Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

ZWCAD 2012 i ZWCAD Classic mają identyczne menu / okno dialogowe i formaty zapisu polecenia Eksport...     Formaty eksportu 2012 i Classic.png

Format DWG powinien być ustawiony jako domyślny w Opcje -> zakładka Otwieranie i zapisywanie

Jeżeli chce Pan zapisać plik jako DWG, wystarczy wybrać Plik -> Zapisz jako...

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam

Formaty zapisu polecenia eksport ZWCAD 2012 miał dodatkowo zapis do dwg ( w postaci bloku). Pamietam też, że miałem domyślnie zapisywanie plików w formacie dxf.

Pomagało to w szybkim zapisie części rysunku (fragmentu).

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
42 minuty temu, komputer04 napisał:

Po wyborze .dwg plik zapisywany jest jako .bmp.

Proszę o wstawienie zrzutu ekranu z linii poleceń po wybraniu nazwy pliku i kliknięciu "zapisz".

Przykładowy zrzut pokazałem poniżej.

2017-02-21 12_26_05-ZWCAD 2017 Professional Edition - [C__Users_dmatusz_Desktop_poli.dwg].png

Opublikowano

Przepraszam nie sprecyzowałem. :)

Jakiego programu używacie do nagrywania filmików, które później umieszczacie w postach.

Nie jestem w tym biegły a chciałbym nagrać co dzieje się u mnie podczas wyboru Eksportuj.

Opublikowano (edytowane)

Polecam oprogramowanie do nagrywania pulpitu oCam. Darmowe i proste w obsłudze.
Sam wykorzystuję do nagrywania filmów, które tutaj wstawiam gdy mam problem.

Czy post dotyczy ZWCad Classic, czy ZWCad 2017? ;-)

Pytam, bo dział dotyczy wersji Classic, a mam wrażenie, że rozmawiacie o wersji 2017...

Edytowane przez Chris
Opublikowano

Dziękuję za możliwość połączenia. Udało się zdiagnozować przyczynę, niemniej nie wiemy jeszcze czy problem leży w naszej pomyłce w tłumaczeniu, czy w strukturze menu.

Wersja Standard nie posiada możliwości zapisu do formatu SAT, i ta opcja powinna być usunięta z listy. Niemniej się tam pojawia i zaburza kolejność wyboru formatów.

Reasumując kolejność formatów w wersji standard jest przesunięta o jedną pozycję, tak więc aby zapisać do .dwg trzeba wybrać format .sat.

format-sat.png