KBR Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Miałem ustawione na 10 i odznaczone wyświetlanie ścieżki. Zmieniałem ustawienia w różny sposób nic nie pomogło. Jeżeli zamknę wszystkie rysunki to ścieżka jest wyświetlana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 W wersji 2009i PL jest błąd w tłumaczeniu nazw jednostek (Narzędzia / Ustawienie / Ustawienia uzytkownika). Jest "centimetry" powinno być "centymetry". Oprócz tego są błędy w tłumaczeniu (brak polskich znaków) nazw zakładek w opcjach (Narzędzia / ustawienia) jest "Wybor" oraz "Narzedzia uzytkownika". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam, dziękuje za spostrzeżenie, w następnej wersji wyeliminujemy te błędy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zauważyłem że w wersji 2009i zarówno angielskiej jak i PL nie aktywne jest okno ilości kopi w oknie wydruku? W poprzednich wersjach było ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Pole wpisywania ilości kopii uaktywnia się po wybraniu drukarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Uaktywnia się jeżeli wybieram ploter systemu windows, jeżeli zmienię ustawienia w ZWCAD i zapiszę te ustawienia pod inną nazwą to okienko jest nieaktywne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 ZWCAD2009i ma problem z kompatybilnością z Autocadem 2009. Otwarcie dwg w autocadzie opracowanym w ZWCADZIE2009i powoduje: - brak grotów linii wymiarowej a po otwarciu w zwcadzie pliku dwg2009 nawet zapisanym jako dwg2004 - brak możliwości zmiany tła pod tekstem wymiarowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Błędy v. 2009i, 1. wkurzajacy. Dotyczy stretchowania w trybie orto z osnapem "extenstion". Stretchowanie w trybie orto działa, dopóki nie złapie osnapa extension. Jak złapie extension, wtedy traci układ ortagonalny. Przy czym dla innych osnapów jest ok. W załączniku widać jak to działa..Może coś jest włączone nie tak jak powinno??? 2. W pewnych warunkach nie działa funkcja undo, lub działa w ten sposób, że cofa tylko zmiany widoków, natomiast nie cofa komend. Dzieje się tak nie na nowo otworzonych rysunkach tylko na takich na których się długo pracuje (dużo komend wykonało się w tej samej sesji zwcada). Działa wyłączenie i ponowne włączenie zwcada, ale to chyba nie jest właściwe rozwiązanie. 3. zbyt długie linie kropkowane stają się ciągłe - do tej pory nikt z tym nic nie zrobił - zgłaszany wcześniej 4. Problem sygnalizowany jakoś wcześniej - znikające regiony (Temat: problemy z kółkami) 5. nie tak działająca funkcja mstretch - nie działa opcja remove NO TO PA! HAPPY NEW YEAR! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draft Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 wersja 2009i, problemy takie jak piszecie, a wszystko kończy się : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draft Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 kolejna sprawa,nie mam zielonego pojęcia co to i dlaczego? zaznaczę, że na dysku mnóstwo wolnego miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Przy jakiej operacji występuje ten komunikat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draft Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 WYMIAR LINIOWY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2P Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 W kontekście moich problemów z komunikatem o pełnym dysku, który jest prawie pusty (nie związanych bezpośrednio z ZWCADem), zapytam, czy plik dwg na którym pracujesz zapisany jest lokalnie, czy np na tzw. serwerze plików dostępnym przez otoczenie sieciowe lub mapowanie dysku? =2P= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draft Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 w tym akurat przypadku plik był zapisany na dysku komputera. Przy pracy na plikach znajdujących się na serwerze taki problem jeszcze nie wystąpił:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Witam! Pisałem już o błędzie z odnośnikiem (leader) przypisanym do bloku. Jeżeli przestawiam lub skaluje blok to końcówka odnośnika zaczepiona do bloku ucieka po za okno. Czy ktoś jeszcze zauważył taki błąd? Trochę mnie wkurza bo wszystkie opisy na rysunkach robię za pomocą odnośników. Jedynym rozwiązaniem jest skasować powiązanie, ale wtedy używanie odnośników traci sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draft Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 jeśli chodzi o odnośniki to ja się poddałem i nie korzystam z tego dobrodziejstwa w Zwcadzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Witam!Pisałem już o błędzie z odnośnikiem (leader) przypisanym do bloku. Jeżeli przestawiam lub skaluje blok to końcówka odnośnika zaczepiona do bloku ucieka po za okno. Czy ktoś jeszcze zauważył taki błąd? Trochę mnie wkurza bo wszystkie opisy na rysunkach robię za pomocą odnośników. Jedynym rozwiązaniem jest skasować powiązanie, ale wtedy używanie odnośników traci sens. Nie udało mi się uzyskać podobnego efektu. Prosiłbym o więcej informacji. Odnośniki są w bloku, czy są dostawione do bloku? Skaluje Pan blok z odnośnikami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Blok jest przypisany do bloku. Skaluję lub przesuwam sam blok. cały opis jest wstawiany za pomocą lisp'a. Czasem odnośnik działa ok. a czasem nie. Nie umiem powiedzieć od czego to zależy. Ps.: Chciałem dodać że ten sam plik otwarty w 2010 działa ale nie wiem czy tak będzie zawsze Drawing.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 [...] cały opis jest wstawiany za pomocą lisp'a. [...] Czy mógłby Pan przesłać ten lisp odpowiedzialny za wstawienie odnośnika na maila? Bardzo by nam to pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 To jest przykładowy mam inne lispy, ale wszystkie na tej samej zasadzie. ddt.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi