Stefan Wiatr Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2024 Czasami obrócę widok żeby był rysunek pod kątem. Potem muszę ustawiać go ponownie przez Widoki 3D. Może jest jakiś szybszy sposób na ustawienie domyślnego widoku - oś X w poziomie i Y w pionie. Mam tak po obrocie A jak szybko zrobić tak? Cytuj
RobS Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2024 Hej, Widok z góry można ustawić jak na poniższych obrazach W obszarze modelu (bez względu na ustawiony interfejs) W interfejsie wstążkowym W interfejsie klasycznym Cytuj
Stefan Wiatr Opublikowano 31 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2024 Dzięki, ale tak właśnie teraz robię. Na filmach na waszym kanale youtube widziałem jakieś szybkie polecenie, ale nie mogę teraz znaleźć. Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2024 Może polecenie PLAN, a później ENTER, ENTER? Mery i Stefan Wiatr 1 1 Cytuj
Stefan Wiatr Opublikowano 31 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2024 51 minut temu, dmatusz3 napisał: Może polecenie PLAN, a później ENTER, ENTER? O właśnie o to chodziło, dzięki. Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2024 W nadchodzącej aktualizacji ZWCAD 2025 zmienić widok będzie można również w taki sposób jak na filmie poniżej. Chris i pawmal 2 Cytuj
Chris Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Super, w końcu udało się wprowadzić tzw. viewcube (prawie 10 minęło 😄 od pierwszej prośby o wprowadzenie takiej funkcji do zarządzania widokami)... W dniu 31.03.2015 o 22:46, Chris napisał: - ViewCube (tak nazywa się to w AC), ale Brics_cad również zaimplementował to u siebie w trochę innej formie, ale również świetnie się sprawuje Cytuj
Jarek Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2024 zwcad 2023 professional. Dzień dobry. trochę z innej beczki. Nie mogę włączyć trybu perspektywy w menadżerze widoków. Jest nieaktywny, szary. Cytuj
pawmal Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Dzień dobry, Tryb perspektywy został rozbudowany w kolejnej wersji. Proszę spojrzeć na film: Perspektywa ZWCAD 2024 Cytuj
pawmal Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Istotnie była kompilacja, która umożliwiała przestawienie tego, ale tylko w menadżerze widoków. Pełna funkcjonalność została dodana w ZWCAD 2024. https://www.zwcad.pl/programy-cad/zwcad-program-cad/wersje-archiwalne/zwcad-2024.html Spróbujemy jutro poszukać zmiennej czy któraś za to nie odpowiada. Martin_S 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi