Chris Posted August 2, 2017 Report Share Posted August 2, 2017 Witam, czy jest szansa na wprowadzenie aktywnej obwedni kreskowania z ZWCad 2018? Przyznaję, że w stosunku do innych CADów brak tej funkcji doskwiera... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted August 2, 2017 Report Share Posted August 2, 2017 Tak, jest planowana z tego co sprawdziłem w notatkach to pod koniec tego roku. Ale to moje zapiski z konferencji z początku tego roku, więc nie chcę się deklarować na 100%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris Posted August 2, 2017 Author Report Share Posted August 2, 2017 OK. Dzięki za informacje. 3mam kciuki żeby udało się do końca roku wprowadzić taką funkcję w programie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KiKa Posted December 1, 2017 Report Share Posted December 1, 2017 Mam pytanie dotyczace uzycia funkcji obwiedni. Czy jest możliwość albo czy będzie można hurtowo obrysowac kreskowanie znajdujace sie na jednej warstwie? Przyznam że baaaardzo uprościłoby to prace i przyspieszyło. Nie mówiąc o aspektach zdrowotnych tj. zesztywnienie karku gdy masz tak całe dnie robic.\\ dzięKuję. Kinga Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted December 1, 2017 Report Share Posted December 1, 2017 W samym programie raczej się nie da hurtowo dodać obwiedni do kreskowań, ale postaramy się stworzyć jakiś skrypt, który poradzi sobie z tym automatycznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted December 1, 2017 Report Share Posted December 1, 2017 Dzień dobry, Przystosowaliśmy nieco kod z wątku https://forums.autodesk.com/t5/autocad-forum/recreate-multiple-hatch-boundaries-at-once/td-p/2830887 LISP odtwarza obwiednie wszystkich zaznaczonych kreskowań. Do załadowania przez _appload -> Dodaj plik -> Wczytaj -> Dodaj do listy startowej -> OK Uruchamiany poleceniem OOK Pozdrawiam. OOK.lsp dmatusz3 and pawmal 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris Posted December 11, 2017 Author Report Share Posted December 11, 2017 ZWCAD 2018 vernum = "2017.12.05(24685)_x64" Nie wiedzę aktywnej obwiedni kreskowania... Udało się wprowadzić aktywną obwiednię w SP1 czy jednak nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted February 14, 2018 Report Share Posted February 14, 2018 Dzień dobry, W SP2 będzie aktywna obwiednia kreskowania (jest w SP2 Beta - vernum 2018.02.11(28325)_x64) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts