bobik_123 Posted August 27, 2018 Report Share Posted August 27, 2018 Witam vernum = "2018.07.26(35476)_x64" (ZWCAD 2019) Witam dwie sprawy: 1. Ustawiam sobie skalę rzutni. Następnie zaznaczam tą rzutnię (ramkę) i ustawiam skalę opisową w oknie właściwości. Ta operacja powoduje automatyczną zmianę ustawionej wcześniej skali rzutni. Skalę rzutni muszę ustawiać ponownie. 2. Kopiuję sobie taki arkusz (PPM na belce z nazwami arkuszy - Przesuń lub Kopiuj) - kopiuje, ale zachowuje tylko skalę rzutni. Skala opisowa jest resetowana. Prosiłbym o sprawdzenie. Ja testowałem na moich plikach oraz na czystych plikach. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted August 27, 2018 Report Share Posted August 27, 2018 Dziękuję za informacje, będziemy sprawdzać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
perlon Posted November 15, 2018 Report Share Posted November 15, 2018 (edited) W 2019 SP1 w dalszym ciągu jest sprzężona ze sobą zmiana Annotation scale z Standard scale. Nie wiem czy to jest zamierzone ale wg mnie obie skale powinno się ustawiać niezależnie. Tak na marginesie. Jest gdzieś porządny opis jak to działa, żeby nie używać metody "na macanta"? Edited November 15, 2018 by perlon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted November 15, 2018 Report Share Posted November 15, 2018 Dzień dobry, Czy skale opisowe (skale rzutni) ma Pan dodane do listy skal obiektów opisowych? Może ten krótki filmik będzie przydatny: Skale_opisowe.mp4 perlon and pawmal 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts