alf Posted November 4, 2016 Report Share Posted November 4, 2016 (edited) po wykonaniu następującej sekwencji komend rys chciałabym by zachowywał się tak jak potrzebuję, tj obracał mi widok tak jak chcę (zgodnie z obiektem), orto działało zgodnie z widokiem ale zachowywał odczyt współrzędnych bez obrotu. Teraz w zw2017, ostatnia komenda (tj. obrót ucs_view) nie działa. Krzyż (działąnie orto) jest obrócone zgodnie z układem ucs_world Command: _ucs Currently in World UCS. Enter an option [?/Face/3point/Delete/OBject/Origin/Previous/Restore/Save/View/X/Y/Z/ZAxis/World] <World>: _ob Select an entity to align UCS: Command: PLAN Enter an option [Current UCS/UCS/World] <Current UCS>: Command: Command: Command: _ucs Current UCS is unnamed. Enter an option [?/Face/3point/Delete/OBject/Origin/Previous/Restore/Save/View/X/Y/Z/ZAxis/World] <World>: _w Command: Command: Command: _ucs Currently in World UCS. Enter an option [?/Face/3point/Delete/OBject/Origin/Previous/Restore/Save/View/X/Y/Z/ZAxis/World] <World>: _v Edited November 4, 2016 by alf Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted November 11, 2016 Author Report Share Posted November 11, 2016 będę kontynuować: vernum = "2016.09.30(10203)_x64" (read only) nie działają inne dogodności związane z obrotem widoku ucs+plan, tj np. obrót w stosunku do widoku tekstów, chyba że steruje tym jakaś zmienna systemowa, której ja nie znam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted November 12, 2016 Report Share Posted November 12, 2016 Faktycznie jest problem, sprawdzaliśmy i prosiłem jedną osobę aby napisała informacje. Nie wiem dlaczego nic nie zamieściła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted November 14, 2016 Report Share Posted November 14, 2016 Dzień dobry, Przepraszam za zwłokę - sprawdziliśmy i potwierdziliśmy nieprawidłowość. Temat jest zgłoszony do zespołu produktowego producenta. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted December 14, 2016 Report Share Posted December 14, 2016 Witam W mojej ocenie ten problem powinien być rozwiązany. Mam na myśli wersję z dnia 09.12.2016r. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted December 14, 2016 Report Share Posted December 14, 2016 Ja też sprawdzałem to na wersji ZWCAD 2017 SP1.3 i wszystko działa poprawnie. Zamykam temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts