Marek-M Posted May 28 Report Share Posted May 28 Dzień dobry, Potrzebuję pewnej pomocy w pozbyciu się błędu z nakładką ZWTraffic. Po niewielkich trudnościach po zainstalowaniu i uruchomieniu ZWTraffic 2024 PL w wersji testowej na ZWCAD 2024 Prof EN pojawiają mi się błędy w stylu: Failed to load resource Podczas wstawiania znaków taki komunikat pojawia mi się np. w konsoli: Command: Znaki failed to load resource_ROTATE Select objects: 1 found Select objects: Specify the base point: Specify the rotation angle or [Copy/Reference] <0>: _R Specify the reference angle <0>: Please specify second point to get angle: Specify a new angle or [Points] <0>: Command: _MOVE Select objects: 6 found Select objects: Specify the base point or [Displacement] <Displacement>: Specify the displacement of second point or <use first point as displacement>: Command: failed to load resource_MOVE Dodatkowo np. w Bibliotece symboli w niektórych polach zamiast opisu widnieje również napis `Failed to load resource` (obrazek poniżej, tak samo jak informacja o wersji ZWCAD i ZWTraffic. Czy spotkaliście się Państwo z taką sytuacją? Przeszukałem forum i nie znalazłem nigdzie informacji o podobnym problemie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted May 28 Report Share Posted May 28 Dziękujemy za szczegółową informacje, zaraz postaramy się utworzyć takie samo środowisko i sprawdzimy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek-M Posted May 28 Author Report Share Posted May 28 (edited) Kolega na takim samym ZWCAD, tylko w wersji PL ma takie same objawy. Dodatkowo dodam, że uruchomienie instalacji nie wystarczyło do uruchomienia ZWTraffic. Skorzystałem z poradnika do ZWTraffic 2025 dostępnej na stronie ZWSOFT aby dodać paski menu: oraz załadowałem ręcznie skrypt: (vl-load-all "C:\\Szansa\\ZWTraffic\\2024\\PL\\ZWTraffic.zelx") W pliku C:\Program Files\ZWSOFT\ZWCAD 2024\Support\ZWCAD2024.lsp po instalacji była dodana tylko ta linia: (vl-load-all "C:\\Szansa\\Update Notification Service\\2024\\Update Notification Service.lsp") To chyba wszystkie szczegóły, które zauważyłem. Edited May 28 by Marek-M Mały dopisek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek-M Posted May 28 Author Report Share Posted May 28 Przy próbie uruchomienia komendy ZWTraffic:StopVisible konsola wyrzuca poniższe komunikaty, przy czym pliki z komunikatu są dostępne w systemie pod ścieżkami (dorzucam je jako załączniki): C:\Szansa\ZWTraffic\2024\PL\Configuration\Visibility.ini C:\Szansa\ZWTraffic\2024\PL\Configuration\ZWTrafficDefaults.ini Command: ZWTraffic:StopVisible ZWTrafficApp es: eFileSystemErr Options_fromFile::Read es: eFileNotFound : \Configuration\ZWTrafficDefaults.iniZWTrafficApp es: eFileSystemErr ZWTraffic:StopVisible: es: eKeyNotFound ZWTrafficApp es: eFileSystemErr ZWTrafficApp es: eFileSystemErr \Configuration\Visibility.ini! es: eFileNotFound ZWTrafficApp es: eFileSystemErr es: eFileNotFound Visibility.ini ZWTrafficDefaults.ini Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted May 28 Report Share Posted May 28 Dziękuję. Udało nam się powtórzyć problem, analizujemy przyczynę, dlaczego zasoby nie są dostępne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted May 29 Report Share Posted May 29 20 godzin temu, Marek-M napisał: Potrzebuję pewnej pomocy w pozbyciu się błędu z nakładką ZWTraffic. Po niewielkich trudnościach po zainstalowaniu i uruchomieniu ZWTraffic 2024 PL w wersji testowej na ZWCAD 2024 Prof EN pojawiają mi się błędy w stylu: Failed to load resource Podczas wstawiania znaków taki komunikat pojawia mi się np. w konsoli: Myślę że udało mi się ustalić przyczynę i wyeliminować problem. Proszę sprawdzić na tej wersji https://cad.szansa.net.pl/ZWTraffic_2024_SP1/ZWTraffic_x64_v2024.1.01__PL.exe Marek-M and RobS 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek-M Posted May 29 Author Report Share Posted May 29 Dziękuję, teraz w okienkach i w konsoli komunikat nie ma już błędu 'Failed to load resource' zatem ten błąd można uznać za naprawiony. 👍 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts