lewica2 Posted May 27 Report Posted May 27 Cześć, nie mogę przenieść warstwy do filtru grupy - przy próbie przeciągania warstwy do filtru zaznaczam (oczywiście niecelowo) wszystkie warstwy po któych przejadę kursorem. Quote
Adam Klaczek Posted May 28 Report Posted May 28 Dzień dobry, Opis może sugerować wciśnięcie (trzymanie) klawisza SHIFT lub CTRL do zaznaczenia. Nie wiem czy tak jest w Autocad - w ZWCAD nie da się zaznaczyć przypadkiem , bo włączy się taka blokada: Może w Autocad da się dodać warstwy do filtra tak: Quote
lewica2 Posted May 28 Author Report Posted May 28 Też tak myślałem, ale nie, żaden przycisk klawiatury nie jest włączony. Quote
RobS Posted May 28 Report Posted May 28 Hej, Problem zaznaczania występuje tylko w AutoCADzie czy w innych programach też szwankuje? Quote
pawmal Posted May 28 Report Posted May 28 Proszę najpierw kliknąć daną warstwę i następnie przeciągnąć kursor poziomo lub kliknąć prawy przycisk myszy na warstwie i wybrać odpowiednią opcję. Quote
lewica2 Posted May 28 Author Report Posted May 28 to nic nie działa. AC działa normalnie oprócz właśnie możliwości przeniesienia warstw Quote
dmatusz3 Posted May 28 Report Posted May 28 Proszę podesłać zrzut ekranu z okna warstw. Może uda się czegoś dopatrzeć. Poniżej film o filtrach warstw w ZWCAD. Quote
Adam Klaczek Posted May 28 Report Posted May 28 Sprawdzam w LT i klikając prawym przyciskiem myszy na warstwę, mogę ją dodać do istniejącego filtra: Quote
lewica2 Posted May 28 Author Report Posted May 28 niestety u mnie to nie działa - po kliknięciu nic się nie dzieje. Quote
pawmal Posted May 29 Report Posted May 29 W ZWCAD to jest naprawdę prosta czynność. Chyba najwyższa pora zainstalować ZWCADa i wypróbować Quote
Recommended Posts