piomar34 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2011 napisałem w pliku linii wzór na linię z grotem lecz ten grot pojawia mi się co wskazana odległość. Nie wiem jak zrobić żeby grot pojawiał się na zakończeniu linii tak żeby można było rysować strzałki bezpośrednio jedna za drugą o różnych długościach a na końcu każdej był zawsze grot? Może ktoś ma jakiś pomysł jak to zrobić.
Assgarth Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Tak całkiem z głowy (bo nie sprawdzałem), ale sprawdź czy "QLEADER" lub "LEADER" nie dają takiej możliwości.
kruszynski Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Opracowałem taką niewielką procedurę, która może się okazać rozwiązaniem Pana problemu. W załączniku plik, który należy wczytać. polecenie, którym można rysować strzałki to LZS Tools.dll michal.siwinski@gmail.com 1
pawmal Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 Proszę w pasku poleceń wpisać appload, kliknąć "Dodaj plik", wskazać plik na dysku oraz kliknąć "Załaduj".
rogalxxx Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 zw+ nei widzi po appload plików w formacie dll.
kruszynski Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 Witam Poprzedni program napisany był w języku C++. w ZWCAD 2012+ zmieniony został format wczytywanych programów napisanych w tym języku. Przepisałem tą funkcję w języku LISP. Teraz mozliwe jest jej wczytanie w ZWCAD 2012+ Proszę wczytać załączony plik. Funkcję można uruchomić poleceniem LZS Pozdrawiam Strzalki.zel
Zbyszek_l Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2014 A jak można skalować sam grot?
kruszynski Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2014 Witam W już utworzonych strzałkach wystarczy je zaznaczyć i zmienić we właściwościach. Można też zmienić wielkość w aktualnym stylu wymiarowania. Na zakładce linie i strzałki w polu rozmiar. Pozdrawiam
damian_dp Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2016 Witam, chciałbym odświeżyć temat :) czy jest szansa aby ten plik tool.dll lub strzalki.zel wykorzystać w ACad 2010 ? bo nie chce mi się załadować... (nie widzi tych plików)
kruszynski Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 Witam Skrypt nie był przygotowywany ani testowany na programie AutoCad.
damian_dp Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 No właśnie próbowałem przetestować Pana plik przez apload do ACad 2010, ale niestety nie widzi pliku... A czy dało by się modyfikować się ten plik na jakiś inny format tak aby móc załadować w AutoCadzie'10 ? w okienku przy appload pliki LISP mógłbym wczytać z rozszerzeniem np .fas lub .lsp
kojacek Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 Zrobienie dla Ac jakiegoś prostego (bez obsługi błędów i cudów konfiguracyjnych) lispa, malującego owe kreski, nie powinno zająć więcej niż 20 linijek i co najwyżej 20 minut...
dmatusz3 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 Nie przeczę, ale ciężko pisać coś w programie, którego się nie ma.
kojacek Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 Dla AutoCAD-a na 100%. Możecie sprawdzić czy u was też chodzi. Jak wcześniej mówiłem, zaledwie parę linijek: https://kojacek.wordpress.com/autolisp/inne/linie-z-grotem-czyli-strzalki/
damian_dp Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 czyli tego pliku od "kojacek" nie da się tak po postu załadować, żeby móc rysować te strzałki... trzeba wpisać ten kod źródłowy ? nie ogarnąłem tego jeszcze... mógłbyś tak skrótowo napisać jeszcze gdzie ten kod źródłowy wpisuje się ? :)
kojacek Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 czyli tego pliku od "kojacek" nie da się tak po postu załadować, żeby móc rysować te strzałki... trzeba wpisać ten kod źródłowy ? nie ogarnąłem tego jeszcze... mógłbyś tak skrótowo napisać jeszcze gdzie ten kod źródłowy wpisuje się ? :) Bierzesz plik z załącznika. Wklejasz sobie do jakiegoś katalogu. W Ac (czy Zw) uruchamiasz polecenie appload, wybierasz plik i zatwierdzasz. Po załadowaniu, masz dostępne polecenie L-LINIA. Na marginesie, jeśli chodzi o ładowanie lsp, arx, dll, zrx itd, czy ogólnie o korzystaniu z możliwości adaptacji, mógłbyś wykazać więcej swojego zaangażowania i dowiedzieć się w help-ie, poprzeglądać to czy inne fora cad... l-line.lsp dmatusz3 1
dmatusz3 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 W ZWCAD dodatkowe aplikacje można to załadować w taki sposób.
damian_dp Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 Wielkie dzięki ! masz rację "kojacek" mogłem zgłębić temat co do załadowania... postaram się poprawić w przyszłości PS generalnie jestem pod wrażeniem merytoryczności i poziomu forum pozdrawiam!
kojacek Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 Alternatywny sposób: https://kojacek.wordpress.com/linie-z-grotem-czyli-strzalki-2/. Oczywiście dla programów obsługujących bloki dynamiczne (zwCAD 17 ma już tę cechę?).
dmatusz3 Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 Fajny pomysł. Teoretycznie obsługuje, ale mieliśmy 2 przypadki problemów z obsługą (w tym jeden na forum).
Rekomendowane odpowiedzi