dmatusz3 Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Tutaj zamieściłem nieco informacji: http://zwcad.pl/syble-wygodne-funkcje-online.html Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Witam, Jak skonfigurować Syble, tak aby w chmurze zapisywał oprócz pliku załączniki? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Witam Nie dysponujemy na razie szczegółową dokumentacją tej funkcji. Postaram się uzyskać takie informacje od ZWSOFT i zamieszczę te informacje jak tylko będzie to możliwe Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Witam W samym ZWCADzie nie można skonfigurować żeby załączniki zapisywały się w chmurze. Należy załączane pliki przenieść ręcznie do katalogu synchronizacji chmury Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Tak myślałem, po kilku próbach przeniosłem pliki ręcznie tylko, że bezpośrednio do Dropboxa.. Dziękuję za informację. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Witam, Jest jakiś problem z synchronizacją danych. W drugiej becie funkcja działała a w ostatecznej już nie. Występuje problem ze skryptami na DropBoxie (logowanie ze strony przebiega bez problemu) i autoryzacja się nie udaje. Podobnie z funkcja aktualizacji. Program sprawdza aktualizacje i wyświetla błąd połączenia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Witam Dziękuję za informację. Obecnie nie jest dostępna, żadna nowa aktualizacja, ale spróbujemy się czegoś więcej dowiedzieć od producenta. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 W załaczeniu zrzuty ekranu z komunikatami błędów. Wczoraj nie załączyłem a dzisiaj próbowałem na innym komputerze i efekt jest ten sam. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Witam Dziękuję za zrzuty. Informację o błędach w sktyptach prześlemy do producenta. Jeśli chodzi o funkcję automatycznej aktualizacji, to ma ona być dostępna w wersji SP1. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Witam,Jest problem z synchronizacją danych pod W7. Syble, po prawidłowej autoryzacji z Dropbox, uruchamia się ale nie włącza synchronizacji. Komunikat "ZWCAD+ Syble - No sync device was laoaded". Nie pomaga próba ręcznego uruchomienia. Sprawdziłem ustawienia zapory ale tam Syble ma zezwolenie. Pod XP Syble działa i synchronizuje dane. Przy okazji komunikaty o skryptach, o których pisałem w poście z 23 września, nadal się pojawiają. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Witam, a czy mógłby Pan zmienić domyślną przeglądarkę w systemie na inną, np. Chrome, albo Firefox i spróbować ponownie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Zmieniłem na chrome, wyłączyłem Syble, przeprowadziłem autoryzację od nowa i niestety bez zmian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Na Firefox również nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Próbowałem również ustawiać zgodności i uruchamianie jako administrator ZwSyble.exe. Też nic.Nie jest to jakaś bardzo ważna sprawa. Syble i tak synchronizuje tylko plik dwg bez odnośników. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Ciekawa rzecz, uruchomiłem ZWCADA na innym użytkowniku i Syble działa. Czyli to coś na u mnie (na moim użytkowniku). Dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Ustawianie domyślnej przeglądarki nic nie daje bo, jak sprawdziłem na kocie dropbox w zakładce bezpieczeństwo, pomimo ustawienia np. firefoxa jako domyślnej przeglądarki to przy autoryzacji syble z dropboxem uruchamia się sesja IE. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Spróbuję na świeżym komputerze z Win7 zainstalować ZWCAD+ 2014 SP1 oraz dropboxa, i spróbuję się zsynchronizować. :-) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Witam, Utworzyłem nowe konto użytkownika z prawami amina i jak na razie wszystko działa. Stare konto jest tak zaśmiecone, że jakiekolwiek próby czyszczenia itp. sa nieskuteczne. Dziękuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Zapomniałem dodać, że działają wszystkie polecenia z narzędzi dodatkowych (przedtem musiałem je ręcznie wczytywać - za radą @pawmal). Działa bez problemu Profitek w polskiej wersji ZWCAD+ 2014. Przedtem tylko w angielskiej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Dzięki za info :-). Właśnie siadałem do Dropboxa, ale jak działa na nowym użytkowniku, to już nie będę kombinował. To jakiś film nakręcę :). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Jeszcze o Syble. 12 listopada pisałem, że musiałem utworzyć nowego użytkownika żeby działała synchronizacja. Dzisiaj okazało się , że po deinstalacji ZWCAD+ 2014 z września w folderze użytkowników C:\Users\.....\AppData\Roaming\ZWSoft\Syble, folder Syble nie został usunięty (nie wiem czemu) i jego zawartość nieco "bruździła". Po jego usunięciu i ponownym włączeniu synchronizacji wszystko działa jak należy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 :good: dzięki za informacje. To pewnie dlatego stworzenie nowego użytkownika pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi