jolinho Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Witam kolegów. Zakupiłem ZWCAD-a 2012 prof. z nakładkami BiK. Zainstalowałem i wszystko wydaje się być ok poza jedną z najważniejszych funkcji, czyli zoomem poprzez scroll myszki. Przybliżanie i oddalanie bardzo słabo reaguje na ruchy scrollem. Scroll działa - przewija strony internetowe idealnie. Ustawienia czułości scrolla też sprawdzałem od 3 do 100 cały czas jest problem z reakcją i płynnym działaniem. Może miał ktoś podobny problem i go rozwiązał bo przecież przez taki błąd praca nad rysunkiem znacznie się wydłuża. Bardzo proszę o pomoc.... i z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Czy to jest myszka bezprzewodowa? Czy ma Pan możliwość podłączenia innej myszki do testu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolinho Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Tak myszka jest bezprzewodowa (komplet z klawiaturą). Podpiąłem przed momentem inną myszkę też USB i chodzi idealnie - dziękuję. W czym może tkwić problem w pierwszej myszce (baterie sprawdziłem, wymieniłem na nowe)? Szkoda siana na nowy komplet klawy i mychy... Mam też problem z paskiem poleceń - jest niezależny od okna ZWCAD-a, przesyłam zdjecie... C:\Users\Dom\Desktop\IMG_0019.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Okno poleceń może być niezależne, można je włączyć przez F2 a wyłączyć na krzyżyku w górnym rogu. Standardowy pasek poleceń również można odłączyć od całego okna programu. Przesuwając po uchwyceniu za boczny, domyślnie niebieski, pasek. Chwytając to okienko za górny pasek tytułowy i przesuwając go blisko krawędzi, można go ponownie przypiąć. Pasek ten można również włączyć lub wyłączyć przez F12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolinho Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 No jasne, dzięki. Wstawiłem. Tylko w Autocadzie miałem pasek poleceń pod dolnymi paskami narzędzi a tutaj mam nad... Da się przenieść pod? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Po przypięciu, pasek poleceń znajduje się nad dolnym paskiem narzędzi i nie można tego zmienić. Chciałem jeszcze zapytać, jaki jest model i producent tej bezprzewodowej myszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolinho Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Po przypięciu, pasek poleceń znajduje się nad dolnym paskiem narzędzi i nie można tego zmienić. Chciałem jeszcze zapytać, jaki jest model i producent tej bezprzewodowej myszy? Microsoft Wireless 1000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Problem ten może być spowodowany sterownikami. Proszę o zaktualizowanie i sprawdzenie myszy ze sterownikami z tego linku IntelliPoint Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolinho Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Problem ten może być spowodowany sterownikami. Proszę o zaktualizowanie i sprawdzenie myszy ze sterownikami z tego linku IntelliPoint Zainstalowałem i jest dużo lepiej, ale niestety jeszcze przycina/nie za każdym razem reaguje - mimo to wielkie dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaltach Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Mam ten sam problem z zestawem Microsoftu i niestety instalacja IntelliPoint niczego nie zmienia. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Czy to jest taki sam model myszy jak powyżej? Czy próbował Pan sprawdzić inną mysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaltach Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Nie, jest to zestaw mysz+klawiatura: Wireless Desktop 2000. Próbowałem także na myszce Microsoft Explorer i jest ten sam problem. Zarówno na standardowych sterownikach Windowsa jak i na IntelliPoint. W ZWCAD2012+ tego problemu nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi