komputer04 Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 W wersji 2012 możliwe było eksportowanie pliku z zapisem jako dwg. PLIK -> EKSPORTUJ RYSUNEK JAKO -> Zapisz jako dwg W wersji 2015 Clasicc tego nie ma. Czy może jest w innym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Witam. ZWCAD 2012 i ZWCAD Classic mają identyczne menu / okno dialogowe i formaty zapisu polecenia Eksport... Format DWG powinien być ustawiony jako domyślny w Opcje -> zakładka Otwieranie i zapisywanie Jeżeli chce Pan zapisać plik jako DWG, wystarczy wybrać Plik -> Zapisz jako... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komputer04 Opublikowano 13 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Witam Formaty zapisu polecenia eksport ZWCAD 2012 miał dodatkowo zapis do dwg ( w postaci bloku). Pamietam też, że miałem domyślnie zapisywanie plików w formacie dxf. Pomagało to w szybkim zapisie części rysunku (fragmentu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Witam Jest takie polecenie WBLOCK do zapisu wybranych obiektów. Przy eksporcie nie ma opcji zapisu do dwg. DWG i DXF jest formatem standardowym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komputer04 Opublikowano 13 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Chodzi mi o tego typu rozwiązanie jak w załaczonym pliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Witam Takie opcje były dostępne w wersjach z serii "+" czyli np. ZWCAD+2012, ZWCAD+2014. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Dnia 13.10.2016 o 15:17, komputer04 napisał: Chodzi mi o tego typu rozwiązanie jak w załaczonym pliku. Myślę, że spokojnie osiągnie Pan taki sam efekt używając polecenia WBLOCK lub PISZBLOK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komputer04 Opublikowano 24 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Dziękuję za odpowiedzi. Mam nadzieję, że w wersji 2017 funkcja ta będzie dostępna wg mojego opisu. Korzystanie z WBLOCK jest wolniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Możliwość eksportu do bloku została dodana w dzisiejszym wydaniu VERNUM = "2016.11.14(11574) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komputer04 Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 vernum = "2017.01.23(13656)_x64" Faktycznie w menu rozwijalnym dodaliście "Block(*.dwg). Tylko, że nie działa. Plik jest zapisywany jako .bmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Proszę się upewnić, że wybiera Pan rozszerzenie .dwg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komputer04 Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Tak, zrobiłem. Po wyborze .dwg plik zapisywany jest jako .bmp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 (edytowane) Hmm, na SP2.0 jest ok....wycielo mi zaznaczenie i zrobiło plik DWG Edytowane 21 Lutego 2017 przez Martin_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 42 minuty temu, komputer04 napisał: Po wyborze .dwg plik zapisywany jest jako .bmp. Proszę o wstawienie zrzutu ekranu z linii poleceń po wybraniu nazwy pliku i kliknięciu "zapisz". Przykładowy zrzut pokazałem poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komputer04 Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Po wskazaniu obiektów nie ma kolejnych poleceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Ja mam taki komunikat w momencie gry wybieram inny format. Poniżej nagrałem film, ilustrujący jak to wygląda u mnie. Proszę o informacje, w którym momencie występują różnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Ja potwierdzam procedure tak samo jak na w/w filmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komputer04 Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Pytanie: jakim programem nagrywacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Jeśli chodzi o wersje ZWCAD to ZWCAD 2017 - vernum = "2017.01.23(13656)_x64" (tylko do odczytu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komputer04 Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Przepraszam nie sprecyzowałem. Jakiego programu używacie do nagrywania filmików, które później umieszczacie w postach. Nie jestem w tym biegły a chciałbym nagrać co dzieje się u mnie podczas wyboru Eksportuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 (edytowane) Polecam oprogramowanie do nagrywania pulpitu oCam. Darmowe i proste w obsłudze. Sam wykorzystuję do nagrywania filmów, które tutaj wstawiam gdy mam problem. Czy post dotyczy ZWCad Classic, czy ZWCad 2017? ;-) Pytam, bo dział dotyczy wersji Classic, a mam wrażenie, że rozmawiacie o wersji 2017... Edytowane 21 Lutego 2017 przez Chris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Myślę, że najprościej byłoby gdybyśmy mogli na chwilkę spojrzeć do Pana na pulpit Proszę uruchomić ten program https://www.dropbox.com/s/vwxs05vk3tdsrqj/Pomoc_zdalna_ZWCAD_TeamViewer.exe?dl=1 i podesłać w wiadomości prywatnej dane do połączenia. Opis sposobu zaglądania na pulpit znajduje się tutaj https://www.zwcad.pl/rodzaje-pomocy/19-pomoc-zdalna.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 5 minut temu, Chris napisał: Czy post dotyczy ZWCad Classic, czy ZWCad 2017? ;-) Teraz o ZWCAD 2017, ale zaczęliśmy w innej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Dziękuję za możliwość połączenia. Udało się zdiagnozować przyczynę, niemniej nie wiemy jeszcze czy problem leży w naszej pomyłce w tłumaczeniu, czy w strukturze menu. Wersja Standard nie posiada możliwości zapisu do formatu SAT, i ta opcja powinna być usunięta z listy. Niemniej się tam pojawia i zaburza kolejność wyboru formatów. Reasumując kolejność formatów w wersji standard jest przesunięta o jedną pozycję, tak więc aby zapisać do .dwg trzeba wybrać format .sat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komputer04 Opublikowano 23 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Dziękuje za szybką i sprawną pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi