alf Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) po wykonaniu następującej sekwencji komend rys chciałabym by zachowywał się tak jak potrzebuję, tj obracał mi widok tak jak chcę (zgodnie z obiektem), orto działało zgodnie z widokiem ale zachowywał odczyt współrzędnych bez obrotu. Teraz w zw2017, ostatnia komenda (tj. obrót ucs_view) nie działa. Krzyż (działąnie orto) jest obrócone zgodnie z układem ucs_world Command: _ucs Currently in World UCS. Enter an option [?/Face/3point/Delete/OBject/Origin/Previous/Restore/Save/View/X/Y/Z/ZAxis/World] <World>: _ob Select an entity to align UCS: Command: PLAN Enter an option [Current UCS/UCS/World] <Current UCS>: Command: Command: Command: _ucs Current UCS is unnamed. Enter an option [?/Face/3point/Delete/OBject/Origin/Previous/Restore/Save/View/X/Y/Z/ZAxis/World] <World>: _w Command: Command: Command: _ucs Currently in World UCS. Enter an option [?/Face/3point/Delete/OBject/Origin/Previous/Restore/Save/View/X/Y/Z/ZAxis/World] <World>: _v Edytowane 4 Listopada 2016 przez alf
alf Opublikowano 11 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2016 będę kontynuować: vernum = "2016.09.30(10203)_x64" (read only) nie działają inne dogodności związane z obrotem widoku ucs+plan, tj np. obrót w stosunku do widoku tekstów, chyba że steruje tym jakaś zmienna systemowa, której ja nie znam
dmatusz3 Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2016 Faktycznie jest problem, sprawdzaliśmy i prosiłem jedną osobę aby napisała informacje. Nie wiem dlaczego nic nie zamieściła.
Adam Klaczek Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2016 Dzień dobry, Przepraszam za zwłokę - sprawdziliśmy i potwierdziliśmy nieprawidłowość. Temat jest zgłoszony do zespołu produktowego producenta. Pozdrawiam.
pawmal Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2016 Witam W mojej ocenie ten problem powinien być rozwiązany. Mam na myśli wersję z dnia 09.12.2016r. Pozdrawiam
dmatusz3 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2016 Ja też sprawdzałem to na wersji ZWCAD 2017 SP1.3 i wszystko działa poprawnie. Zamykam temat.
Rekomendowane odpowiedzi