Chris Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 (edytowane) Dzień dobry, zainstalowałem ZWCADA 2024-beta i po krótkich testach na plus należy zaliczyć nowe okno właściwości oraz sposób obracania widoków w przypadku rysunków 3D (obrót widoku modelu 3D za pomocą SHIFT+middle button działa znacznie lepiej niż w poprzednich wersjach). Niestety po instalacji 2024-beta u mnie ujawnił się problem z poprzednią wersją programu ZWCAD 2023 vernum = "23.20_2022.12.03(#4996-a5f007e30b8)_x64" (read only). Nowa instalacja ZWCADA zmodyfikowała okno właściwości (DRAW PROPERTIES) i dodatkowo wpływa na wydajność programu (wybieranie/zaznaczanie elementów rysunku działa z lekkim opóźnieniem, jakby zacięciem, czego nie było wcześniej). Po deinstalacji 2024-beta okno właściwości wróciło do normy, brak również efektu przycięcia programu w momencie wybierania/zaznaczania elementów rysunku. Z tego co pamiętam, podobne problemy miałem z poprzednimi betami, nie mogły być instalowane równolegle w systemie, bo wpływały na poprzednią stabilną wersję programu (zwłaszcza na wydajność programu - efekt zacięcia). Poniżej przykład okna właściwości w ZWCAD 2023 po instalacji wersji 2024-beta (no selection/zaznaczona linia/zaznaczony tekst): Dodam tylko, że program zainstalowany jest na WINDOWS 11 PRO 22H2 (aktualizowany na bieżąco). Edytowane 12 Kwietnia 2023 przez Chris Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Dzień dobry, dziękuję za informację- zgłosiliśmy to już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BKW Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 6 godzin temu, Chris napisał: Dzień dobry, zainstalowałem ZWCADA 2024-beta i po krótkich testach na plus należy zaliczyć nowe okno właściwości oraz sposób obracania widoków w przypadku rysunków 3D (obrót widoku modelu 3D za pomocą SHIFT+middle button działa znacznie lepiej niż w poprzednich wersjach). Niestety po instalacji 2024-beta u mnie ujawnił się problem z poprzednią wersją programu ZWCAD 2023 vernum = "23.20_2022.12.03(#4996-a5f007e30b8)_x64" (read only). Nowa instalacja ZWCADA zmodyfikowała okno właściwości (DRAW PROPERTIES) i dodatkowo wpływa na wydajność programu (wybieranie/zaznaczanie elementów rysunku działa z lekkim opóźnieniem, jakby zacięciem, czego nie było wcześniej). Po deinstalacji 2024-beta okno właściwości wróciło do normy, brak również efektu przycięcia programu w momencie wybierania/zaznaczania elementów rysunku. Z tego co pamiętam, podobne problemy miałem z poprzednimi betami, nie mogły być instalowane równolegle w systemie, bo wpływały na poprzednią stabilną wersję programu (zwłaszcza na wydajność programu - efekt zacięcia). Poniżej przykład okna właściwości w ZWCAD 2023 po instalacji wersji 2024-beta (no selection/zaznaczona linia/zaznaczony tekst): Dodam tylko, że program zainstalowany jest na WINDOWS 11 PRO 22H2 (aktualizowany na bieżąco). Potwierdzamy w biurze powyższe zachowanie w odniesieniu do ZWCAD 2023 (2 na 2 - na dwóch komputerach zainstalowana beta i na dwóch podobne zachowanie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Błąd związany z utratą rzędnych wysokościowych przy konwersji współrzędnych dalej nie działa w zwcad 2024 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zrobiłem monit do ZWSOFT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Będzie drugie wydanie ZWCAD 2024-beta do testów, które nie będzie wpływało na instalacje wcześniejszych wersji? Obecnie nie widzę możliwości testowania bety, skoro oficjalne wydanie zostaje 'zmodyfikowane'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Drugiego wydania wersji beta 2024 nie będzie. Wersja oficjalna zostanie wydana pod koniec maja. Sprawdzaliśmy problem z oknem właściwości w różnych konfiguracjach i w wielu przypadkach reinstalacja ZWCAD 2023 powoduje, że panel właściwości wyświetla się poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek-M Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Czy błędy z wersji beta 2024 nie pojawiają się w obecnie wydanej wersji alfa? Nie wiem, czy aktualizować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 30 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 32 minuty temu, Marek-M napisał: Czy błędy z wersji beta 2024 nie pojawiają się w obecnie wydanej wersji alfa? Nie wiem, czy aktualizować Zainstalowałem oficjalne wydanie 2024 i okno właściwości w obu wersjach (2023 SP2 i 2024) działa u mnie poprawnie. Wydaje mi się, że problem z nieczytelnością paska właściwości został rozwiązany. dmatusz3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Tak ten problem został rozwiązany w wersji oficjalnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi