dmatusz3 Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Witam, pojawiła się właśnie nowsza wersja ZWCAD+ 2012 SP3. Nie jest ona przeznaczona do ogólnej publikacji, ale jeśli ktoś ma ochotę zobaczyć na program to chętnie udostępnię linka. Jeśli chodzi o zmiany o duże zmiany to wprowadzono przezroczystość rastrów, oraz wiele innych np. poprawienie edycji tekstu ze znaczkiem średnicy, czy zapamiętywanie wielkości czcionek w linii poleceń. Uwaga. Jest to wersja rozwojowa, z naszych ustaleń na WinXP może wystąpić problem z wyświetlaniem rastrów (ten problem ma być rozwiązany do kilku dni). Oto przykład rastrów z forum, które wyświetlały się błędnie (brak przezroczystości oraz wyświetlanie w negatywie). W taki sposób wyświetlają się w nowej kompilacji. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Witam, Chętnie przeprowadzę testy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Chętnie przeprowadzę testy. Wysłałem Panu link do programu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek_l Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Jeśli przeźroczystość i problem wyświetlania w negatywie jest w tej wersji rozwiązany, to również proszę o link, bo właściwie już tylko na to czekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Jest to wersja rozwojowa, z naszych ustaleń na WinXP może wystąpić problem z wyświetlaniem rastrów (ten problem ma być rozwiązany do kilku dni). Potwierdzam. Na XP rastry przeźroczyste sie nie wyświetlają, na WIN 7 działają tak jak trzeba. W dalszym ciągu w okienku menedzera warstw na dodatkowym monitorze nie da się zmienić parametrów warstw (trzeb a okienko menedzera przeciągnąć na podstawowy monitor). Menedzer warstw nie zapamiętuje szerokości kolumn. W podczytanych jpg'ach nie da się zmienić jasności, kontrastu i przenikania. inne drobnostki są do pominięcia. Jak dla mnie nadaje się do pracy :-) poprawili działanie SHIFTa :-) ciekawe co jeszcze zostało poprawione? Nie ma jakiejś listy z poprawkami? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Witam, jeśli chodzi o pełną listę zmian trudno powiedzieć ale na czym mi najbardziej zależało - poprawiono np. edycję tekstu jednowierszowego ze znakiem np., średnicy, oraz wyświetlanie oznaczenia średnicy. Zwiększono także szybkość kopiowania tekstu. Wiele osób bardzo dokładnie przetestowało i przesłało obszerne informacje. Oto one: jest problem z wydrukiem jeśli raster przezroczysty nałożony jest na drugi - na niektórych drukarkach drukuje się bez przezroczystości (jeden raster zasłania drugi) - a np. na drukarce wewnętrznej do PDFa jest OK, jeśli chodzi o inwersję w znacznej większości wszystko jest dobrze - niemniej jest problem jeśli kolor ekranu jest inny niż czarny, poprawiono wydajność pracy na TIFF jednobitowych (to pewnie jest także powiązane z przezroczystością), jest problem z odczytem skali rastra (źle są odczytywane rozmiary rastra). Wszystkie problemy zostały już zgłoszone. W poniedziałek lub wtorek będę wiedział kiedy to zostanie poprawione. BTW, problem z wyświetlaniem na XP jest już rozwiązany (nie mam jeszcze tej kompilacji). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek_l Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Chyba z tymi rastrami nadal nie jest dobrze: przeźroczystość faktycznie jest, ale pojawianie się w negatywie jest nadal, a dodatkowo rastry są pogrubione (również na wydruku). Poniżej widok z SP3 (ZW) i z ZW2011 (ZW2). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Chyba z tymi rastrami nadal nie jest dobrze: przeźroczystość faktycznie jest, ale pojawianie się w negatywie jest nadal, a dodatkowo rastry są pogrubione (również na wydruku). Poniżej widok z SP3 (ZW) i z ZW2011 (ZW2). Czy mógłby Pan podesłać nam kilka rastrów, które się źle wyświetlają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek_l Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Wysłałem cały projekt na forum@cad.info.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e_CAD Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Witam, Proszę o linka do ZwCAD SP3. Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Wysłałem cały projekt na forum@cad.info.pl Dziękuje, potwierdzam otrzymanie maila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 jeśli chodzi o pełną listę zmian trudno powiedzieć ale na czym mi najbardziej zależało - poprawiono np. edycję tekstu jednowierszowego ze znakiem np., średnicy, oraz wyświetlanie oznaczenia średnicy. Zwiększono także szybkość kopiowania tekstu. Z tym tekstem to jest lepiej ale nie dokońca. Znaczki typu %%C w czcionce simplex.shx już działaja dobrze, ale na czcionce arial jest dalej fatalnie (na nowych plikach jest OK ale w niektórych starych w dalszym ciągu kursor jest nie w tym miejscu co trzeba). Tekst jednowierszowy z obrotem 90° - próba jego edycji jest bardzo niewygodna. Ale to nie jest wersja oficjalna więc nie narzekam za bardzo :-) Czy wiadomo coś o planach naprawienia zapamiętywania szerokości kolumn w oknie menedzera warstw (ta drobnostka denerwuje mnie chyba najbardziej)? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2P Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Jeśli można, również poproszę o link do SP3beta Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Chyba znam przyczynę złej edycji tekstu. Psuje się gdy tekst ma pochylenie inne niz 0. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Witam Dziekuję za informację. Nie mogę powtórzyć problemu z edycją tekstu. Problem odnosi się do textu czy mtextu i jakiej czcionki TrueType czy shx? Obecnie nie znamy daty wprowadzenia zapamiętywania szerokości kolumn w oknie menedżera warstw. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Witam, Potwierdzam problem z symbolem fi (%%C). W ustawieniach edytora (MText) nie można wyłączyć opcji "Always Display as WSWIG". Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Witam Opcja "Always Display as WSWIG" nie jest jeszcze obsługiwana. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Dziekuję za informację. Nie mogę powtórzyć problemu z edycją tekstu. Problem odnosi się do textu czy mtextu i jakiej czcionki TrueType czy shx? Problem występuje z czcionką TrueType (ja testowałem na Arial) na tekście jednoierszowym. Wielowierszowy chyba jest OK. pozdrawiam test tekstow.dwg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Witam Sprawdziliśmy przypadek, który Pan przesłał i we wszystkich tekstach, jakie są w tym rysunku symbol średnicy udało się wpisać poprawnie. Pojawił się natomiast inny problem, polegający na tym, że w czasie kopiowania tekstów przez kombinację CTRL+C, CTRL+V symbol średnicy podmienia się na R^ we wklejonym tekście. To oczywiście zgłosiliśmy już do ZWSOFT. Czy w tych, przypadkach, jakie są na załączonym przez Pana tekście błędny symbol powstał przez wpisanie? czy w skopiowanym tekście? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Mi nie chodzi o błąd związany z wyświetlaniem średnicy tylko o edycję tych tekstów i niepoprawne wyświetlanie pozycji kursora podczas edycji. Symbol wpisałem ręcznie i tekst jednolinijkowy skopiowałem kilka razy i zmieniłem pochylenie i kąt obrotu. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Witam Ok, teraz rozumiem, jest to trochę inaczej niż w znanym nam przypadku, niemniej dalej niepoprawnie. Oczywiście zgłoszę to do ZWSOFT. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Projmag Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 poproszę o linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek222 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 co z wersją na XP bo bym przetestował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Wysłałem Panu linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_ Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Mogę również prosić o linka do tego SP3?Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi