hose2001 Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 (edytowane) Dzień dobry, zastanawiam się czy jest jakiś sposób, by podczas publikowania arkuszy do PDF mieć jakąś kontrole nad nazwą wyjściową PDF. W tym momencie przy publikowaniu zostaje nadana nazwa o składni "NAZWA PLIKU_NAZWA ARKUSZA.pdf". Czy da się tak zrobić aby zostawała tylko nazwa arkusza? Bądź w ogóle czy jest możliwość podczas publikowania do pdf zarządzać zbiorczo nazwami bądź składnią nazw generowanych plików? Teraz niestety po publikacji do pdf zmuszony jestem zmieniać nazwy ręcznie w wygenerowanych plikach pdf bądź używać programów typu renamer, a może niepotrzebnie??? Używam ZWCAD Professional 2020. Jeśli nie ma takiej funkcjonalności to by się przydała. Pozdrawiam Edytowane 5 Października 2022 przez hose2001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Dzień dobry, wydaje mi się, że jest to możliwe, ale upewnię się jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 Wg. mnie można, jeżeli wybierze się PDF wielostronicowy: Dla pojedyńczego arkusza, trzeba w takiej sytuacji na liście pozostawić wymagany arkusz: Efekt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 14 godzin temu, hose2001 napisał: W tym momencie przy publikowaniu zostaje nadana nazwa o składni "NAZWA PLIKU_NAZWA ARKUSZA.pdf". Czy da się tak zrobić aby zostawała tylko nazwa arkusza? Witam, W ZWCAD 2023 jest możliwość wyłączenia, aby nazwa rysunku nie była dodawana przed nazwą arkusza przy publikowaniu. Zachęcam do sprawdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose2001 Opublikowano 6 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 37 minut temu, Adam Klaczek napisał: Wg. mnie można, jeżeli wybierze się PDF wielostronicowy: Dla pojedyńczego arkusza, trzeba w takiej sytuacji na liście pozostawić wymagany arkusz: Efekt: Ok tylko tutaj muszę wpisać konkretną nazwę, a przy pojedynczych stronach nazwa generuje się z nazwy arkusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose2001 Opublikowano 6 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 21 minut temu, pawmal napisał: Witam, W ZWCAD 2023 jest możliwość wyłączenia, aby nazwa rysunku nie była dodawana przed nazwą arkusza przy publikowaniu. Zachęcam do sprawdzenia. To chyba teraz wprowadzone. Działam tak jak pisałem na wersji ZWCad Pro 2020 i tam tego nie ma niestety. Czas na aktualizację Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 Jest jeszcze dostępny nowy sposób drukowania "Drukowanie inteligentne". Możemy drukować zarówno z arkusza jak i modelu. W modelu możemy zdefiniować wiele arkuszy poprzez umieszczenie np. prostokąta na określonej warstwie otaczającej rysunki. W tym typie drukowania możemy definiować zmienne przy wydruku do PDF (tylko ZWCADowe drukarki do PDF). Na przykładzie poniżej na końcu nazwy pliku zdefiniowałem numerację <Num:1:2> co oznacza odliczanie od 1 i liczbę z 2 cyframi, np. 01, 02, 03. Po wydruku otrzymałem w moim przypadku 2 pliki: hose2001 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 ciekawostka technologiczna na przyszłość...fajnie by było generowanie dwg do pdf 3d ,,, przykład "obejścia" ZWCAD ARCHITECTURE 2022 + 3D PDF MAKER SMART v5 HOME1_06-10-2022.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi