czarnula_100 Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2022 (edytowane) Szukam rozwiązania które w field/ object/polilinia zmieniałoby ( w rysunku rysowanym w cm ) wartość na m2. otworzyłam plik z innego programu cad i w tabeli oraz metryczkach mam taką oto zmienną 15768.00%ct8[0.0001] pierwsza to oczywiście zliczone pole w cm a dalej pewnie "coś" co przelicza jednostki. Czy da się wykombinować jakiegoś lispa ? który byłby w stanie to naprawić? Edytowane 12 Października 2022 przez czarnula_100 Cytuj
Adam Klaczek Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2022 A może edytować field i przekonwertować jednostki? kruszynski 1 Cytuj
Adam Klaczek Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2022 Można też np. tego fielda zrobić formułę (o ile to tabela): Cytuj
czarnula_100 Opublikowano 12 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2022 tak ja tak robię ale jak rysuję od początku, natomiast dostałam " w spadku" taki plik i tam są nie tylko tabelki zestawcze ale to samo wyświetla się w metryczkach ( tabelkach) każdego z pomieszczeń, a jest ich przynajmniej kilkadziesiąt . Myślałam że może można zdziałać coś co zmieniłoby te wartości globalnie😟 Jedyne co pozostaje to konkurencyjny program na licencji czasowej🤔?! Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2022 Jeśli mogłaby Pani podesłać nam kawałek rysunku, to spróbowalibyśmy coś wymyślić z LISPem, albo w jakiś inny sposób. Cytuj
czarnula_100 Opublikowano 12 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2022 Przesyłam fragment projektu INWENTARYZACJA_06.10.2022_.dwg Cytuj
pawmal Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 Sądzę, że te wartości nie są poprawnie zapisane w pliku. Przy poleceniu TEST (_AUDIT) pokazało też 45 błędów. DWG TrueView również nie wyświetla poprawnie tych wartości. W ZWCAD wystarczy 2x kliknąć na FIELD i dać OK i wartość wyświetla się poprawnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi