bobik_123 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Witam vernum = "2018.07.26(35476)_x64" (ZWCAD 2019) Witam dwie sprawy: 1. Ustawiam sobie skalę rzutni. Następnie zaznaczam tą rzutnię (ramkę) i ustawiam skalę opisową w oknie właściwości. Ta operacja powoduje automatyczną zmianę ustawionej wcześniej skali rzutni. Skalę rzutni muszę ustawiać ponownie. 2. Kopiuję sobie taki arkusz (PPM na belce z nazwami arkuszy - Przesuń lub Kopiuj) - kopiuje, ale zachowuje tylko skalę rzutni. Skala opisowa jest resetowana. Prosiłbym o sprawdzenie. Ja testowałem na moich plikach oraz na czystych plikach. Pozdrawiam Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Dziękuję za informacje, będziemy sprawdzać. Cytuj
perlon Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2018 (edytowane) W 2019 SP1 w dalszym ciągu jest sprzężona ze sobą zmiana Annotation scale z Standard scale. Nie wiem czy to jest zamierzone ale wg mnie obie skale powinno się ustawiać niezależnie. Tak na marginesie. Jest gdzieś porządny opis jak to działa, żeby nie używać metody "na macanta"? Edytowane 15 Listopada 2018 przez perlon Cytuj
Adam Klaczek Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2018 Dzień dobry, Czy skale opisowe (skale rzutni) ma Pan dodane do listy skal obiektów opisowych? Może ten krótki filmik będzie przydatny: Skale_opisowe.mp4 pawmal i perlon 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi