Marek-M Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Plik DWG (mapa) o wielkości 60MB elegancko jest otwierany w ZWCAD 2015+ i praca na nim jest bezproblemowa. Próba otwarcia tego samego pliku w ZWCAD 2017 x64bit powoduje crash programu. Mam nadzieję, że to jeszcze naprawią. Wysłałem im raport z crasha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 08.06.2016 - Hmmm, czy to nie dzisiaj miała się ukazać otwarta wersja 2017 + ?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 W tym tygodniu ma być jedna wersja z poprawkami, oraz w przyszłym także. Planujemy, że ta wersja z przyszłego tygodnia to będzie otwarta beta. Harry 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Ściągnąłem wersję beta ze strony producenta. Pierwsze wrażenie - jak najbardziej pozytywne - pod względem wizualnym. Natomiast zauważyłem niestety, że w dalszym ciągu zastępuje nazwy bloków dynamicznych na *Uxx :/ Testujemy dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Bloki dynamiczne będą dodane do wersji oficjalnej. Obsługa ma być taka sama jak w + 2015. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Obsługa ma być taka sama jak w + 2015. Czyli też będzie przekształcać nazwy bloków na *Uxx ? Może uda się chociaż zrobić, by tej nazwy nie zmieniało na wyciąganiu atrybutów lub bcount ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Z tego co się orientuje, to w 2017 będziemy w stanie wspomóc programistycznie przy wyciąganiu atrybutów, gdyby były problemy. Harry 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Znalazłem kolejną wątpliwą rzecz w wersji beta 2017, którą przypuszczam, że zauważyliście - to problem z xrefami. 2015+ i classic bez kłopotu podczytują ścieżkę i odnośnik - natomiast 2017 gubi ścieżkę i odnośnik trzeba wstawiać na nowo:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Znalazłem kolejną wątpliwą rzecz w wersji beta 2017, którą przypuszczam, że zauważyliście - to problem z xrefami. 2015+ i classic bez kłopotu podczytują ścieżkę i odnośnik - natomiast 2017 gubi ścieżkę i odnośnik trzeba wstawiać na nowo:/ "SELECTSIMILAR" też nie działa :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayster Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Ściągnąłem wersję beta ze strony producenta. Pierwsze wrażenie - jak najbardziej pozytywne - pod względem wizualnym. Natomiast zauważyłem niestety, że w dalszym ciągu zastępuje nazwy bloków dynamicznych na *Uxx :/ Testujemy dalej. Dalej jest pełno niedoróbek, ale to przecież beta. U mnie ta wersja nie działa najlepiej, są problemy z wydajnością. Szykuje się przymusowy upgrade sprzętu, na którym pracuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Witam, jak idą testy wersji Beta ZWCad 2017? Kiedy można spodziewać się otwartej wersji beta programu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Witam, testy idą dobrze. Myślę, że około środy w tym tygodniu opublikujemy tę wersję. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Czy będzie beta w tym tygodniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Tak powinna być w tym tygodniu na 100%, mieliśmy ją obiecaną na dzisiaj. Harry 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakSwi Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Z ilu wątków na raz może korzystać ZWCAD 2017 w wersji 32 i 64 bit? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Nie wiem. Otworzyłem natomiast plik 90MB i bez ruszania myszką obciążenie było na poziomie od 0% do 1%. Podczas zaznaczania całego rysunku (wszystkich obiektów) wykorzystanie procesora było w zakresie od 12% do 22% (bez ruszania myszką). Wobec tego wnioskuję, że powyżej jednego wątku. ==================================== Wersja beta została opublikowana proszę więc o zakładanie wątków w tym dziale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi