KarolZ Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Opublikowano 27 Lutego Dzień dobry, czy byłby ktoś w stanie przekonwertować pliki dxf na plik który mógłbym otworzyć w CorelDraw. Będę wdzięczny Karol VERSO 40 DZIURKI .dxf VERSO 50 DZIURKI.dxf VERSO DZIURKI 6.dxf
Chris Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Opublikowano 27 Lutego Można to zrobić online: https://www.aconvert.com/image/dxf-to-cdr/ Ewentualnie jest możliwość importowania pliki DXF do CorelDraw i zapisania w odpowiednim formacie... Instrukcja ze strony www.coreldraw.com 6 steps to open a DXF file into CorelDRAW Launch CorelDRAW Open CorelDRAW. Choose File > Open to create a new document Launch CorelDRAW and select New Document. Select desired canvas size and colors. Choose File > Import then select your DXF file The file browser will appear. Select the DXF file you want to import and click Import. Position image on canvas Using the cursor, select where you want the image to be placed and click and drag to position the image on the canvas. Edit your DXF file Make your edits to the image. Save your document Save the file to your desired location before closing it. dmatusz3 1
Adam Klaczek Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Opublikowano 28 Lutego W ZWCAD można dodać drukarkę SVG a ten format, według mojej wiedzy da się zaimportować do Corela:
KarolZ Opublikowano 28 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego Dziękuję za odpowiedź, problem polega na tym że kiedy konwertuje plik to zmienia mi wymiary liter które zaprojektowane są w AutoCad. Nie konwertują się 1:1.
dmatusz3 Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Opublikowano 28 Lutego Może prościej bezpośrednio w Corelu bezpośrednio pliki dxf? Na liście wyboru jest format AutoCADa: dwg i dxf.
KarolZ Opublikowano 28 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego Eksportuje plik w AutoCad do formatu .eps, ale jak otwieram ten .eps to jest pusty plik.
KarolZ Opublikowano 28 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego W Corelu nie mam możliwości otwierania plików .dxf .dwg. Próbowałem importować ale wyskakuje błąd "format nie jest obsługiwany".
dmatusz3 Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Opublikowano 28 Lutego W naszym Corelu można bezpośrednio otworzyć. Przykładowy plik VERSO 40 DZIURKI .cdr
RobS Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Opublikowano 28 Lutego Najprawdopodobniej Corel nie obsługuje najnowszych formatów DXF w których zapisuje ZWCAD. Przy zapisie pliku możesz wybrać starsze formaty. Zapisz w kilku i sprawdź które obsługuje twój program.
KarolZ Opublikowano 28 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 3 minuty temu, dmatusz3 napisał: W naszym Corelu można bezpośrednio otworzyć. Przykładowy plik VERSO 40 DZIURKI .cdr 69.31 kB · 0 pobrań Jaką wersję Corela Pan posiada?
KarolZ Opublikowano 28 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 1 godzinę temu, dmatusz3 napisał: W naszym Corelu można bezpośrednio otworzyć. Przykładowy plik VERSO 40 DZIURKI .cdr 69.31 kB · 3 pobrania Niestety mój CorelDraw Home&Student 2014 nie pozwala otworzyć nawet tego pliku co Pan podesłał. Najwyższa pora rozejrzeć się za bardziej zaawansowaną wersją. A czy mógłby Pan zapisać ten plik w starszym formacie Corela?
dmatusz3 Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Opublikowano 28 Lutego Mamy Corela wersję 2024 Niestety najstarsza obsługiwana wersja w naszym Corelu to 2015.
KarolZ Opublikowano 28 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego A mógłby Pan na próbę zapisać plik w tej najstarszej wersji i podesłać. Byłbym bardzo wdzięczny.
pawmal Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Opublikowano 28 Lutego Można jeszcze skorzystać z kreatora dodawania plotera, wybrać SHPGL i użyć wydruku do pliku PLT. dmatusz3 1
dmatusz3 Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Opublikowano 28 Lutego Zapisaliśmy w najstarszym formacie Corel Draw. Pojawił się jednak taki komunikat błędu Poniżej zamieszczam pliki. VERSO 40 DZIURKI v15.0.cdrVERSO 50 DZIURKI v15.0.cdrVERSO DZIURKI 6 v15.0.cdr
Rekomendowane odpowiedzi