czarnula_100 Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 (edytowane) Szukam rozwiązania które w field/ object/polilinia zmieniałoby ( w rysunku rysowanym w cm ) wartość na m2. otworzyłam plik z innego programu cad i w tabeli oraz metryczkach mam taką oto zmienną 15768.00%ct8[0.0001] pierwsza to oczywiście zliczone pole w cm a dalej pewnie "coś" co przelicza jednostki. Czy da się wykombinować jakiegoś lispa ? który byłby w stanie to naprawić? Edytowane 12 Października 2022 przez czarnula_100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 A może edytować field i przekonwertować jednostki? kruszynski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Można też np. tego fielda zrobić formułę (o ile to tabela): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 12 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 tak ja tak robię ale jak rysuję od początku, natomiast dostałam " w spadku" taki plik i tam są nie tylko tabelki zestawcze ale to samo wyświetla się w metryczkach ( tabelkach) każdego z pomieszczeń, a jest ich przynajmniej kilkadziesiąt . Myślałam że może można zdziałać coś co zmieniłoby te wartości globalnie😟 Jedyne co pozostaje to konkurencyjny program na licencji czasowej🤔?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Jeśli mogłaby Pani podesłać nam kawałek rysunku, to spróbowalibyśmy coś wymyślić z LISPem, albo w jakiś inny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 12 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Przesyłam fragment projektu INWENTARYZACJA_06.10.2022_.dwg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Sądzę, że te wartości nie są poprawnie zapisane w pliku. Przy poleceniu TEST (_AUDIT) pokazało też 45 błędów. DWG TrueView również nie wyświetla poprawnie tych wartości. W ZWCAD wystarczy 2x kliknąć na FIELD i dać OK i wartość wyświetla się poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi