Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przetestowałem dzisiaj ZWCAD+ PLK vernum 2013.05.17(12211) pod Windows XP. 

Przezroczystość działa, jednak po jej włączeniu tif zostaje pogrubiony. Prawidłowo odczytuje informację o rozdzielczości tifa - wstawia raster we właściwych rozmiarach.

W tej samej wersji pod windows 7 odczyt rodzielczości tifa nie działa.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Witam,

Problem odczytu rozdzielczości rastra jednak występuje i pod XP. Rastry, o których pisałem wyżej zostały zeskanowana na konica-minollta bizhub c220 bez  żadnej obróbki - i te wstawiają się bez problemu.

Rastry, o których pisałem we wcześniejszych postach, niektóre przesyłałem, sa to rastry o dużych rozmiarach np 600x1500 mm. Sa One zapisywane w programie do obróbki skanów (nie wiem jakim) i są kompresowane aby miały mniejszą wagę. I te rastry niestety nadal wczytują się z rodzieolczością NONE (żaaden).

Może tu tkwi przyczyna?

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  W dniu 24.06.2013 o 17:37, benek222 napisał:

takie małe pytanko odnośnie wersji SP3.

Czy ta wersja będzie dostępna dla użytkowników którzy posiadają licencję dla ZWCAD 2012.

Tak, wszystkie licencje ZWCAD 2012 są objęte aktualizacją do ZWCAD+ 2012 SP3, z wyjątkiem tych kupionych po kwietniu tego roku (2013), z 20% rabatem http://programycad.net/pl/c/ZWCAD/29

Aktualizacja do ZWCAD+ 2013 (lub jeśli nastąpi przeskok w nazwie od razu do ZWCAD+ 2014) będzie płatna.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Zainstalowałem wersję beta polską przez odinstalowanie i zainstalowanie ponowne, teraz mam wersję 12211 ( przez naprawę nie nie zmieniała się wersja)

Mam taki problem które wydawało mi się ze nie było w poprzednich wersjach. Aliasy nie działają w przypadku kiedy odnoszą się do angielskich poleceń np DIST, LINE itd. Żeby działały trzeba użyć np zamiast "d" - "_d", ale jest to nie do przyjęcia, ponieważ zamiast jednego trzeba wprowadzić dwa znaki i jeszcze pierwszy z shiftem. Próbowałem zmienić ZWCAD.pgp  dodając po "*" "_", ale to nie działa. Czy można to jakoś zmienić? Ewentualnie proszę o listę angielskich poleceń zamienionych na polskie. Niektóre polecenia działają np DIM.

Druga sprawa to przy wczytywaniu pierwszego pliku ZWCAD zapytał mnie o jakąś czcionkę chyba FONF... nie pamiętam dokładnie nazwy, nie widział romans.shx, to dałem Ariel i teraz we wszystkich rysunkach podstawia za romans ariel mimo, że wgrałem mu czcionki i je widzi (ale może nie tam gdzie trzeba tzn. do katalogu w C:\Program Files (x86)\ZWCAD+ 2012 PLK\fonts). Zaczynam, edycję jakieś czcionki romans od razu zamieniana jest na ariel.

Edytowane przez KBR
Opublikowano

Witam

W polskiej wersji ZWCADa angielskie polecenia nie są domyślnie dostępne. Prześlę Panu plik definiujący angielskie aliasy do polskich poleceń, jego wczytanie rozwiąże pierwszy opisany problem

Aby rozwiązać drugi proszę w katalogu support ZWCADa domyślnie (C:\Program Files (x86)\ZWCAD+ 2012 PLK\support\) znaleźć plik zwcad.fmp i usunąć ostatnie linie mapujące czcionki romans.

Opublikowano

Zmieniłem plik ZWCAD.fmp jednak nie pomogło, pewnie jest gdzieś jeszcze zapisany.

Skopiowałem czcionkę ze mienioną nazwą na romans-1.shx i jak ją podstawię za romans to jest ok.

Opublikowano (edytowane)

13-07-2013: Mam taki problem .... system Win7 64bit ....zainstalowane odpowiednie sterowniki do klucza USB

http://www.zwcad.pl/zwcad-download/viewdownload/20-sterowniki-do-kluczy-usb/38-sterownik-do-klucza-usb-do-win7-64-bit.html

Prawym przyciskiem myszy nie otwiera się ZWCAD 2012+ SP2.1 w trybie ADMINISTRATOR.... w czym tkwi problem, jak prawidłowo uruchomic 2012+?

---------------------

14-07-2013: wersja intellicadowa ZWCAD 2012 na Win7 64bit z kluczem USB startuje normalnie, nakładki działają też.

Edytowane przez Martin_S
Opublikowano

Witam

Czy programu nie da się uruchomić tylko w trybie Administratora a klikając dwukrotnie na ikonce otwiera się poprawnie?  W taki przypadku zapora systemowa czy inna kontrola konta użytkownika blokuje program. Czy wyświetla się jakiś komunikat błędu? 

Pozdrawiam

Opublikowano

Dziś przeszedłem różne kombinacje testowe z Waszym zdalnym serwisem poprzez 90_Pomoc_zdalna_DobryCAD.exe

I nie dało się rozwiazać przyczyny braku uruchomienia Zwcada 2012+ EN na win7 zarówno wersji 2.1 jak i 2.0

natomiast ZWCad Architecture majacy wbudowany ZWCAD 2012+ z patchem 2.0 działa, ZWCAD 2014+ beta też działa, intellicadowy ZWCAD 2012 także dziala..... podobno takiego przypadku jeszcze nie przerabialiscie w serwisie. Liczę na rozwiazanie problemu ...w szczególnosci dot. patcha 2.1 z 17 maja 2013.

Plik DxDiag.txt został wysłany też... trzymam kciuki, by udało sie to naprawić.

Opublikowano (edytowane)

Wow....pomogło ...taki niby drobiazg ...ma Pan jednak wieksza wiedze od kolegi :) serdeczne dzieki za pomoc :)

czyli problemem był plik zwxdwgfile.dll po zmianie nazwy ok.

Edytowane przez Martin_S
Opublikowano

Dziękuję za uznanie.  Chciałbym tylko zauważyć że to ja rozmawiałem z Panem telefonicznie, czyli wyszło, że mam wiedzę większą od samego siebie :) . A tak na poważnie to rozwiązanie podpowiedział mi na szybko przedstawiciel ZWSOFT.

Opublikowano (edytowane)

Po zmianie laptopa i systemu z WIN XP SP3 na WIN7 Home Pr. 64 bit następuje jakiś konflikt przy wstawianiu grafik zbrojeniowych

z programu obliczeniowego SPECBUD ver. najnowsza 10+DXF PN

do następujących ZWCADÓW:

ZWCAD 2012+: vernum = "2013.05.17(12211)" tzw. patch 2.1
ZWCAD 2012:_VERNUM = "2011.10.30(17176)"
ZwCAD Architecture 2012+:VERNUM = "2013.03.19(10973)" bazujący na patchu 2.0 2012+
ZWCAD 2014+ BETA: VERNUM = "2013.07.04(14324)"

opisywałem kiedys o tzw. metodzie hybrydowej w http://forum.cad.info.pl/topic/686-zelbet/ ale wtedy miałem win XP SP3 i działało.

Prosiłbym o rozwiązanie tego problemu wspolnymi siłami z serwisem SPECBUD mający e-mail: http://serwis@specbud.pl

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zobrazowanie graficzne:

Dla systemu WindowsXP SP3 wszystkim dowolnym wersjom

ZWCADa działa opcja wstawiania grafiki ...w Architecture także.

Intellicadowy ZWCAD2012

WIN_XP_SP3_ZWCAD2012_01.jpg?revision=728

WIN_XP_SP3_ZWCAD2012_02.jpg?revision=729

ZWCAD z rodziny + (2012+,Architecture2012+,2014+)

WIN_XP_SP3_ZWCAD2012%2B_03.jpg?revision=

WIN_XP_SP3_ZWCAD2012%2B_04.jpg?revision=

WIN_XP_SP3_ZWCAD_Architecture_2012%2B_05

WIN_XP_SP3_ZWCAD2014%2B_06.jpg?revision=

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dla systemu Windows7 64bit wszystkim dowolnym wersjom ZWCADa nie działa opcja wstawiania grafiki

Definicja w programie SPECBUD do exportu grafiki CAD do wersji ZWCAD+

WIN7_64bit_ZWCAD2012%2B_08.jpg?revision=

Dla wersji ZWCAD2012+ patch 2.1 nie działa

WIN7_64bit_ZWCAD2012%2B_09.jpg?revision=

Dla wersji ZWCAD2014+ BETA nie działa też

WIN7_64bit_ZWCAD2014%2B_10.jpg?revision=

w/w grafiki JPG: https://copy.com/WEJ4jpSIwBWS

Edytowane przez Martin_S
Opublikowano (edytowane)

Po wykonaniu podwójnego klikniecia na danym pliku DWG  wyskakuje komunikat "Wystapiły problemy z przesłaniem polecenia do programu " ..a zaraz po chwili (1-2sek.) ZWCAD 2012+ bez problemów otwiera ten plik DWG .... (system WIN7 64 bit) ... czemu tak się dzieje?

WIN7_64bit_ZWCAD2012%2B_11.jpg?revision=

Edytowane przez Martin_S
Opublikowano

Witam

Mieliśmy kilka tego typu zgłoszeń, niestety nie udało nam się dotychczas ustalić przyczyny takiego zachowania. 

Natomiast we wszystkich wspomnianych przypadkach pomimo wyświetlenia tego komunikatu nie było problemów z pracą na programie. Myślę, że do ta niewielkiej uciążliwości można się po prostu przyzwyczaić.

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.