niepoprawne wyświetlanie tekstu w oknie tekstowym

Landor

Recommended Posts

Tak wygląda okno tekstowe z wylistowanymi punktami polilinii w AutoCAD LT 2011

listaAuto_wsswahw.png

A tak ta sama lista w ZWCAD+ 2015

listaZWCA_wsswahs.png

Jest to dokładnie ta sama Polilinia, z tego samego pliku otwieranego obydwoma programami.

Jak widać w oknie ZWCADA jest przesunięcie pionowe wyrażenia "od punktu" i tworzy się z tego dodatkowa linijka. Po wklejeniu do excela celem zamiany tekstu na kolumny robi się problem bo trzeba kasować potem co drugi wers aby wszystko było ok. W przypadku tej linii jest "tylko" 11 punktów. Jakoś idzie to przeżyć, ale co w przypadku 100 punktów, 1000 punktów? Awykonalne...

Czy to strukturalny błąd ZWCADA czy da się to jakoś ustawić / poprawić?

Dzięki, czekam zatem na informacje.

Dodam, że dlatego screena zrobiłem na tak dużym oknie, żeby od razu na samym początku wyeliminować możliwość, że tekst po prostu się zawija bo nie mieści na ekranie, ale to niestety nie to.

Witam,

wydaje mi się, że na pierwszy rzut oka nie powinno być z tym problemu.

Kiedyś stworzyliśmy kilka lispów do odczytywania punktów z różnych obiektów, z opcją eksportu punktów.

Natomiast mam małą prośbę odnośnie linków.

https://forum.cad.info.pl/topic/1408-spos%C3%B3b-wstawiania-link%C3%B3w-i-obrazk%C3%B3w/

Pozdrawiam

Witam

Dosyć łatwo można ten tekst "poprawić" korzystając z edytora tekstu. Ja do takich zadań używam programu Notepad++.

Proszę w ZWCADzie skopiować treść z okna historii poleceń.

W Notepadzie++ proszę wkleić tekst i uruchomić funkcję Szukaj [CTRL+F] . W oknie na zakładce Zamień proszę w polu szukany tekst wpisać: "od punktu /r/n" w polu Zamień na proszę wpisać "od punktu "

W polu tryb szukania proszę wybrać Rozszerzony (\n, \r...)

Następnie proszę kliknąć przycisk [Zamień wszystkie]

post-84-0-47549700-1434545147_thumb.png

Oczywiście zgadzam się z Panem.

W ramach eliminacji problemu przekazaliśmy informację o jego zaistnieniu do Producenta programu. To wszystko co na chwilę obecną jesteśmy w stanie zrobić. Sami nie jesteśmy w stanie rozwiązać problemu w programie który nie jest naszego autorstwa.

Możemy natomiast wskazać tymczasowe rozwiązanie obejściowe i to właśnie było moim celem.

Witam

Nie mamy informacji odnośnie tego, kiedy będzie wydana następna kompilacja. Patch'e nie są tworzone. Zresztą tak naprawdę sprawa dotyczy tylko wyświetlenia współrzędnych w inny sposób. W LT jest do usunięcia kolumna, a w ZWCAD wiersz. Tak czy inaczej, trzeba skorzystać z innej aplikacji w celu usunięcia zbędnych informacji. Dla 1000 punktów w Notepad, usunięcie niepotrzebnych linii razem z utworzeniem makra zajęło mi 20 sekund.

Pozdrawiam