komputer04 Posted October 13, 2016 Report Share Posted October 13, 2016 W wersji 2012 możliwe było eksportowanie pliku z zapisem jako dwg. PLIK -> EKSPORTUJ RYSUNEK JAKO -> Zapisz jako dwg W wersji 2015 Clasicc tego nie ma. Czy może jest w innym miejscu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted October 13, 2016 Report Share Posted October 13, 2016 Witam. ZWCAD 2012 i ZWCAD Classic mają identyczne menu / okno dialogowe i formaty zapisu polecenia Eksport... Format DWG powinien być ustawiony jako domyślny w Opcje -> zakładka Otwieranie i zapisywanie Jeżeli chce Pan zapisać plik jako DWG, wystarczy wybrać Plik -> Zapisz jako... Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komputer04 Posted October 13, 2016 Author Report Share Posted October 13, 2016 Witam Formaty zapisu polecenia eksport ZWCAD 2012 miał dodatkowo zapis do dwg ( w postaci bloku). Pamietam też, że miałem domyślnie zapisywanie plików w formacie dxf. Pomagało to w szybkim zapisie części rysunku (fragmentu). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted October 13, 2016 Report Share Posted October 13, 2016 Witam Jest takie polecenie WBLOCK do zapisu wybranych obiektów. Przy eksporcie nie ma opcji zapisu do dwg. DWG i DXF jest formatem standardowym. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komputer04 Posted October 13, 2016 Author Report Share Posted October 13, 2016 Chodzi mi o tego typu rozwiązanie jak w załaczonym pliku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted October 13, 2016 Report Share Posted October 13, 2016 Witam Takie opcje były dostępne w wersjach z serii "+" czyli np. ZWCAD+2012, ZWCAD+2014. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted October 17, 2016 Report Share Posted October 17, 2016 Dnia 13.10.2016 o 15:17, komputer04 napisał: Chodzi mi o tego typu rozwiązanie jak w załaczonym pliku. Myślę, że spokojnie osiągnie Pan taki sam efekt używając polecenia WBLOCK lub PISZBLOK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komputer04 Posted October 24, 2016 Author Report Share Posted October 24, 2016 Dziękuję za odpowiedzi. Mam nadzieję, że w wersji 2017 funkcja ta będzie dostępna wg mojego opisu. Korzystanie z WBLOCK jest wolniejsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 Możliwość eksportu do bloku została dodana w dzisiejszym wydaniu VERNUM = "2016.11.14(11574) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komputer04 Posted February 21, 2017 Author Report Share Posted February 21, 2017 vernum = "2017.01.23(13656)_x64" Faktycznie w menu rozwijalnym dodaliście "Block(*.dwg). Tylko, że nie działa. Plik jest zapisywany jako .bmp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted February 21, 2017 Report Share Posted February 21, 2017 Proszę się upewnić, że wybiera Pan rozszerzenie .dwg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komputer04 Posted February 21, 2017 Author Report Share Posted February 21, 2017 Tak, zrobiłem. Po wyborze .dwg plik zapisywany jest jako .bmp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_S Posted February 21, 2017 Report Share Posted February 21, 2017 (edited) Hmm, na SP2.0 jest ok....wycielo mi zaznaczenie i zrobiło plik DWG Edited February 21, 2017 by Martin_S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted February 21, 2017 Report Share Posted February 21, 2017 42 minuty temu, komputer04 napisał: Po wyborze .dwg plik zapisywany jest jako .bmp. Proszę o wstawienie zrzutu ekranu z linii poleceń po wybraniu nazwy pliku i kliknięciu "zapisz". Przykładowy zrzut pokazałem poniżej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komputer04 Posted February 21, 2017 Author Report Share Posted February 21, 2017 Po wskazaniu obiektów nie ma kolejnych poleceń. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted February 21, 2017 Report Share Posted February 21, 2017 Ja mam taki komunikat w momencie gry wybieram inny format. Poniżej nagrałem film, ilustrujący jak to wygląda u mnie. Proszę o informacje, w którym momencie występują różnice? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_S Posted February 21, 2017 Report Share Posted February 21, 2017 Ja potwierdzam procedure tak samo jak na w/w filmie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komputer04 Posted February 21, 2017 Author Report Share Posted February 21, 2017 Pytanie: jakim programem nagrywacie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted February 21, 2017 Report Share Posted February 21, 2017 Jeśli chodzi o wersje ZWCAD to ZWCAD 2017 - vernum = "2017.01.23(13656)_x64" (tylko do odczytu) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komputer04 Posted February 21, 2017 Author Report Share Posted February 21, 2017 Przepraszam nie sprecyzowałem. Jakiego programu używacie do nagrywania filmików, które później umieszczacie w postach. Nie jestem w tym biegły a chciałbym nagrać co dzieje się u mnie podczas wyboru Eksportuj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris Posted February 21, 2017 Report Share Posted February 21, 2017 (edited) Polecam oprogramowanie do nagrywania pulpitu oCam. Darmowe i proste w obsłudze. Sam wykorzystuję do nagrywania filmów, które tutaj wstawiam gdy mam problem. Czy post dotyczy ZWCad Classic, czy ZWCad 2017? ;-) Pytam, bo dział dotyczy wersji Classic, a mam wrażenie, że rozmawiacie o wersji 2017... Edited February 21, 2017 by Chris Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted February 21, 2017 Report Share Posted February 21, 2017 Myślę, że najprościej byłoby gdybyśmy mogli na chwilkę spojrzeć do Pana na pulpit Proszę uruchomić ten program https://www.dropbox.com/s/vwxs05vk3tdsrqj/Pomoc_zdalna_ZWCAD_TeamViewer.exe?dl=1 i podesłać w wiadomości prywatnej dane do połączenia. Opis sposobu zaglądania na pulpit znajduje się tutaj https://www.zwcad.pl/rodzaje-pomocy/19-pomoc-zdalna.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted February 21, 2017 Report Share Posted February 21, 2017 5 minut temu, Chris napisał: Czy post dotyczy ZWCad Classic, czy ZWCad 2017? ;-) Teraz o ZWCAD 2017, ale zaczęliśmy w innej wersji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted February 22, 2017 Report Share Posted February 22, 2017 Dziękuję za możliwość połączenia. Udało się zdiagnozować przyczynę, niemniej nie wiemy jeszcze czy problem leży w naszej pomyłce w tłumaczeniu, czy w strukturze menu. Wersja Standard nie posiada możliwości zapisu do formatu SAT, i ta opcja powinna być usunięta z listy. Niemniej się tam pojawia i zaburza kolejność wyboru formatów. Reasumując kolejność formatów w wersji standard jest przesunięta o jedną pozycję, tak więc aby zapisać do .dwg trzeba wybrać format .sat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komputer04 Posted February 23, 2017 Author Report Share Posted February 23, 2017 Dziękuje za szybką i sprawną pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts