jacnightingale Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) vernum = "2017.05.08(17156)_x64" (tylko do odczytu) Cześć, według mnie problem leży w ostatniej aktualizacji, bo nie kojarzę, żebym miał z tym problem wcześniej. Błąd pojawia się jak chcę narysować linię, po już istniejącej linii, tylko zależy mi na konkretnej długości i na tym, żeby leżała dokładnie na tej poprzedniej. Wygląda to tak, że łapię poprzednią linię, wpisuję z klawiatury zadaną długość, następnie najeżdżam myszką na poprzednią linię, tak, żeby pojawił mi się znaczek "bliski" i klikam enter. Powinno mi narysować żądaną linię, nałożoną na tej wcześniejszej, a efekt jest taki, że linie nie pokrywają się. To samo tyczy się innych snapów, nie tylko "bliski". Ogromnie istotny problem, ponieważ uniemożliwia płynne i precyzyjne rysowanie. Edytowane 25 Maja 2017 przez jacnightingale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek-M Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) Potwierdzam, że problem faktycznie występuje. Załączam zmierzone rozbieżności polilinii, które rysowałem względem przyciągania do końców istniejącej polilinii. Zaobserwowane rozbieżności nie są proporcjonalne do długości linii. Uważam, że jest to bardzo poważny błąd. vernum = "2017.05.08(17156)_x64" (read only) EN Edytowane 25 Maja 2017 przez Marek-M Poprzedni numer wersji zlinkował się z obrazkiem. Poprawiłem na zwykły tekst. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Tak faktycznie, potwierdzam, położenie kursora ma priorytet nad uchwytem. Postaram się dowiedzieć czegoś więcej. Marek-M 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Dzień dobry, Problem jest zgłoszony do producenta. Najprostszym obejściem wydaje się odwrócenie nieco ciągu rysowania: - po _line - wybrać K (kąt) i wskazać punkt na pierwszej linii - następnie zadać długość drugiej linii Pozdrawiam pawmal i jacnightingale 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek210 Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Witam W wersji najnowszej 2017.08.22(21234)_x64 problem nadal nienaprawiony. Rozwiązanie zastępcze podane przez AK można zastosować tylko podczas rysowania linii. Dla polinii dochodzi kolejny krok - zamiana linii na polinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Dzień dobry, W ZWCAD 2018 vernum 2017.09.18 problem jest rozwiązany. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 vernum = "2017.09.18(21849)_x64" (tylko do odczytu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Myślę, że problem został rozwiązany, zamykam temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi