BKW Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 2018.10.23(38586)_x64 Program nie znajduje punktów przecięcia z blokiem przeskalowanym nieproporcjonalnie - gdy jeden z kierunków ma inną skalę od pozostałych widzi tylko punkty charakterystyczne bloku (END, INS itp) lub elementów niezblokowanych. Po ustawieniu takich samych skal na wszystkich kierunkach sytuacja wraca do normy i punkty przecięcia są odnajdowane (skala bloku nie musi być 1). Najciekawiej przedstawia się próba wymuszenia wyszukiwania puntu - np. nearesta (przecięcia, przewidywanego przecięcia itp) - pokazane na załączonym obrazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Proszę o przesłanie tego bloku do nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Witam, podobny problem zgłaszałem już ponad rok temu. (link do posta) https://forum.cad.info.pl/topic/2127-bloki-lokalizacja-wzgl%C4%99dem-obiektu-f3/?tab=comments#comment-15593 Niestety pomimo wydania kilku wersji programu do tej pory nie udało się poprawić tego błędu... pozostaje trzymanie kciuków i oczekiwanie na rozwiązanie problemu :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Poprzedni przypadek dotyczył sytuacji, kiedy skala Z wstawienia bloku była znacznie nieproporcjonalna w stosunku do skali X i Y, ale generalnie odświeżyliśmy te zgłoszenia w ZWSOFT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BKW Opublikowano 18 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 W załączeniu plik z blokiem bloksnap.dwg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Witam, zauważyłem u mnie jeszcze jeden problem z funkcją SNAP. W przypadku plików, w których wczytany jest blok z duża ilością obszarów zakreskowanych, albo z dużym obszarem, który jest wypełniony HATCHem (zakreskowany), program ma problem z niektórymi punktami charakterystycznymi. U mnie objawia się to zwłaszcza, gdy mam wczytany blok (z HATCHAMI). Uruchamiam komendę (np. rysuj linię/polilinię) i wybieram pierwszy punkt linii. Ze złapaniem pierwszego punktu nie mam problemu, niestety z kolejnym jest już trudniej. Muszę najechać na punkt charakterystyczny i poruszać myszą na boki, żeby wyświetlił się punkt... Dobrze widać to zwłaszcza przy punktach przecięcia linii z jakąś linią w bloku. Ogólnie zauważyłem, że często problemy ze SNAPami dotyczą bloków, zwłaszcza tych dużych (z duża zawartością elementów, a kreskowanie chyba jeszcze pogłębia problem). Wygląda to tak, jakby funkcja związana z łapaniem punktów charakterystycznych zacinała się. Postaram się później przesłać na priv krótki filmik obrazujący problem oraz przykładowy plik, w którym można wyłapać objawy (przynajmniej u mnie takowe są)... Ten sam plik sprawdzony na tym samym komputerze ale w AC i BC działa prawidłowo, płynnie i bez objawów zacinania się przy łapaniu punktów charakterystycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 przy obiektach 3d face nearest też głupieje w analogiczny sposób.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi