypadki występowania problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted September 22, 2023 Report Share Posted September 22, 2023 Jeśli pojawią się znaki zapytania zamiast ikon nakładki, wystarczy ponownie uruchomić instalację samej nakładki (nie trzeba odinstalowywać bieżącej wersji), a przyczyną może być wykonywanie czyszczenia komputera różnymi narzędziami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MLE Posted November 25, 2023 Report Share Posted November 25, 2023 Pytanie jak w temacie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MLE Posted November 25, 2023 Report Share Posted November 25, 2023 (edited) Reinstalacja nakładki nie pomogła. Przy okazji, kolejne pytanie, zauważyłem że mimo instalacji wersji 2024 program dalej pokazuje 2023, why? Edited November 25, 2023 by MLE nowe informacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MLE Posted November 26, 2023 Report Share Posted November 26, 2023 W dniu 22.09.2023 o 09:14, pawmal napisał: Jeśli pojawią się znaki zapytania zamiast ikon nakładki, wystarczy ponownie uruchomić instalację samej nakładki (nie trzeba odinstalowywać bieżącej wersji), a przyczyną może być wykonywanie czyszczenia komputera różnymi narzędziami. Nie czyściłem kompa żadnym programem a reinstalacja nakładki nie pomogła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted November 26, 2023 Report Share Posted November 26, 2023 Na innym wątku widzę, że ma Pan ZWCAD 2023. Do tej wersji pasuje ZWTraffic 2023. ZWTraffic 2024 to odrębna aplikacja i jest dostosowana do ZWCAD 2024. W celu przywrócenia ikon, prosiłbym o przeinstalowanie wersji ZWTraffic 2023. Jeśli chciałby Pan zobaczyć na wersję 2024, to w wiadomości prywatnej podeślę kody czasowe zarówno do programu CAD jak i nakładki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted November 26, 2023 Report Share Posted November 26, 2023 W dniu 25.11.2023 o 18:16, MLE napisał: zauważyłem że mimo instalacji wersji 2024 program dalej pokazuje 2023, why? 3 godziny temu, MLE napisał: Reinstalowałem i nic, już o tym pisałem. Proszę zainstalować ZWTraffic 2023 a nie 2024. Wersja 2024 działa tylko z ZWCAD 2024. A Pan ma ZWCAD 2023. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted November 27, 2023 Report Share Posted November 27, 2023 Witam, proszę przy wyłączonym programie, zainstalować ponownie nakładkę w takiej samej wersji rocznikowej jaki jest program. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MLE Posted November 27, 2023 Report Share Posted November 27, 2023 Teraz nie mam zakładki ZWTraffic. nosz........ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted November 27, 2023 Report Share Posted November 27, 2023 Proszę wpisać ZWTraffic dwa razy. Jedno polecenie rozładuje, a drugie powinno załadować zakładkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek Posted November 27, 2023 Report Share Posted November 27, 2023 Mam pytanie. czy ostatnia aktualizacja (październikowa) ZWCAD 2023 może powodować problemy z wyświetlaniem menu ZWTraffic? Mam to samo co powyżej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted November 28, 2023 Report Share Posted November 28, 2023 Ciężko powiedzieć czy aktualizacja ma wpływ na wyświetlanie ikon. Można wpisać 2x ZWTraffic i sprawdzić albo uruchomić ponownie instalację nakładki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted November 28, 2023 Report Share Posted November 28, 2023 Będziemy testować zachowanie ikon w różnych sytuacjach i damy znać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek Posted November 28, 2023 Report Share Posted November 28, 2023 Ok. Dzięki. Wpisywanie 2xzwtraffic pomaga. Ale nie o to chodzi przecież. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts