Chris Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Na stronie ZWSoft i poprzez aktualizacje automatyczne można ściągnąć już SP1 dla ZWCAD 2021. Dlaczego przy powtarzaniu polecenia kopiowania za pomocą PPM program wykonuje kopie tylko raz i przerywa polecenie? Jeśli powtarzam komendę za pomocą ENTER/SPACJA możliwe jest wielokrotne kopiowanie elementów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Niestety przy powtórzeniu kopiowania PPM przy takich ustawieniach włącza się tryb kopiowania jednokrotnego. Powtórzenie polecenia spacją lub enterem działa w trybie wielokrotnym. Przesłaliśmy informacje do ZWSOFT w październiku. Został nadany numer zgłoszenia SUP-30693. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 OK, dzięki za wyjaśnienie. Zgłaszałem ten problem dla poprzedniej wersji programu. Wtedy dodatkowo w nakładce BIK w kilku poleceniach zatwierdzanie PPM wiązało się z dodawaniem SPACJI w niektórych wierszach atrybutów. Wpisywany tekst był przesunięty o jedno pole wynikający z tej SPACJI. Obecnie w jednej z funkcji PPM działa prawidłowo, ale w innej już nie (ciągle dodawana jest SPACJA przed wpisywanym tekstem).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Aktualizacja SP1 powoduje podmiane cuix na domyślny. Menu od nakładek i cały układ pasków trzeba ustawiać od nowa. To chyba nie tędy droga, albo należy wyraźnie wskazać, że przed aktualizacją należy skopiować ręcznie cuix i potem ręcznie odtworzyć. Zapisu całego profilu przed aktualizacją nie testowałem bo nie przyszło mi do głowy, żeby zarchiwizować profil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Dziękuje za sugestie. Czy aktualizował Pan poprzez program (aktualizacja online) czy odinstalowanie starszej wersji i instalacja nowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Update online Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Kolezanka ma jeszcze lepiej. Po instalacji on-line taki obrazek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Faktycznie niefajnie. Dziękuję za informacje. Zwrócimy uwagę ZWSOFT. Wszystkie ustawienia są zapisane w profilu w ścieżce %appdata%\ZWSOFT\ZWCAD i dalej wersja programu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 (edytowane) Wczytanie ZWCAD.CUIX zapodało jedynie paski narzędzi bez menu rozwijalnego.Ostatecznie pomógł reset profilu i ustawianie wszystkiego od nowa. Edytowane 4 Grudnia 2020 przez perlon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 4 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 U mnie podobnie z tą podmianą plików ustawień programu. Wybrałem opcje pozostawienia tych plików, które już były. Niestety program podmienił na nowe. Dodatkowo podmiana została wykonana jakoś dziwnie, bo niektóre ustawienia program pamiętał... bałagan.. BTW: Ciągle brak możliwości dodania CUSTOM PAPER SIZE w pliku DWG to PDF.pc5. Po podmianie muszę kopiować plik ze starej wersji programu - chyba 2019 albo 2018, bo ten instalowany z programem nie zapisuje nowych rozmiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Proszę sprawdzić czy jest ustawiona ścieżka do pliku pmp. Jeśli nie ma, proszę zapisać przez Zapisz PMP. Chris 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 4 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Dzięki! Takie proste rozwiązanie! Czy nie mogę poprawić tego w sofcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 (edytowane) Ja pliki pc5 oraz odpowiedniki dla nich pliki ppm przygotowuję "ręcznie" , w ppm arkusze papierów - przy pomocy pliku excel. Z zapamiętywaniem ppm przy przenoszeniu danych zawsze były kłopoty, to coś się niepotrzebnego dodawało, to nadpisywało na to czego się nie chciało, teraz mam osobne ustawienia poza zwcadowe do załadowania do dwga więc żaden update z nadpisaniem wszystkiego mi nie grozi. Edytowane 4 Grudnia 2020 przez alf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi