czarnula_100 Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Witam Testuję nakładkę i wyskakuje mi następujacy błąd ZWMetric:Locals:Get : *error*: incorrect type - nil Zwcad 2020 vernum = "2019.05.29(46310)_x64" (read only) nadmienię że nakładka na wersje 2019 (v. polska) działa bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Dzień dobry, czy do ZWCAD 2020 używa Pani nakładki ZWMetric w wersji 2020? Można ją pobrać z tego adresu https://cad.szansa.net.pl/?dir=ZWMetric_2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 15 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Jak najbardziej. zainstalowałam również x64 bo taki system posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 15 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Dzień dobry. W jakich sytuacjach to się objawia? Sprawdzałem przed chwilą na najnowszej wersji i na pustym pliku i taki problem się nie powtórzył. Być może coś siedzi w pliku na którym Pani pracuje. Proszę przesłać przykładowy plik na pomoc@zwcad.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 16 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 witam Nie jest to wina pliku ponieważ nakładka nie odpala się nawet przy nowo utworzonym Może problem tkwi w tym, ze obecnie do testowania mam zainstalowane nakładki BIK , cad profi oraz e-cad jednocześnie z nakladką ZwMetric Chciałam je przetestować przed ewentualnym zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Witam, Proszę przy zamkniętym programie uruchomić plik ZWMetricUpdater_2020.exe w katalogu C:\Szansa\ZWMetric\2020 i sprawdzić czy nadal pojawia się komunikat. Jeśli tak, proszę napisać przy uruchomieniu jakiej funkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 16 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Niestety nie podziałało .Problem pojawia się przy funkcjach które wywołują okno główne wyboru i parametrów Działa ZwMetric:AA i pomiar długości Pozostałe funkcje wyboru jak na załączonym pliku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Można odłączyć pozostałe nakładki i sprawdzić zachowanie, bo może być jakiś konflikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 16 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Tak trochę z innej beczki . Testuję nakładkę na ZWcad 2019 i mam pytanie czy zamiast wygenerowanego tekstu (pola powierzchni ) w metryczce nie mógłby się pojawić pomiar jako pole Nakładka jest bardzo przydatna ale jakakolwiek modyfikacja obrysu niestety nie aktualizuje pola powierzchni w metce i trzeba ją generować od początku Wiem że powyższe rozwiązanie ma swoje minusy ale i plusy. Gdyby była możliwość wyboru jak w nakładce BIK. Tam można wybrać text i wybrać wstawienie pola . Jeśli coś takiego by się pojawiło jestem pierwsza w kolejce do kupna nakładki😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 16 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Ja tez myślę ze problemem mogą być nakładki. Niestety nie wiem jak odłączyć pozostałe nakładki tym bardziej że teraz korzystam z licencji czasowych na zapoznanie się z nimi. Myślę że na razie zawieszę problem. Mogę testować na 2019 i to robię. Jak odinstaluję pozostałe nakładki odezwę się . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi