alf Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) nie znajduję (może źle szukam?) w zw v2012 możliwości rozbicia linii o nietypowym stylu, do pojedynczych elementów (elementów geometrycznych, pewnie jakiś bloków, z których składa się styl linii) znalazłam coś takiego http://www.cadforum.cz/cadforum_en/how-to-explode-linetypes-to-dashes-tip6804, ale w ZWCAD-zie nie chodzi ktoś może zna jakieś szybkie rozwiązanie problemu? rozbicie linii mi jest potrzebne, bo mikrostacja głupieje przy wyświetlaniu ich ("krzaczory") a import stylu "lin" do "rsc" nie wychodzi. Przykładowy styl linii *.lin i lisp dołączam PS. Sprawa powyższa - awaryjna :fool: linexp.lsp Fonts.zip Edytowane 23 Czerwca 2015 przez alf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Witam Z tego co sprawdziłem, to dołączony linexp.lsp nie działa w ZWCAD. Ten lisp jest przygotowany na AutoCad i być może wymaga dopasowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 wiem..dlatego wypuszczam problem w sieć zw.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Witam, czy mógłbym prosić o podesłanie tego rysunku? Spróbujemy go przerobić na kreski. Jak sprawa awaryjna, to szybciej tak będzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 awaryjnie już użyłam "zaprzyjaźnionego" acada :D , w którym lisp zadziałał. także dziękuję :give_rose: . Natomiast gdyby się przy okazji udało przerobić lispa, to był by ładny kwiatek do ogródka zwcada, bo w acadzie też nie ma możliwości rozbijania stylów linii, tylko ten lisp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Witam Przeanalizowałem przesłanego przez Panią LISPa. i jego dostosowanie do ZWCADa zapowiada się dość skomplikowanie, ponieważ wykorzystywane jest w nim wiele autorskich funkcji nie będących standardowymi funkcjami LISP. Dodatkowo objęty jest ochroną praw autorskich. Natomiast sam pomysł konwersji typu linii na pojedyncze składowe sprowadza się do tego, że linia jest eksportowana od pliku wmf standardową funkcją CADa WMFOUT. następnie plik WMF jest wstawiony do modelu funkcją WMFIN. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 28 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 odświeżam, moze jakiś pomysł się urodzi.. https://forum.bricsys.com/discussion/30483/explode-line-style-to-separate-entities Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi