Rysowanie seryjne linii z grotem, jedna za drugą.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

napisałem w pliku linii wzór na linię z grotem lecz ten grot pojawia mi się co wskazana odległość. Nie wiem jak zrobić żeby grot pojawiał się na zakończeniu linii tak żeby można było rysować strzałki bezpośrednio jedna za drugą o różnych długościach a na końcu każdej był zawsze grot? Może ktoś ma jakiś pomysł jak to zrobić.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Poprzedni program napisany był w języku C++. w ZWCAD 2012+ zmieniony został format wczytywanych programów napisanych w tym języku.

Przepisałem tą funkcję w języku LISP. Teraz mozliwe jest jej wczytanie w ZWCAD 2012+

Proszę wczytać załączony plik. Funkcję można uruchomić poleceniem LZS

Pozdrawiam

Strzalki.zel

• 1 rok później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

No właśnie próbowałem przetestować Pana plik przez apload do ACad 2010, ale niestety nie widzi pliku...

A czy dało by się modyfikować się ten plik na jakiś inny format tak aby móc załadować w AutoCadzie'10 ?

w okienku przy appload pliki LISP mógłbym wczytać z rozszerzeniem np .fas lub .lsp

Opublikowano

Zrobienie dla Ac jakiegoś prostego (bez obsługi błędów i cudów konfiguracyjnych) lispa, malującego owe kreski, nie powinno zająć więcej niż 20 linijek i co najwyżej 20 minut...

Opublikowano

czyli tego pliku od "kojacek" nie da się tak po postu załadować, żeby móc rysować te strzałki...

trzeba wpisać ten kod źródłowy ? nie ogarnąłem tego jeszcze...

mógłbyś tak skrótowo napisać jeszcze gdzie ten kod źródłowy wpisuje się ? :)

Opublikowano

czyli tego pliku od "kojacek" nie da się tak po postu załadować, żeby móc rysować te strzałki...

trzeba wpisać ten kod źródłowy ? nie ogarnąłem tego jeszcze...

mógłbyś tak skrótowo napisać jeszcze gdzie ten kod źródłowy wpisuje się ? :)

Bierzesz plik z załącznika. Wklejasz sobie do jakiegoś katalogu. W Ac (czy Zw) uruchamiasz polecenie appload, wybierasz plik i zatwierdzasz. Po załadowaniu, masz dostępne polecenie L-LINIA.

Na marginesie, jeśli chodzi o ładowanie lsp, arx, dll, zrx itd, czy ogólnie o korzystaniu z możliwości adaptacji, mógłbyś wykazać więcej swojego zaangażowania i dowiedzieć się w help-ie, poprzeglądać to czy inne fora cad...

l-line.lsp

Opublikowano

Wielkie dzięki !

masz rację "kojacek" mogłem zgłębić temat co do załadowania...

postaram się poprawić w przyszłości

PS generalnie jestem pod wrażeniem merytoryczności i poziomu forum

pozdrawiam!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.