Bartek1977 Posted April 7, 2017 Report Share Posted April 7, 2017 ZWCAD 2017, SP3. Edytowana Polilinia, która ma ustaloną jakąś grubość, zasłania obiekty i punkty charakterystyczne. Powinno być jak na załączonym obrazku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted April 7, 2017 Report Share Posted April 7, 2017 Dzień dobry, Zgłosiłem do producenta. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek1977 Posted May 25, 2017 Author Report Share Posted May 25, 2017 SP 3.1 nie rozwiązał problemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek1977 Posted September 28, 2017 Author Report Share Posted September 28, 2017 vernum = "2017.09.18(21849)_x64" Ciągle nie poprawione, a bardzo mi to utrudnia pracę :-/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted October 2, 2017 Report Share Posted October 2, 2017 EDYCJA. Niestety faktycznie problem występuje - moja pomyłka, otworzyłem sobie nie ten plik z polilinią (w przypadku poniżej była ustawiona szerokość linii zamiast szerokości polilinii). Prosiłbym jednak o podpowiedź. Porównuję pod tym względem 2015 i 2018 (vernum = "2017.09.18(21849)_x64") i przyznam, że trudno mi wychwycić różnicę. Bo jak rozumiem chodzi tutaj o przesuwanie wierzchołków polilinii. Tak działa to w 2015 a tak w 2018 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek1977 Posted December 12, 2017 Author Report Share Posted December 12, 2017 Obiecali, że poprawią w SP1 i nic z tego. Polilinia wcale nie jest przezroczysta, tylko po złapaniu za punkt i próbie przesunięcia miga jak szalona, dlatego czasami widać snapy, ale można oczopląsów dostać. To nie jest rozwiązanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris Posted December 12, 2017 Report Share Posted December 12, 2017 HEHE trzeba przyznać, że to im się udało! Porównałem sobie działanie ZWCADA z konkurencyjnymi CADami i przyznaję, że ZWCAD wypada w tym konkretnym przypadku najgorzej... Zaznaczę tylko, że konkurencyjne CADy są wersjami z 2015r. dmatusz3 and kruszynski 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted December 13, 2017 Report Share Posted December 13, 2017 Opracowaliśmy LISPa, który w pewnym stopniu ułatwi przesuwanie wierzchołków polilinii, do czasu globalnego rozwiązania problemu. Po jego załadowaniu będzie dostępne polecenie zz. Jego uruchomienie włącza inny tryb wyświetlania edytowanej polilinii. Aby powrócić do normalnego trybu wystarczy ponownie wpisać zz Skrypt do pobrania zz.lsp Kod źródłowy ;;; ;;;www.zwcad.pl | Skrypt przełączający widoczność polilinii o zadanej globalnej grubości. ;;; (defun C:ZZ ( / *error* ) (defun *error* ( msg / ) (if (not (null msg ) ) (progn (princ "\nC:ZZ:*error*: " ) (princ msg ) (princ "\n") ) ) ) ( if ( = (getvar "FILLMODE" ) 0 ) (progn ( setvar "FILLMODE" 1 )(command "_REGEN") ) (progn ( setvar "FILLMODE" 0 ) ) ) (princ "" ) ) Adam Klaczek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek1977 Posted December 13, 2017 Author Report Share Posted December 13, 2017 Dzięki dmatusz3. Na Was zawsze można liczyć. Dodam jeszcze, że teraz także linie bardzo migają przy przesuwaniu :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek1977 Posted February 14, 2018 Author Report Share Posted February 14, 2018 vernum 2018.02.11 x64 Nic się niestety nie zmieniło względem SP1, dalej miga. W 2015 zaznaczona Polilinia nie jest przezroczysta, tylko jest tak jakby przesunięta na spód rysunku, ponieważ widoczne są wszystkie obiekty nad nią. Może informatycy z Zwsoftu poszli nie w tym kierunku, próbując zrobić przezroczystą polilinię... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek1977 Posted February 15, 2018 Author Report Share Posted February 15, 2018 Na forum Zwsoftu odpowiedzieli, że od SP1 działa przezroczystość polilinii i wstawili screena. Nie wiem jak to zrobili, bo u mnie to tak nie wygląda. Możliwe, że nie wprowadzili tego do ogólnodostępnej wersji? Możecie się dowiedzieć dlaczego tak jest? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted February 15, 2018 Report Share Posted February 15, 2018 Nie wiem. Próbuję uzyskać taki efekt, ale u mnie jest tak. Może jakaś zmienna, poszukamy i zapytamy ale odpowiedź otrzymamy za kilka dni z powodu świąt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek1977 Posted July 31, 2018 Author Report Share Posted July 31, 2018 ZWCAD 2019 Beta Problem dalej nie rozwiązany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek1977 Posted December 8, 2018 Author Report Share Posted December 8, 2018 ZWCAD 2019, SP1 - nie poprawione Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts