Chris Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) Witam, ZWCad 2017 SP3.2 vernum = "2017.06.07(18304)_x64" (tylko do odczytu) - wywala program w trakcie wykonywania komendy find - szukanie tekstu. Sprawdziłem na kilku plikach i wszędzie ten sam objaw. Zauważyłem, że jak stworzyłem plik, w którym miałem same teksty wielowierszowe to wyszukiwanie działało, ale wystarczyło skopiować obiekt typu blok z atrybutami i w trakcie wyszukiwania wystąpił błąd i program przestał działać... Edytowane 27 Czerwca 2017 przez Chris Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Dzień dobry, Przypadek z fukncją FIND został zgłoszony do producenta. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Witam Proszę o przykładowy plik, bo wydaje się, że u mnie problem już nie występuje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 28 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Proszę w załączonym pliku wywołać polecenie find i następnie spróbować wyszukać frazę: STROP. U mnie natychmiast występuje błąd krytyczny i wywala program. Druga sprawa dotyczy możliwości wyszukiwania przy pomocy ENTERa. Pierwszy raz wciśnięty ENTER pozwala na wyszukanie pierwszego szukanego zbioru znaków, ale kolejny ENTER już nie działa. Trzeba najeżdżać myszką na przycisk szukaj i w ten sposób szukać kolejnych słów (klikając myszką w przycisk szukaj/znajdź). Dużym ułatwieniem byłaby możliwość szukania również poprzez ENTER. Kolejna opcja, która znacznie pomogłaby posługiwać się tym oknem to wyświetlanie wartości ilości fraz znalezionych w pliku (na rysunku). Szukam np. słowa STROP i pokazuje na dole okna, że to słowo występuje 5 razy w danych pliku/rysunku. Dałoby radę wprowadzić takie coś? Rysunek1 - find.dwg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Dziękuję za plik. Będziemy go analizować i sprawdzać w czym jest problem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 ZWCad 2017 vernum = "2017.06.22(18776)_x64" - problem ciągle występuje. Wyszukiwanie kończy się błędem krytycznym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolwik00 Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Witam, czy polecenie _find w ogóle będzie kiedyś działało poprawnie bo od samego początku są z tym poleceniem problemy, będzie jeszcze jakiś kolejny SP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayster Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Nic tylko trzeba czekać. Dobrze że w ogóle ktoś się tym zajmuje, ale to wymaga czasu i cierpliwości. Także spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Problem został rozwiązany w obrębie w ZWCAD 2017 SP 3.3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi