pawmal Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 ZwFixIt2021 to narzędzie jedynie do deinstalacji. Jeśli przyczyną jest migracja, to nie ma to związku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Ustawienie zmiennej COPYCLIPFORMATS na 193 powinno rozwiązać problem z kopiowaniem. dmatusz3, Adam Klaczek i metiu 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Jak interpretować tą wartość? 193 = 128 (R22 (2018)) + 64 (R19 (2013)) + 1 (OLE) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Tak, wartość zmiennej jest sumą wybranych pozycji. Wartość domyślna tej zmiennej to 193. Import konfiguracji z poprzedniej wersji w pewnych sytuacjach przestawią tę zmienną na wartość 0, co powoduje, że wklejanie nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Bardziej mnie interesuje wpływ tej zmiennej a raczej jej składowych na kopiowanie. np. czym się różnią obiekty wklejone przy zmiennej 193 a 192 albo tylko 64. Czy wersja dwg (2018,2013 etc) dotyczy źródła czy celu kopiowania i po co w ogóle jest potrzebne ustawianie tej zmiennej. W AC jej nie znalazłem. Informacja w helpie jest dla mnie co najmniej enigmatyczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Zmienna dotyczy formatu w jakim są wklejane obiekty. Jeśli przestawimy ją na wartość 1, skopiujemy np. prostokąt i wkleimy to wstawi się obiekt OLE. Nie znam powodu wstawienia tej zmiennej, być może inne funkcje lub nakładki miały taką potrzebę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 No zagadka. Bo jeżeli mam 193 to też 1 czyli OLE jest ustawiona. Konstrukcja zmiennej wskazuje na sumę logiczną czyli równoczesne stosowanie różnych ustawień (formatów dwg) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Zmienna ta ma wpływ także na opcje wklej specjalnie, jako blok, z oryginalnym współrzędnymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 51 minut temu, perlon napisał: Bo jeżeli mam 193 to też 1 czyli OLE jest ustawiona No tak ale np. zmienna OSMODE też przyjmuje sumaryczne wartości. Jeśli ustawimy ją na 3 (1 - punkt końcowy + 2 - punkt środkowy) to program będzie "łapał" oba typy punktów charakterystycznych, ale nie złapie innych np. kwadrantowego. Czyli takie sumarycznie zmienne nie definiują jednego formatu, ale dozwolone formaty a ich rodzaj zostanie dobrany automatycznie. Jeśli skopiujemy rysunek Ctrl+C to można go wstawić np. do Worda. Jeśli zmienimy wartość COPYCLIPFORMATS ze 193 na 192 to już do Worda nie wstawimy. Jeśli ustawimy na wartość 1 to nawet obiekt w ZWCAD będzie wstawiony jako OLE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi