Skocz do zawartości


Zdjęcie

UWAGA. Aktualizacja do Windows 8.1

Windows 8.1

Best Answer kruszynski , 21 październik 2013 - 08:49

Witam

W katalogu gdzie zainstalowany jest ZWCAD+ 2012 znajduje się plik: wininet.dll. Proszę spróbować usunąć ten plik. ZWSOFT twierdzi, że to powinno pomóc.

 

Pozdrawiam

Go to the full post


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy używam Windows 8? (10 użytkowników oddało głos)

Jakiego systemu operacyjnego używasz?

  1. Windows 98/ME (0 głosów [0.00%])

    Procent z głosów: 0.00%

  2. Windows NT4 (0 głosów [0.00%])

    Procent z głosów: 0.00%

  3. Windows 2000 (0 głosów [0.00%])

    Procent z głosów: 0.00%

  4. Windows XP (0 głosów [0.00%])

    Procent z głosów: 0.00%

  5. Windows Vista (1 głosów [10.00%])

    Procent z głosów: 10.00%

  6. Windows 7 (7 głosów [70.00%])

    Procent z głosów: 70.00%

  7. Windows 8 (2 głosów [20.00%])

    Procent z głosów: 20.00%

  8. Linux (0 głosów [0.00%])

    Procent z głosów: 0.00%

  9. Mac (0 głosów [0.00%])

    Procent z głosów: 0.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 dmatusz3

dmatusz3

    Administrator

  • Administratorzy
  • 1058 postów

Napisano 18 październik 2013 - 16:40

Witam,

 

dzisiaj mieliśmy 2 przypadki, że po aktualizacji systemu Windows z 8.0 do 8.1 przestał się uruchamiać ZWCAD+2012.

 

Aktualizacja ta jest ściągana automatycznie dla osób mających włączoną automatyczną aktualizację systemu operacyjnego.

Prosimy w miarę możliwości wstrzymać się z aktualizacją systemu operacyjnego do wersji 8.1, do czasu wyjaśnienia problemu.

 

Pozdrawiam


  • 0

#2 gruzin

gruzin

    Ekspert

  • Użytkownik forum
  • PipPipPipPipPip
  • 353 postów

Napisano 18 październik 2013 - 18:02

potwierdzam.

ZW+2012 się nie uruchamia po aktualizacji systemu :-(

zw+2014 działa


  • 0
www.instalacjesanitarne.com
www.profilek.pl

#3 dmatusz3

dmatusz3

    Administrator

  • Administratorzy
  • 1058 postów

Napisano 18 październik 2013 - 19:09

potwierdzam.

ZW+2012 się nie uruchamia po aktualizacji systemu :-(

zw+2014 działa

 

Jaką dokładnie wersję Windows 8.1 Pan posiada?

Czy jest jakiś komunikat w logach systemowych?

Antywirus?

 

Sama aktualizacja jest czasami nieco problematyczna - np. http://www.spiderswe...1-problemy.html


  • 0

#4 gruzin

gruzin

    Ekspert

  • Użytkownik forum
  • PipPipPipPipPip
  • 353 postów

Napisano 19 październik 2013 - 07:40

Windows 8 był 64bity wersja PL. Zainstalowany były na min oba ZWCADY+ 2012 i 2014

AKtualizacja windowsa przebiegła bez żadnych problemów. Na razie zauważyłem  problemy tylko z Zwcadem+2012.. Wieczorem moż znajdę czas na przeinstalowanie Zwcada, jak uda mi się naprawić cada to dam znać.

Na win 8.1 zainstalowałem Zwcada Arch. i działa poprawnie.


  • 0
www.instalacjesanitarne.com
www.profilek.pl

#5 Martin_S

Martin_S

    Ekspert

  • Użytkownik forum
  • PipPipPipPipPip
  • 585 postów

Napisano 19 październik 2013 - 10:49

ZWCAD Architecture z września ma wbudowany ZWCAD 2014+, więc powinien działać ---- VERNUM = "2013.09.03(15493)"


  • 0

#6 dmatusz3

dmatusz3

    Administrator

  • Administratorzy
  • 1058 postów

Napisano 19 październik 2013 - 22:06

Zainstalowałem właśnie Win 8 oraz ZWCAD+ 2012. Wszystko OK.

Aktualizuję teraz Windows do wersji 8.1...


  • 0

#7 dmatusz3

dmatusz3

    Administrator

  • Administratorzy
  • 1058 postów

Napisano 20 październik 2013 - 15:10

Po aktualizacji Windows 8.1 przestał działać ZWCAD+ 2012.
Reinstalacja nic nie dała.
Komunikat błędu:
 

Nazwa aplikacji powodującej błąd: ZWCAD.exe, wersja: 1.1.1.10, sygnatura czasowa: 0x51dbcd83
Nazwa modułu powodującego błąd: KERNELBASE.dll, wersja: 6.3.9600.16408, sygnatura czasowa: 0x523d4548
Kod wyjątku: 0xe06d7363
Przesunięcie błędu: 0x00012eec
Identyfikator procesu powodującego błąd: 0xe88
Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01cecd6a8b17c9e2
Ścieżka aplikacji powodującej błąd: C:\Program Files (x86)\ZWCAD+ 2012 PLK\ZWCAD.exe
Ścieżka modułu powodującego błąd: C:\WINDOWS\SYSTEM32\KERNELBASE.dll
Identyfikator raportu: ca549842-395d-11e3-8251-4c72b920f626
Pełna nazwa pakietu powodującego błąd:
Identyfikator aplikacji względem pakietu powodującego błąd:

Prawdopodobnie ZWCAD odwołuje się do czegoś, czego już nie ma w bibliotece C:\WINDOWS\SYSTEM32\KERNELBASE.dll, a było w poprzednich wersjach.
Tryb zgodności z Windows 8, 7, Vista, XP także nie działa.
Google zwróciło kilka wyników - problemów różnych programów po aktualizacji do Win 8.1.

Na przykład:

    Dreamweaver CS6  http://forums.adobe....message/5484274
    http://forums.citrix...threadID=336656
    a nawet Inventor 2014

ZWCAD+ 2014 z tego co testowałem działa bez problemów.
 

EDIT: http://designandmoti...ventor-warning/


  • 0

#8 kruszynski

kruszynski

    Ekspert

  • Moderatorzy
  • 618 postów

Napisano 21 październik 2013 - 08:49   Best Answer

Witam

W katalogu gdzie zainstalowany jest ZWCAD+ 2012 znajduje się plik: wininet.dll. Proszę spróbować usunąć ten plik. ZWSOFT twierdzi, że to powinno pomóc.

 

Pozdrawiam


  • 1

#9 dmatusz3

dmatusz3

    Administrator

  • Administratorzy
  • 1058 postów

Napisano 21 październik 2013 - 17:30

Witam

W katalogu gdzie zainstalowany jest ZWCAD+ 2012 znajduje się plik: wininet.dll. Proszę spróbować usunąć ten plik. ZWSOFT twierdzi, że to powinno pomóc.

 

Pozdrawiam

 

U mnie zadziałało.

ZWCAD+ 2012 uruchamia się bez problemów.


  • 0

#10 gruzin

gruzin

    Ekspert

  • Użytkownik forum
  • PipPipPipPipPip
  • 353 postów

Napisano 22 październik 2013 - 19:05

działa :-)

tzn zwcad2012+ działa. zastanawia mnie co teraz nie będzie działało po skasowaniu tego pliku ?


  • 0
www.instalacjesanitarne.com
www.profilek.pl

#11 dmatusz3

dmatusz3

    Administrator

  • Administratorzy
  • 1058 postów

Napisano 22 październik 2013 - 20:27

działa :)

tzn zwcad2012+ działa. zastanawia mnie co teraz nie będzie działało po skasowaniu tego pliku ?

 

:good: będzie dobrze. Jak dotąd nie zaobserwowaliśmy efektów ubocznych.

Myślę, że procedury z tego pliku zostały przeniesiona do pliku systemowego, który jest w Windows 8.1.

:)


  • 0

#12 Danio

Danio

    Początkujący

  • Użytkownik forum
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 24 listopad 2013 - 11:05

Witam!

 

Posiadam oprogramowanie Autodesk AutoCad 2014 i po aktualizacji systemu Windows do wersji 8.1 program przestał działać (taki sam problem jak u innych użytkowników, którzy się wcześniej wypowiadali tzn błąd krytyczny podczas uruchamiania). W wersji 2014 nie ma pliku wininet.dll lub nie potrafię go znaleźć (zastosowałem tylko wyszukiwanie). Bardzo proszę o pomoc.


  • 0

#13 dmatusz3

dmatusz3

    Administrator

  • Administratorzy
  • 1058 postów

Napisano 24 listopad 2013 - 14:32

Witamy na forum!

 

Z tego co wyczytałem na różnych forach np. tutaj http://answers.micro...7d2aa72c?auth=1

to niestety nie ma jeszcze rozwiązania tego problemu.

Występuje on nie tylko w AutoCAD, ale także AutoCAD Architectural, Electrical 2014. Ktoś też wspominał o Revicie.

Daty ostatnich postów są z wczoraj, więc raczej są aktualne.

 

Niewielkiej grupie osób pomogła instalacja najnowszych sterników do karty graficznej, oraz uruchomienie AutoCAD w trybie zgodności w trybie Windows 7.

 

Jako jedyne skuteczne rozwiązanie przyjmuje się cofnięcie Windows z wersji 8.1 do 8.

Niestety chyba nie da się tego wykonać bez formatowania dysku i świeżej instalacji systemu.


  • 1

#14 Danio

Danio

    Początkujący

  • Użytkownik forum
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 24 listopad 2013 - 18:00

Dzięki dmateusz3, prawdopodobnie będę za kilka dni formatował dysk, ale wolałbym tego uniknąć więc jeśli się czegoś dowiesz, to daj znać. Sam też będę szukał po necie z nadzieją, że coś nowego się pojawi...


  • 0

#15 monika9422

monika9422

    Początkujący

  • Użytkownik forum
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 22 kwiecień 2014 - 16:52

Witam nie wiem czy powinnam podpisywać się pod tym postem ale potzrebna jest mi pomoc. Mam problem z Autocadem 2013 wersja studencka. Pobrałm go ponad miesiąc temu ze strony autoesku i wszystko było wporządku aż do dnia aktualizacji systemu windows 8. Po zainstalowaniu automatycznych aktualizacji alikacji na komputerze Autocad przestał działać, nie reagował na nic nawet nie dało się go zamknąc tylko ctrl+alt+delete. Pomyślałam że zrobie przywracanie systemu sprzed aktualizacji i gdy to zrobiłam program jeszcze bardziej się popsuł. Teraz wyłącza się zaraz po włączeniu i wyskakuje komunikat że został żle zainstalowany a przecież przez miesiąc dziłał bez zarzutu. Bardzo proszę o pomoc!!!!!!


  • 0

#16 pawmal

pawmal

    Ekspert

  • Użytkownik forum
  • PipPipPipPipPip
  • 472 postów

Napisano 23 kwiecień 2014 - 07:32

Witam

Jeśli program nie działa prawidłowo, to myślę, że można przeinstalować program lub wykonać operację naprawy -jeśli jest taka opcja i sprawdzić czy problem został rozwiązany.

Pozdrawiam


  • 0

#17 monika9422

monika9422

    Początkujący

  • Użytkownik forum
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 03 maj 2014 - 10:47

dziekuje za odpowiedź pomogła opcja ponowna instalacja ale problem pojawił sie jeszcze raz i teraz już nic nie działa??? POMOCY co mam zrobić


  • 0

#18 monika9422

monika9422

    Początkujący

  • Użytkownik forum
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 03 maj 2014 - 11:49

próbuje też zaintalować inną wersję ale wyskakuje mi bład komunikacji   1) pakiet instalacyjny zostal przeniesiony z polozenia instalacji co nie jest obslugiwane

2) witryna pobierania firmy autodesk zostala zamknieta
3) zapora blokuje porty sieciowe
 co mam zrobić????


  • 0

#19 gruzin

gruzin

    Ekspert

  • Użytkownik forum
  • PipPipPipPipPip
  • 353 postów

Napisano 03 maj 2014 - 18:22

poszukać pomocy na forum zajmującym się Autocadem.

na przykład tutaj: http://forum.cad.pl/autocad.html

 

pozdrawiam


  • 0
www.instalacjesanitarne.com
www.profilek.pl

#20 monika9422

monika9422

    Początkujący

  • Użytkownik forum
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 03 maj 2014 - 19:41

Bardzo prosze o jakieś wskazówki ten program jest mi strasznie potrzebny!!!!


  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych