Martin_S Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Witam Czy jest możliwość pokazania krótkiego dowolnego przykładu jak utworzyć prosty blok dynamiczny w 2019 beta, próbowałem, i mi nie wyszło? Będe próbował dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Proszę bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 24 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 (edytowane) dziekuje...zaczynam chyba łapac niuanse 😉 Edytowane 24 Lipca 2018 przez Martin_S Mery 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 I sam plik blok-dynamiczny-rozciaganie.dwg Martin_S, pawmal i Mery 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 25 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 ..i pomyslec ze na to czekałem 4 lata 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 I jeszcze taki przykład Mery, MirekM, dmatusz3 i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mery Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Ja już jestem myślami na północnym wschodzie Polski 😉 Blok ze stanami widoczności według mnie czekam na sugestie jak w łatwiejszy sposób edytować istniejące obiekty w kolejnych stanach widoczności (ja skopiowałam obiekty z shiftem i punktem bazowym, stworzyłam nowy stan widoczności, wkleiłam, edytowałam, zapisałam) - czuję, że to działanie "na około" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 A dzisiaj coś takiego. Dołączam też dwg. drzwi 80x200.dwg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bprzychodniak Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Dnia 25.07.2018 o 11:18, dmatusz3 napisał: I sam plik blok-dynamiczny-rozciaganie.dwg W przykładzie dmatusz3 widziałbym jeszcze powiązanie ze sobą parametrów odległości w taki sposób, aby elementy bloku rozciągały się jednocześnie przy przesunięciu tylko jednym uchwytem. Przy tej procedurze należy pamiętać o zmianie we właściwościach parametru opcji "Szereg Akcji" na "Tak". blok-dynamiczny-rozciaganie_powiązane parametry.dwg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 27 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Czy jest możliwe powiązanie w bloku dynamicznym zmiennej atrybutowej np. = długości polilinii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Może coś takiego? Sam plik blok-z-atrybutem.dwg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojacek Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 A czy można też w atrybucie bloku jako FIELD-y ustawić wartości parametrów bloku dynamicznego. Tak jak poniżej (w AC)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 27 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Dziękuję ...o to mi chodziło...zaadaptowałem to do swojego rozwiązania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 (edytowane) Czy jest możliwa operacja matematyczna w takim "FIELD" który np. odczytuje dł. polilinii- to umiem , da sie....ale drugi "FIELD" dzieli ta wartość przez liczbę całkowitą = L/x Edytowane 30 Lipca 2018 przez Martin_S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Może taki sposób będzie dobry?, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 (edytowane) dokładnie tak sobie zrobiłem..ponadto taki blok "pracuje" w ZWCAD ARCHITECTURE 2015 SP2 także, po modyfikacji polecenie regen i jest ok dzieki Edytowane 30 Lipca 2018 przez Martin_S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIBB1991 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Jak uruchomić PALETY AUTORSKIE BLOKU? Polecenie _BAUTHORPALETTE nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 Możliwość tworzenia bloków dynamicznych jest dostępna tylko w tych wersjach programu https://jakicad.pl/pobierz/819/ZWCAD_2019_PLK_Win_32bit.exe https://jakicad.pl/pobierz/822/ZWCAD_2019_PLK_Win_64bit.exe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 update, czy wersja zw2021 ma ww funkcjonalność dotyczacą bloków dynamicznych? Używam anglelskiej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Możliwość tworzenia bloków dynamicznych jest dostępna tylko w tych wersjach programu https://jakicad.pl/pobierz/819/ZWCAD_2019_PLK_Win_32bit.exe https://jakicad.pl/pobierz/822/ZWCAD_2019_PLK_Win_64bit.exe Lista zmian w wersji 2021 jest dostępna tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi