dmatusz3 Posted October 18, 2013 Report Share Posted October 18, 2013 Witam, dzisiaj mieliśmy 2 przypadki, że po aktualizacji systemu Windows z 8.0 do 8.1 przestał się uruchamiać ZWCAD+2012. Aktualizacja ta jest ściągana automatycznie dla osób mających włączoną automatyczną aktualizację systemu operacyjnego. Prosimy w miarę możliwości wstrzymać się z aktualizacją systemu operacyjnego do wersji 8.1, do czasu wyjaśnienia problemu. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruzin Posted October 18, 2013 Report Share Posted October 18, 2013 potwierdzam. ZW+2012 się nie uruchamia po aktualizacji systemu :-( zw+2014 działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted October 18, 2013 Author Report Share Posted October 18, 2013 potwierdzam. ZW+2012 się nie uruchamia po aktualizacji systemu :-( zw+2014 działa Jaką dokładnie wersję Windows 8.1 Pan posiada? Czy jest jakiś komunikat w logach systemowych? Antywirus? Sama aktualizacja jest czasami nieco problematyczna - np. http://www.spidersweb.pl/2013/10/windows-8-1-problemy.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruzin Posted October 19, 2013 Report Share Posted October 19, 2013 Windows 8 był 64bity wersja PL. Zainstalowany były na min oba ZWCADY+ 2012 i 2014 AKtualizacja windowsa przebiegła bez żadnych problemów. Na razie zauważyłem problemy tylko z Zwcadem+2012.. Wieczorem moż znajdę czas na przeinstalowanie Zwcada, jak uda mi się naprawić cada to dam znać. Na win 8.1 zainstalowałem Zwcada Arch. i działa poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_S Posted October 19, 2013 Report Share Posted October 19, 2013 ZWCAD Architecture z września ma wbudowany ZWCAD 2014+, więc powinien działać ---- vernum = "2013.09.03(15493)" Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted October 19, 2013 Author Report Share Posted October 19, 2013 Zainstalowałem właśnie Win 8 oraz ZWCAD+ 2012. Wszystko OK. Aktualizuję teraz Windows do wersji 8.1... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted October 20, 2013 Author Report Share Posted October 20, 2013 Po aktualizacji Windows 8.1 przestał działać ZWCAD+ 2012.Reinstalacja nic nie dała.Komunikat błędu: Nazwa aplikacji powodującej błąd: ZWCAD.exe, wersja: 1.1.1.10, sygnatura czasowa: 0x51dbcd83Nazwa modułu powodującego błąd: KERNELBASE.dll, wersja: 6.3.9600.16408, sygnatura czasowa: 0x523d4548Kod wyjątku: 0xe06d7363Przesunięcie błędu: 0x00012eecIdentyfikator procesu powodującego błąd: 0xe88Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01cecd6a8b17c9e2Ścieżka aplikacji powodującej błąd: C:\Program Files (x86)\ZWCAD+ 2012 PLK\ZWCAD.exeŚcieżka modułu powodującego błąd: C:\WINDOWS\SYSTEM32\KERNELBASE.dllIdentyfikator raportu: ca549842-395d-11e3-8251-4c72b920f626Pełna nazwa pakietu powodującego błąd:Identyfikator aplikacji względem pakietu powodującego błąd: Prawdopodobnie ZWCAD odwołuje się do czegoś, czego już nie ma w bibliotece C:\WINDOWS\SYSTEM32\KERNELBASE.dll, a było w poprzednich wersjach.Tryb zgodności z Windows 8, 7, Vista, XP także nie działa.Google zwróciło kilka wyników - problemów różnych programów po aktualizacji do Win 8.1.Na przykład: Dreamweaver CS6 http://forums.adobe.com/message/5484274 http://forums.citrix.com/thread.jspa?threadID=336656 a nawet Inventor 2014ZWCAD+ 2014 z tego co testowałem działa bez problemów. EDIT: http://designandmotion.net/autodesk/windows-81-preview-autodesk-inventor-warning/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 Witam W katalogu gdzie zainstalowany jest ZWCAD+ 2012 znajduje się plik: wininet.dll. Proszę spróbować usunąć ten plik. ZWSOFT twierdzi, że to powinno pomóc. Pozdrawiam Dżoana 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted October 21, 2013 Author Report Share Posted October 21, 2013 Witam W katalogu gdzie zainstalowany jest ZWCAD+ 2012 znajduje się plik: wininet.dll. Proszę spróbować usunąć ten plik. ZWSOFT twierdzi, że to powinno pomóc. Pozdrawiam U mnie zadziałało. ZWCAD+ 2012 uruchamia się bez problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruzin Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 działa :-) tzn zwcad2012+ działa. zastanawia mnie co teraz nie będzie działało po skasowaniu tego pliku ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted October 22, 2013 Author Report Share Posted October 22, 2013 działa :) tzn zwcad2012+ działa. zastanawia mnie co teraz nie będzie działało po skasowaniu tego pliku ? :good: będzie dobrze. Jak dotąd nie zaobserwowaliśmy efektów ubocznych. Myślę, że procedury z tego pliku zostały przeniesiona do pliku systemowego, który jest w Windows 8.1. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danio Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Witam! Posiadam oprogramowanie Autodesk AutoCad 2014 i po aktualizacji systemu Windows do wersji 8.1 program przestał działać (taki sam problem jak u innych użytkowników, którzy się wcześniej wypowiadali tzn błąd krytyczny podczas uruchamiania). W wersji 2014 nie ma pliku wininet.dll lub nie potrafię go znaleźć (zastosowałem tylko wyszukiwanie). Bardzo proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted November 24, 2013 Author Report Share Posted November 24, 2013 Witamy na forum! Z tego co wyczytałem na różnych forach np. tutaj http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows8_1_pr-winapps/autodesk-windows-81-problems/098eee7b-c114-4bf9-b32c-50417d2aa72c?auth=1 to niestety nie ma jeszcze rozwiązania tego problemu. Występuje on nie tylko w AutoCAD, ale także AutoCAD Architectural, Electrical 2014. Ktoś też wspominał o Revicie. Daty ostatnich postów są z wczoraj, więc raczej są aktualne. Niewielkiej grupie osób pomogła instalacja najnowszych sterników do karty graficznej, oraz uruchomienie AutoCAD w trybie zgodności w trybie Windows 7. Jako jedyne skuteczne rozwiązanie przyjmuje się cofnięcie Windows z wersji 8.1 do 8. Niestety chyba nie da się tego wykonać bez formatowania dysku i świeżej instalacji systemu. Danio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danio Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Dzięki dmateusz3, prawdopodobnie będę za kilka dni formatował dysk, ale wolałbym tego uniknąć więc jeśli się czegoś dowiesz, to daj znać. Sam też będę szukał po necie z nadzieją, że coś nowego się pojawi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika9422 Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 Witam nie wiem czy powinnam podpisywać się pod tym postem ale potzrebna jest mi pomoc. Mam problem z Autocadem 2013 wersja studencka. Pobrałm go ponad miesiąc temu ze strony autoesku i wszystko było wporządku aż do dnia aktualizacji systemu windows 8. Po zainstalowaniu automatycznych aktualizacji alikacji na komputerze Autocad przestał działać, nie reagował na nic nawet nie dało się go zamknąc tylko ctrl+alt+delete. Pomyślałam że zrobie przywracanie systemu sprzed aktualizacji i gdy to zrobiłam program jeszcze bardziej się popsuł. Teraz wyłącza się zaraz po włączeniu i wyskakuje komunikat że został żle zainstalowany a przecież przez miesiąc dziłał bez zarzutu. Bardzo proszę o pomoc!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 Witam Jeśli program nie działa prawidłowo, to myślę, że można przeinstalować program lub wykonać operację naprawy -jeśli jest taka opcja i sprawdzić czy problem został rozwiązany. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika9422 Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 dziekuje za odpowiedź pomogła opcja ponowna instalacja ale problem pojawił sie jeszcze raz i teraz już nic nie działa??? POMOCY co mam zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika9422 Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 próbuje też zaintalować inną wersję ale wyskakuje mi bład komunikacji 1) pakiet instalacyjny zostal przeniesiony z polozenia instalacji co nie jest obslugiwane 2) witryna pobierania firmy autodesk zostala zamknieta3) zapora blokuje porty sieciowe co mam zrobić???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruzin Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 poszukać pomocy na forum zajmującym się Autocadem. na przykład tutaj: http://forum.cad.pl/autocad.html pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika9422 Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 Bardzo prosze o jakieś wskazówki ten program jest mi strasznie potrzebny!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruzin Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 jak jest pilna potrzeba narysowania czegoś w cadzie i Studencki Autocad nie działa to proszę zrobić tak: - ściągnąć najnowszego zwcada wersja polska: http://jakicad.pl/pl/pobierz/ZWCAD+_2014_SP1__2013_11_04__PL.exe wersja angielska: http://jakicad.pl/pl/najnowszy/2013/en/ZWCAD%2B_2014 - zainstalować i używać przez 30 dni (można w tym czasie używać do celów komercyjnych czego autodesk nie pozwala), po 30 dniach program będzie działał z ograniczeniami Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 Witam Może tak być, że wersja instalacyjna nie jest już dostępna na serwerze. Proszę spróbować zainstalować jeszcze inną wersję. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts