Bartek1977 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Po włączeniu ZWCADa zniknął mi pasek "menu". Jest jakieś polecenie, które go aktywuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Witam Proszę wpisać polecenie _menuload, zaznaczyć grupę ZWCAD i ją rozładować. Następnie proszę nacisnąć przycisk przeglądaj i wpisać w nazwie pliku %appdata%, następnie proszę przejść do katalogu: ZWSOFT\ZWCAD\2018\pl-PL\Support oraz wczytać i załadować plik ZWCAD.CUIX. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) Tak też robiłem, ale wtedy nie ładuje mi moich pasków narzędzi, tylko defaultowe. Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez Bartek1977 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Problem może występować, gdy nazwa grupy mnu ma taką samą nazwę. Proszę wyedytować plik mnu i załadować jeszcze raz przez _menuload. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Dodam może ten plik, który chcę załadować Bartek1.CUIX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolwik00 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Mam ten sam problem, chyba pozostanie odinstalować program i zainstalować ponownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Mając załadowane domyślne menu, przy wczytywaniu tego pliku, u mnie pojawia się informacja, że ten plik nie jest prawidłowy. W jaki sposób ten plik powstał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Skopiowałem plik ZWCAD.CUIX z AppData\Roaming\ZWSOFT\ZWCAD\2018\pl-PL\Support i zmieniłem nazwę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 W momencie, gdy rozładowałem oryginalne menu o nazwie ZWCAD, to ten plik udało mi się bez problemu wczytać. Pliku nie udało mi się wczytać do istniejącego, oryginalnego menu prawdopodobnie ze względu na to, że zawiera zduplikowaną grupę, bo de facto jest to zduplikowany plik. Chyba prościej wczytać własne paski przez plik mnu -jako dodatkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 15 godzin temu, pawmal napisał: Chyba prościej wczytać własne paski przez plik mnu -jako dodatkowe. Mógłby Pan dokładnie wytłumaczyć jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Witam Przykładowy pasek umieszczam w załączniku- analogicznie można dopisać inne polecenia. Wystarczy plik rozpakować i wczytać przez _menuload, wybierając rozszerzenie pliku mnu, zamiast cuix. Pozdrawiam pasek_narzędzi.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 A jak zapisywać swoje paski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Pliki z paskami można albo stworzyć ręcznie w pliku tekstowym albo dostosować je przez polecenie _customize w drzewie, w pozycji Częściowe pliki ustawień i zapisać je przez PPM jako cuix. Natomiast podczas wczytywania pliku przez _menuload, nie mogą duplikować się grupy. Oznacza to, że najpierw trzeba rozładować istniejące menu i ponownie je wczytać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Czy znikający pasek w zw2018 zmenu classic to jakiś standard? Mi też zniknął bez powodu.. załadowanie zwcad.cuix z katalogu C:\...\AppData\Roaming\ZWSOFT\ZWCAD\2018\en-US\Support nie załatwia problemu.. a zmienna menubar w zw nie działa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 A na czym polega to "znikanie"? Czy toolbar jest na liście dostępnych pod PPM jak się kliknie w obszar pasków ale nie w pasek tylko w pole puste?. Jeżeli dany pasek formalnie jest dostępny i da się go "zaptaszkować" to może on się wyświetla ale poza obszarem widocznym na ekranie. Ja miałem podobne problemy z paskami w przypadku jednej z nakładek. Niby pasek był, niby była komenda pokaż pasek a paska na ekranie ni ma:(. Poniżej moja recepta, może się przyda. Mi pomogło _-toolbar potem trzeba podać nazwę paska (trzeba niestety go znać) potem dostaję Enter an option [Show/Hide/Left/Right/Top/Bottom/Float] <Show>: wybieram Float i podaję pozycję paska Enter a new position (screen coordinates) <0,0>: 100,100 Na koniec w ilu wierszach ma się objawić toolbar Enter the number of rows for toolbar <1>: 1 No i mam pasek mniej więcej w okolicach lewego górnego rogu ekranu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Dodam, że problemy sie pojawiają w przypadku pracy dwumonitorowej na przemian z jednomonitorową (praca w przy biurku lub w terenie gdzie nie mam drugiego monitora) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 chodzi i menu główne a nie toolbar-sy.. Pasek był i .. nie ma to oznacza, że zniknął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Aaaa... pasek menu. To insza inszość. To wg mnie pozostaje faktycznie tylko menuload, i załadowanie ZWCAD.mnu Wtedy zdaje się zwcad kompiluje nowe mns i chyba tworzy od nowa cuix. Potem trzeba dograć pozostałe/własne paski z plików mnu. No ale to jest leczenie a nie profilaktyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 no właśnie, zakatarzona wersja beta zw2018.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 12 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Jeśli mi znika, to przywołuję go trochę inaczej, bez ładowania menu, bo nie zawsze to pomaga. Polecenie _CUI, z drzewka po lewej stronie wybieram przestrzenie robocze, a następnie interfejs klasyczny, dostosuj obszar roboczy i wtedy się okazuje, że pasek menu nie jest "zafajkowany", więc go zaznaczam, klikam wykonane, zastosuj i jest ok. Ale to nadal leczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 thx. to działa, zobaczymy na jak długo ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 14 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Zauważyłem pewną zależność w znikaniu paska menu. Jeśli zamknę wszystkie karty (czysty ekran tylko z ikonami otwórz, nowy, pomoc) i dopiero potem program , to pasek się nie pojawia przy ponownym uruchomieniu. U Was też się tak dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Proszę spróbować wyłączyć okienko pomocy w ZWCad 2018. U mnie brak możliwości poprzez kliknięcie w przycisk "x" (zamknij). Muszę przejść na pasek Windows i tam wywołać PPM i zamknij... Tak jakby przycisk "x" okna pomocy był nieaktywny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 2 godziny temu, Bartek1977 napisał: Zauważyłem pewną zależność w znikaniu paska menu. Jeśli zamknę wszystkie karty (czysty ekran tylko z ikonami otwórz, nowy, pomoc) i dopiero potem program , to pasek się nie pojawia przy ponownym uruchomieniu. U Was też się tak dzieje? Tak, potwierdzam. Dokładnie tak się dzieje u mnie. Dzięki za informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 W wersji oficjalnej ZWCAD 2018 (vernum = "2017.09.18(21849)_x64") naprawiono problem z wyłączaniem menu, jeśli zamkniemy program bez rysunków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi